Παρέμβαση Φουρλά στην ολομέλεια του ΕΚ-«Μην πουλάτε όπλα στην κατοχική Τουρκία»

Το θέμα της απαγόρευσης πώλησης όπλων στην Τουρκία από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έθεσε ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.  

Σε παρέμβασή του κατά τις Εργασίες της Ολομέλειας, ο κ. Φουρλάς τόνισε ότι το καθεστώς Ερντογάν, ασκεί μια άκρως επιθετική εξωτερική πολιτική, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία.

«Οι πρόσφατες πολεμικές ενέργειες σε Συρία, Λιβύη, Αρμενία και Β. Ιράκ, μας υπενθυμίζουν ποια πραγματικά είναι η Τουρκία. Παράλληλα με τις πολεμικές της επιχειρήσεις, το καθεστώς Ερντογάν, προβαίνει καθημερινά σε άνευ προηγουμένου απειλές εναντίον της Κύπρου και της Ελλάδας».

Η τουρκική προκλητικότητα, σημείωσε ο κ. Φουρλάς, είτε εκδηλώνεται μέσα από πολεμικές επιχειρήσεις σε γειτονικές της χώρες, είτε εκδηλώνεται μέσα από μία ακραία ρητορική εναντίον δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν πρέπει να γίνεται άλλο ανεκτή.

«Δυστυχώς, όμως, στην Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένουμε σε συνετισμούς και προειδοποιήσεις. Για να έχουν όμως αποτέλεσμα οι προειδοποιήσεις και να λαμβάνονται στα σοβαρά υπόψη από την Τουρκία, πρέπει να συνοδεύονται από αξιοπιστία και η γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών πρέπει να καταδεικνύει ότι είμαστε απολύτως ενωμένοι ως προς την διαφύλαξη της ασφάλειας των κρατών μελών. Συνεπώς, δεν νοείται οποιαδήποτε χρηματοδότηση ή εξοπλιστική αναβάθμιση μιας χώρας που απειλεί καθημερινά δύο κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Για να διερωτηθεί ο κ. Φουρλάς κατά πόσο δείχνουμε αξιοπιστία ως Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν κράτη μέλη πωλούν στρατιωτικό εξοπλισμό στην Τουρκία.

«Είναι μια πρακτική που υποσκάπτει την ασφάλεια δύο κρατών μελών, δεν δείχνει αλληλεγγύη και προκαλεί πραγματικά ντροπή. Ήρθε η ώρα να αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του».

Δειτε Επισης

Αποδεκτές 1461 ενστάσεις για μεταφορά εκλογικών δικαιωμάτων-Δεν ήξεραν καν τη διεύθυνση διαμονής τους
Δυσαρέσκεια ψευδοκράτους για Συμπεράσματα-«Κρατούν όμηρο τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας»
Σήμερα το επίσημο άνοιγμα της Υπουργικής Συνόδου της Κοινοπολιτείας στην Πάφο
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»