Τετάρτη 7 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Θετική η συμβολή των Κυπρίων στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

  30/09/2022 19:55
Θετική η συμβολή των Κυπρίων στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

Θετική η συμβολή των Κυπρίων στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης

  30/09/2022 19:55

Η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου είχε την Παρασκευή συνάντηση με την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδια για τη Δημοκρατία και τη Δημογραφία Dubravka Šuica.

Η κ. Δημητρίου τόνισε, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ότι το χαρτοφυλάκιο της Δημοκρατίας και της Δημογραφίας είναι εξαιρετικά σημαντικό και αφορά σε ευαίσθητα ζητήματα για την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) και τα κράτη μέλη. Συνεχάρη την Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το εξαιρετικό έργο που επιτέλεσε ως επικεφαλής εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των δράσεων, στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Η κ. Šuica σημείωσε πως, παρότι η δημογραφία αποτελεί αρμοδιότητα των κρατών μελών, απασχολεί έντονα την ΕΕ λόγω των σημαντικών επιπτώσεων που δύναται να έχει στον κοινωνικό ιστό η γήρανση του πληθυσμού σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Σε ό,τι αφορά στα θέματα δημοκρατίας, η Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναφέρθηκε σε πακέτο δράσεων που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας της ΕΕ και των κρατών-μελών έναντι ξένων επιρροών, αλλά και εσωτερικών προκλήσεων.

Αναφερόμενη στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, η κ. Šuica υπογράμμισε τη σημασία του όλου εγχειρήματος, σημειώνοντας και τη θετική συμβολή των Κύπριων πολιτών.

Πρόσθεσε ότι οι προτάσεις των πολιτών θα αποτελέσουν τη βάση για το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά το επόμενο διάστημα και επισήμανε ότι η ενεργός και άμεση συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτελεί γενικότερη και συνεχή επιδίωξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε την κ. Šuica ότι η ενεργός συμμετοχή των πολιτών στο πολιτικό γίγνεσθαι και η σφυρηλάτηση σχέσεων άμεσης επικοινωνίας της Βουλής των Αντιπροσώπων με τους πολίτες, αποτελεί και δική της προτεραιότητα.

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για θέματα της επικαιρότητας και εκφράστηκε εκατέρωθεν ετοιμότητα για συνεργασία στους τομείς του χαρτοφυλακίου της Επιτρόπου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας