Δευτέρα 30 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Βότσης Vs Νικόλας, Βαρνάβα Vs Σιζόπουλος και στη μέση ο Χριστοδουλίδης

Μιχάλης Πολυδώρου  24/09/2022 06:22
Βότσης Vs Νικόλας, Βαρνάβα Vs Σιζόπουλος και στη μέση ο Χριστοδουλίδης

Βότσης Vs Νικόλας, Βαρνάβα Vs Σιζόπουλος και στη μέση ο Χριστοδουλίδης

Μιχάλης Πολυδώρου  24/09/2022 06:22

Μικρός αποδείχτηκε τελικά ο χώρος του κηποθέατρου Πολεμιδίων, για να χωρέσει τους υποστηρικτές της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη, αλλά και όσους ήθελαν να τον ακούσουν πριν πάρουν τις τελικές τους αποφάσεις. Κι αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, όπως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει πως η «αγκαλιά» του Νίκου Χριστοδουλίδη αποδεικνύεται  τόσο μεγάλη που μπορεί να τους χωρέσει όλους, ακόμα και ανθρώπους που στο παρελθόν συγκρούστηκαν μεταξύ τους μετωπικά.  

Τρανή απόδειξη τούτου, και πάλι η εκδήλωση της περασμένης Τετάρτης στα Πολεμίδια, όπου μεταξύ άλλων στην πρώτη σειρά καθόντουσαν εκ δεξιών του Νίκου Χριστοδουλίδη δίπλα δίπλα οι πρώην βουλευτές Γιώργος Βαρνάβα και Άγγελος Βότσης και εξ ευώνυμων οι Μαρίνος Σιζόπουλος και Νικόλας Παπαδόπουλος.

Όπως είναι γνωστό μέχρι πολύ πρόσφατα ο Μαρίνος Σιζόπουλος με τον Γιώργο Βαρνάβα ήταν ανθυποψήφιοι για τη θέση του προέδρου της ΕΔΕΚ. Ακολούθησαν τα γνωστά γεγονότα με τον Γιώργο Βαρνάβα να κατηγορεί τον Μαρίνο Σιζόπουλο για πλαστογραφία του μητρώου της ΕΔΕΚ. Απέσυρε την υποψηφιότητα του πυροβολώντας κατηγορώντας με πολύ σοβαρές κατηγορίες τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ και τους συνεργάτες του. Ο Μαρίνος Σιζόπουλος απάντησε, απέδωσε αλλότρια κίνητρα στον Βαρνάβα και όσους διαφωνούσαν μαζί του και πλέον αντιμετωπίζει δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κοκορομαχίες για μια θέση στα έδρανα της Βουλής-«Δεν σε θέλω δίπλα μου»

Αντίστοιχη η εικόνα και μεταξύ Νικόλα Παπαδόπουλου και Άγγελου Βότση. Υπενθυμίζεται πως οι σχέσεις των δύο διακόπηκαν οριστικά όταν ο Άγγελος Βότσης μαζί με άλλους δύο βουλευτές του ΔΗΚΟ, έφυγαν πυροβολώντας από το κόμμα, δημιουργώντας τη Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων, η οποία στη συνέχεια συνενώθηκε με τη Δημοκρατική Παράταξη του Μάριου Καρογιάν. Αν και ο κ. Βότσης δεν εκλέχθηκε βουλευτής με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ στις τελευταίες βουλευτικές, κάτι που οδήγησε και στη ρήξη με τον Μάριο Καρογιάν, ο οποίος αθέτησε τη δέσμευση του να αποσυρθεί και να παραχωρήσει την έδρα της Λεμεσού στον κ. Βότση, διατηρεί σημαντική επιρροή σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κέντρου στην Επαρχία και πριν αποφασίσει το κόμματα του, έσπευσε να στηρίξει την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη.

Δεν είναι γνωστό αν οι δύο, Βαρνάβας και Βότσης αντάλλαξαν έστω και μια κουβέντα με τους αρχηγούς των κομμάτων που κάποτε υπηρέτησαν, Μαρίνο Σιζόπουλο και Νικόλα Παπαδόπουλο, αντίστοιχα, ωστόσο σε πολιτικό επίπεδο έχει ενδιαφέρον πώς άνθρωποι που ανοικτά βρίσκονται ακόμα σε ρήξη, καταφέρνουν να μπουν κάτω από την ομπρέλα της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη. Μάλιστα υπάρχει ακόμα το ενδεχόμενο κάτω από την ίδια ομπρέλα να βρεθεί και η ΔΗΠΑ-Συνεργασία του Μάριου Καρογιάν, που θα τον φέρει στο ίδιο τραπέζι συνομιλητή και σε περίπτωση εκλογής, συγκυβέρνηση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ανάμεσα σε Χριστοδουλίδη και Αβέρωφ η ΔΗΠΑ-Ζήτησαν επιπλέον διευκρινίσεις

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αποτελεί ένα από τα πολλά στοιχήματα του Νίκου Χριστοδουλίδη, ο οποίος για κανένα λόγο δεν θα ήθελε να δει τις πολίτικές δυνάμεις που τον στηρίζουν να ερίζουν, είτε στο προσκήνιο είτε στο παρασκήνιο. Γνωρίζει πολύ καλά πως αυτό αφαιρεί δυναμική από την υποψηφιότητα του και ενδεχομένως να ενοχλήσει τους ιδιαίτερα ευαίσθητους Συναγερμικούς ψηφοφόρους που εγκατέλειψαν τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον ακολούθησαν.

Πάντως ο Αβέρωφ Νεοφύτου προειδοποίησε την περασμένη Τρίτη πως αναμένει την εξέλιξη της συνεργασίας του Νίκου Χριστοδουλίδη με πολιτικές δυνάμεις και πρόσωπα που βρίσκονται μεταξύ τους σε ρήξη, ή έχουν εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις σε μια σειρά από ζητήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Επανέρχεται για τα fake profile ο ΔΗΣΥ-«Να πάψει να κρύβεται ο Χριστοδουλίδης»

Χαρακτήρισε τις δυνάμεις που στηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη ως μια κοινοπραξία συμφερόντων και φιλοδοξιών, ενώ υπενθύμισε πως τα ίδια τα κόμματα ύβριζαν την Κυβέρνηση ως την πιο διεφθαρμένη στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας, την οποία ο υποψήφιος ήταν μέλος.

«Είναι κοροϊδία να μιλούν για διαφάνεια, όσοι κρύβουν πίσω από την πλάτη τους μια κοινοπραξία συμφερόντων και φιλοδοξιών, την οποία οι πολίτες έχουν, επανειλημμένα, απορρίψει. Οι άνθρωποι δεν μιλούν καν μεταξύ τους, και θα συνεννοηθούν πώς θα κυβερνήσουν;», διερωτήθηκε ο Αβέρωφ Νεοφύτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας