Σάββατο 3 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Τατάρ: Επιθυμία μας οι στενότερες σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν

  28/09/2022 20:36
Τατάρ: Επιθυμία μας οι στενότερες σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν

Τατάρ: Επιθυμία μας οι στενότερες σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν

  28/09/2022 20:36

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ δήλωσε ότι είναι μεγάλη τους επιθυμία να αναπτύξουν στενές σχέσεις με το Αζερμπαϊτζάν καυά την συνάντηση με τον πρόεδρο της λέσχης στρατηγικής και οικονομίας Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν Κοράι Μποζάτ και την επιτροπή που τον συνοδεύει σε επίσκεψη στα κατεχόμενα.   

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην ιστοσελίδα του παράνομου «Μπαϊράκ» αναφέρεται ότι ανακοίνωση της «προεδρίας» αναφέρει ότι στην ομιλία του κατά την συνάντηση, ο Τ/κ ηγέτης δήλωσε ότι εκτιμά το έργο που επιτελεί η Λέσχη Στρατηγικής και Οικονομίας Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν για αύξηση των κάθε είδους επαφών και ανάπτυξη των δεσμών. Είπε ότι η «τδβκ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, συνεχίζει τον αγώνα της με την αντίληψη «τρία κράτη ένα έθνος» και αναφέρθηκε στη σημασία της συμβολής της «μητέρας πατρίδας» Τουρκίας και στην ιστορική – κατά την έκφρασή του - ομιλία του Ταγίπ Ερντογάν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη για την αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Ο κ. Τατάρ αναφέρθηκε στη σημασία της δημιουργίας και διατήρησης ενός «κράτους» παρά τα εμπόδια της «ελληνοκυπριακής και ελληνικής νοοτροπίας», κατά την έκφρασή του, και τόνισε τη σημασία της πολιτικής και ολόπλευρης υποστήριξης της Τουρκίας.

«Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να λάβουμε την υποστήριξη των μελών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών και των τουρκικών κρατών, με τα οποία μας συνδέουν εγκάρδιοι δεσμοί, προκειμένου να προχωρήσουμε τον αγώνα μας», υποστήριξε ο Τατάρ και ισχυρίστηκε ότι «συνεχίζονται οι προσπάθειες για την ανάπτυξη της ΤΔΒΚ, ενός τουρκικού κράτους στην Ανατολική Μεσόγειο».

Είναι, υποστήριξε, ένα χωριστό κράτος, με χωριστό λαό, εδαφική ακεραιότητα και σύνορα». Ισχυρίστηκε επίσης ότι «πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις για να είμαστε κράτος. Η Τουρκία μας αναγνωρίζει επίσημα και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμάς. Ενώ συνεχίζουμε τον αγώνα μας με αυτή την αντίληψη, είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μας να έχουμε στενότερες επαφές με το Αζερμπαϊτζάν και να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

Ο κ. Τατάρ επίσης είπε ότι οι καρδιές των Τουρκοκυπρίων είναι με το Αζερμπαϊτζάν στο θέμα του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Κοράι Μποζάτ, Πρόεδρος της Λέσχης Στρατηγικής και Οικονομίας Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν, ενημέρωσε τον Τατάρ για τις διεθνείς εκδηλώσεων που διοργανώνουν και τον προσκάλεσε στην 5η Βραδιά Βραβείων Αδελφοσύνης Τουρκίας-Αζερμπαϊτζάν στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Νοεμβρίου με στόχο την προώθηση της ενότητας και της αλληλεγγύης με την αντίληψη "τρία κράτη ένα έθνος".

Πηγή: KYΠΕ

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας