Σάββατο 3 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απάντηση Μητσοτάκη σε Φουρλά για τις τουρκικές απειλές

  28/09/2022 16:38
Απάντηση Μητσοτάκη σε Φουρλά για τις τουρκικές απειλές

Απάντηση Μητσοτάκη σε Φουρλά για τις τουρκικές απειλές

  28/09/2022 16:38

Τις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις σε Κύπρο και Ελλάδα έθεσε κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας των Εργασιών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στην Κρήτη, ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς.

Σε παρέμβασή του, ενώπιον και του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Φουρλάς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με την κλιμάκωση των τουρκικών απειλών και έθεσε το ερώτημα προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό για τα μέτρα που επιβάλλεται να ληφθούν από την Ένωση, ώστε να προστατευτούν Κύπρος και Ελλάδα.

«Δεν σας κρύβω ότι ως Κύπριοι κι εμείς ανησυχούμε από την τουρκική επιθετικότητα, η εκτίμηση σας είναι ότι αυτός ο απρόβλεπτος και στρυμωγμένος Ερντογάν, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα να υλοποιήσει τις απειλές του;  Εσείς κ. Πρωθυπουργέ τι ζητάτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, εκτός από παραινέσεις και ευχολόγια, ώστε να στηρίξει τις δύο χώρες αυτή την στιγμή»;

Στην απάντηση του ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος ούτε ο ίδιος δεν έκρυψε την ανησυχία του από την συμπεριφορά της Άγκυρας, τόνισε ότι κανένας δεν γνωρίζει που θα οδηγήσει η κλιμάκωση των απειλών.

Την ίδια ώρα κάλεσε Ευρωπαϊκές χώρες όπως ακολουθήσουν το παράδειγμα της Αμερικής και σταματήσουν την πώληση όπλων προς την Τουρκία, μια χώρας, που όπως υπέδειξε, απειλεί δύο κράτη μέλη.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
Πίσω στην αρχή της σελίδας