Τη στήριξη της Λιζ Τρας κατά της τουρκικής κατοχής ζητούν Κύπριοι της Βρετανίας

Τη στήριξη της Πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Λιζ Τρας στον αγώνα για τερματισμό της τουρκικής κατοχής της Κύπρου ζητούν με επιστολή που συνέταξαν με αφορμή την επέτειο ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας μέλη της παροικιακής οργάνωσης Συμβούλιο Βρετανοκυπρίων.

Όπως επισημαίνουν, «η Τουρκία με τρόπο επιθετικό απειλεί τα χωρικά ύδατα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και σχεδιάζει να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, η οποία πρέπει να είναι υπό τον έλεγχο των Ηνωμένων Εθνών, σύμφωνα με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών».  

Στη συνέχεια αναφέρουν πως πιστεύουν ότι ως εγγυήτρια δύναμη το Ηνωμένο Βασίλειο, η θετή πατρίδα τους, θα υποστηρίξει μία δίκαιη, λειτουργική και μόνιμη λύση που θα προνοεί την αποχώρηση του τουρκικού στρατού κατοχής και θα φέρει ειρήνη σε μία πολύ στρατηγική περιοχή.

«Είναι σημαντικό για το Ηνωμένο Βασίλειο να εναντιωθεί σε παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να απομακρυνθεί από το εμπόριο, τον τουρισμό και την πώληση όπλων σε έναν δικτάτορα. Η Κύπρος είναι κεντρικής σημασίας για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», σημειώνει η επιστολή που έχει δει το ΚΥΠΕ.

Οι υπογράφοντες εκ μέρους της Εκτελεστικής Επιτροπής του Συμβουλίου Βρετανοκυπρίων (Δώρος Παρτασίδης, Μαρί Νίκολσμπι, Αντώνης Σαββίδης, Σπύρος Παπαχαραλάμπους, Σπύρος Νεοφύτου) ολοκληρώνουν προτρέποντας την Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου να αξιοποιήσει την επιρροή της ώστε να δοθεί εκκίνηση σε νέες διαπραγματεύσεις, που θα βασίζονται στο διεθνές δίκαιο και στα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, «τα οποία έχουν εντελώς αγνοηθεί για τόσο μεγάλο διάστημα».

Καταλήγει η επιστολή: «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι εσείς, ως η νέα μας Πρωθυπουργός, θα υποστηρίξετε μία λειτουργική λύση για μία ενωμένη ευρωπαϊκή Κύπρο, ώστε να επέλθει ειρηνη και ευημερία για τις μελλοντικές γενιές για όλους τους Κύπριους».

 

Δειτε Επισης

Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ
Βαφεάδης: Δεν έχει ληφθεί η εγγυητική για Λιμάνι και Μαρίνα Λάρνακας
Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
ABC: Το Ισραήλ εκτόξευσε τρεις πυραύλους κατά της αεράμυνας πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν-Μήνυμα προς Τεχεράνη