Συνεχίζει την μουρμούρα για τις βολές στο Σταυροβούνι ο Τατάρ

Την αντίδραση του στη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας Χαράλαμπου Πετρίδη και Βουλευτών σε στρατιωτικές βολές κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους σε στρατόπεδο στο Σταυροβούνι, εξέφρασε ο Ερσίν Τατάρ.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρονται σε ανακοίνωση της «προεδρίας» που υποστηρίζει ότι «μετά τους Ελληνοκύπριους ιερείς, τώρα και Ελληνοκύπριοι υπουργοί και βουλευτές εξασκούνται σε βολές, κάτι που αποτελεί νέα πρόκληση και δεν εξυπηρετεί παρά μόνο στην αύξηση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τα πλάνα του Υπουργού Άμυνας, αναφέρει η ανακοίνωση, και Βουλευτών να εξασκούνται σε βολές φορώντας στρατιωτικά κράνη είναι μια ένδειξη ότι το πνεύμα της ΕΟΚΑ και το όνειρο της προσάρτησης του νησιού στην Ελλάδα εξακολουθούν να επικρατούν στο «ελληνικό τμήμα» της Κύπρου.

«Είναι ενδεικτικό ότι η άσκηση βολής πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά την άρση του εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στη νότια Κύπρο και συνεχίζουμε να εκφράζουμε την αντίδρασή μας στο θέμα του ότι η εν λόγω απόφαση θα έχει αρνητικές επιπτώσεις σε κάθε τομέα. Έχουμε επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι οι προσπάθειες της ελληνοκυπριακής διοίκησης της νότιας Κύπρου να αυξήσει τους εξοπλισμούς είναι προκλητικές, δεν εξυπηρετούν την ειρήνη και θα οδηγήσουν σε ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο» είπε, αναφερόμενος στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Η «προεδρία» υποστηρίζει ακόμη ότι το γεγονός ότι η συμμετοχή του ΥΠΑΜ και Βουλευτών σε ασκήσεις σκοποβολής, σε συνέχεια της εκπαίδευσης με όπλα σε ιερείς, «σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά και την Ελληνορθόδοξη Εκκλησία τον Φεβρουάριο, είναι μια αρνητική εξέλιξη στο πλαίσιο της σταθερότητας τόσο της Κύπρου και της περιοχής όσο και σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές ισορροπίες και εξανεμίζει τις ελπίδες για μια πιθανή συμφιλίωση μεταξύ των δύο πλευρών».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι ενώ συνεχίζουν τον αγώνα με αποφασιστικότητα και επιμονή για να φτάσει το ψευδοκράτος στη θέση που του αξίζει στον κόσμο ως ένα τουρκικό κράτος στην Ανατολική Μεσόγειο, θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται και να ενημερώνουν όλο τον κόσμο για τη δίκαιη και ιερή υπόθεση του τ/κ «λαού» και τον ένδοξο αγώνα του «με την πλήρη υποστήριξη της μητέρας πατρίδας Τουρκίας. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι δεν θα υποχωρήσουμε σε καμία νοοτροπία που προσπαθεί να καταστρέψει τον τουρκοκυπριακό λαό και σε κανένα ύπουλο παιχνίδι που παίζεται».

 

 

Δειτε Επισης

Δύο ύποπτοι για την επίθεση στο Crocus κατέθεσαν έφεση κατά της προφυλάκισής τους
Αναμένει ανακοινώσεις από Υπουργεία για τα ενοίκια σε βιοτεχνικές ζώνες η Επ. Εσωτερικών
Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα
Η Πολωνία κατηγορεί τη Ρωσία για κατασκοπεία και προσπάθειες αποσταθεροποίησης
Κέντρο Καταναλωτή: Οι πολίτες μπορούν να επηρεάσουν τις αποφάσεις της ΕΕ
Aσφαλιστικές αποζημιώσεις ρεκόρ από την κατάρρευση της γέφυρας στη Βαλτιμόρη-Στα $3 δισ. οι πρώτοι υπολογισμοί
Aύξηση κατά 5,5% των υπό κυπριακή σημαία πλοίων ανακοίνωσε η Υφ. Ναυτιλίας
Έκθεση-κόλαφος του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων-«H Τουρκία προχωρά σε παράνομες απελάσεις Σύρων»
Η Βουλή της Σκωτίας εξετάζει σχέδιο νόμου για την ευθανασία σε άτομα που πάσχουν από καταληκτική νόσο
Ζήτησαν άμεσες λύσεις στη νοσηλεία και φροντίδα ασθενών με μεταμόσχευση ήπατος στην Επ. Υγείας