Τρίτη 29 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Προκλητικός Τατάρ-«Το νέο κτίριο της 'προεδρίας' σημάδι ύπαρξης και κυριαρχίας μας»

  29/09/2022 18:48
Προκλητικός Τατάρ-«Το  νέο κτίριο της προεδρίας σημάδι ύπαρξης και κυριαρχίας μας»

Προκλητικός Τατάρ-«Το νέο κτίριο της 'προεδρίας' σημάδι ύπαρξης και κυριαρχίας μας»

  29/09/2022 18:48

Ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ εξέδωσε γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρει ότι το νέο κτίριο της «προεδρίας», το οποίο μόλις άρχισε να χτίζεται, δεν θα είναι παρά η βασική αξία της κοινωνίας, «το σημάδι ύπαρξης μας στα εδάφη και της κυριαρχίας μας».

Εξέφρασε ικανοποίηση για την έναρξη της κατασκευής ενός από τα έργα που περιλαμβάνεται στο «πρωτόκολλο οικονομικής και χρηματοοικονομικής συνεργασίας τδβκ και Τουρκίας», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

Ανέφερε ότι το κτίριο μαζί με αυτό της «βουλής της τδβκ» θα έχει αίθουσα συνεδριάσεων, βιβλιοθήκη και άλλες εγκαταστάσεις, «εθνικό πάρκο», αμφιθέατρο, βοτανικό κήπο, τα ποδηλατόδρομο και μονοπάτια φύσης και «θα ανήκει στον λαό μας».

«Με την ανέγερση του νέου κτιρίου, η χρήση του υφιστάμενου κτιρίου για μουσεία, γκαλερί τέχνης ή παρόμοιους πολιτιστικούς σκοπούς θα συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης εντός των τειχών, η οποία έχει ανακηρυχθεί τουριστική περιοχή, και θα έχει προστιθέμενη αξία από οικονομικής, κοινωνικής και πολιτιστικής άποψης» ανέφερε ο Τ/κ ηγέτης.

Ανέφερε εξάλλου ότι «θέλουμε να υπογραμμίσουμε την έννοια του να έχεις ένα κράτος και να μετατρέψεις μια δομή που έμεινε από την περίοδο της αποικιοκρατίας σε μια δομή που θα αντιπροσωπεύει επίσης το κύρος ενός ανεξάρτητου και ελεύθερου κράτους με κυριαρχία».

Ο Τατάρ εξέφρασε την αγάπη του σε όσους στηρίζουν το έργο και στον «τουρκοκυπριακό λαό» και ιδιαίτερα τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας