Απειλεί με παραίτηση ο Αρικλί αν δεν λυθεί το ζήτημα με τη νέα αεροπορική στα κατεχόμενα

Μπορεί να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση», αν δεν επιλυθεί το πρόβλημα που αφορά την ίδρυση της νέας αεροπορικής εταιρείας, δήλωσε ο «υπουργός συγκοινωνιών και έργων», Ερχάν Αρικλί.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, σε δηλώσεις στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο κ. Αρικλί αναφέρθηκε στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει για την ίδρυση της εν λόγω εταιρείας και είπε ότι «ο λόγος που θέλουμε να ιδρύσουμε την εταιρεία δεν είναι για να βγάλουμε κέρδος, αλλά για να μειώσουμε τις τιμές των εισιτηρίων».

Οι αεροπορικές μεταφορές έχουν μεγάλη σημασία για τις νησιωτικές χώρες, πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει εισιτήριο πτήσης κάτω από 6 χιλιάδες τουρκικές λίρες. Δύο εταιρείες κυριαρχούν στις τιμές. Εάν αυξηθεί ο αριθμός των πτήσεων, οι τιμές θα μειωθούν. Ξεκινήσαμε μια πρωτοβουλία για μια νέα αεροπορική εταιρεία. Έχουμε συναντηθεί με αεροπορικές εταιρείες στην Τουρκία για την ίδρυση της εταιρείας χωρίς χρήματα. Η ίδρυση της εταιρείας έφτασε στο στάδιο του καταστατικού, αλλά δεν μπορέσαμε να την περάσουμε από το υπουργικό συμβούλιο» είπε.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι τα προβλήματα που σχετίζονται με τη νέα αεροπορική εταιρεία θα επιλυθούν αυτή την εβδομάδα και δήλωσε ότι αν το πρόβλημα δεν επιλυθεί, αυτό που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει ο ίδιος από την «κυβέρνηση». «Δεν έχει νόημα να παραμείνω στην κυβέρνηση αν το πιο σημαντικό έργο που έχω ετοιμάσει εμποδίζεται. Αν ένα τόσο όμορφο έργο δεν μπορεί να περάσει από το υπουργικό συμβούλιο, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνω», ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών
Τα νούμερα, τα απρόοπτα και τα ενδιαφέροντα της υποβολής υποψηφιοτήτων
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα
Απέσυρε την υποψηφιότητα της με ριπή κατά της ηγεσίας του ΔΗΚΟ η Μαρία Τοφινή-Τσαντίλα
BINTEO: Αναστάτωση στο Λονδίνο-Άλογα κάλπαζαν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης
Στηρίζουν Νίκο Νικολαΐδη οι «Ενεργοί Πολίτες – Κίνημα Ενωμένοι Κύπριοι Κυνηγοί» στη Λεμεσό
Ανησυχία της Κυβέρνησης για τη νέα εγκληματική ενέργεια-«Αξιολογούμε διαρκώς τα μέτρα»
Ηχηρά ονόματα στους προτείνοντες και υποστηρίζοντες των υποψηφίων-Στηρίζει Γεάδη και Πελεκάνο η Παρισινού
Γερμανός σέρφερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην Πορτογαλία-Δάμασε κύμα 28 μέτρων
Κύμα ακραίου καύσωνα στις Φιλιππίνες-Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων