Πέμπτη 2 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Στη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας ο Αναστασιάδης-Στο τραπέζι το Κυπριακό

  06/10/2022 07:10
Στη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας ο Αναστασιάδης-Στο τραπέζι το Κυπριακό

Στη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας ο Αναστασιάδης-Στο τραπέζι το Κυπριακό

  06/10/2022 07:10

Στη Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Πράγα, θα συμμετάσχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ο οποίος συνοδεύει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στην τσεχική πρωτεύουσα, η Διακυβερνητική Συνάντηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, με τη συμμετοχή συνολικά 44 Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων, 27 από Κράτη μέλη της ΕΕ και άλλων 17 από χώρες της ευρωπαϊκής ηπείρου και αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων ηγετών, με στόχο τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας της ευρωπαϊκής ηπείρου στο σύνολό της, κυρίως υπό το φως του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων των πτυχών της ενέργειας, της κλιματικής αλλαγής και της μετανάστευσης.

Συμπλήρωσε πως, αφ’ ης στιγμής τους ηγέτες θα απασχολήσουν ζητήματα ειρήνης και ασφάλειας στην Ευρώπη, το κυπριακό πρόβλημα, δεν θα απουσιάζει από τη συζήτηση, ενώ αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ηγέτες χωρών πέραν της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Το Κυπριακό θέτει επί τάπητος στην Πράγα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Κάστρο της Τσεχίας και σε αυτή θα λάβουν μέρος συνολικά 44 ηγέτες χωρών της ευρωπαϊκής ηπείρου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναμένεται να αφιχθεί στον χώρο της Συνάντησης γύρω στη 1.45μμ (ώρα Κύπρου).

Κατά τις εργασίες της Συνάντησης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε Παρέμβαση στη θεματική «Ειρήνη και Ασφάλεια», ενώ στο περιθώριο των εργασιών θα έχει διμερής επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων.

Απόψε στις 8μμ (ώρα Κύπρου), ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα παραστεί σε δείπνο των συμμετεχόντων στη Συνάντηση, ηγετών.

Τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Μάριος Πελεκάνος, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στην Πράγα κ. Αντώνης Θεοχάρους και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας