Για ρωσικές πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο μέσω Αττάλειας κάνει λόγο η Yeni Safak

Μετά τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι μίλησε με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το ψευδοκράτος, με το σχόλιο πως «εάν ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τη ‘τδβκ’, φυσικά θα είμαστε ευχαριστημένοι», παρά τις διαψεύσεις που διατυπώθηκαν από τη ρωσική πλευρά τις προηγούμενες ημέρες, ο τουρκικός Τύπος επανήλθε στο θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak, η οποία επικαλείται πληροφορίες, αναμένεται τον Νοέμβριο να ξεκινήσουν πτήσεις από τη Μόσχα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, κάτι για το οποίο εργάστηκαν σκληρά λεγόμενοι «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους. Προστίθεται ότι θα πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις Μόσχα-Αττάλεια-‘τδβκ’ και στην πρώτη θα βρίσκεται και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα επιμένει στη διασύνδεση που επιχειρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την άρση του αμερικανικού εμπάργκο, λέγοντας ότι το βήμα αυτό έγινε μετά την απόφαση. «Σύμφωνα με ειδικούς, η Ρωσία αναπτύσσει κινήσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει, με τον ακαδημαϊκό Ata Atun να δηλώνει πως έχει επιτευχθεί συμφωνία και τώρα αναμένεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον. «Εάν οι ΗΠΑ έχουν κάνει ένα βήμα, πρέπει να κάνει ένα βήμα και η Ρωσία», είπε. Αναφέρθηκε στη Συμφωνία του Σικάγο, λέγοντας ότι βάσει αυτής πραγματοποιούνται διεθνείς πτήσεις προς τα αεροδρόμια που έχουν δηλωθεί από κυρίαρχα αναγνωρισμένα κράτη. «Ως εκ τούτου, η Ρωσία πρέπει να βρει εξαρχής μια φόρμουλα για αυτή τη συμφωνία. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται στη γραμμή Μόσχα-Αττάλεια-‘ερκάν’. Η Τουρκία είναι ο μόνος σύμμαχος της Ρωσίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ και η Ρωσία δεν θέλει να τη χάσει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πτήσεις θα έχουν διπλωματικές και οικονομικές επιπτώσεις. «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία που να αναγνωρίζει την ‘τδβκ’ έχει κάνει αυτό το βήμα που έκανε η Ρωσία να ερμηνευθεί ως διπλωματική εξέλιξη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση ερμηνεύεται ως εν μέρει αναγνώριση.

Το μέλος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Τουρκίας (Türsab) Αλί Μπιλίρ δηλώσει ότι «πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη. Η 'τδβκ' θα έχει απευθείας τουρίστες από τη Ρωσία. Με αυτό θα μαλακώσει κάπως και ο τρόπος που βλέπουν οι άλλες χώρες την 'τδβκ'. Εάν η Ρωσία αναγνωρίσει στο μέλλον την 'τδβκ', τότε θα την αναγνωρίσουν και άλλες χώρες».

 

Δειτε Επισης

Δεν υπήρξαν ενστάσεις για τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές-Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο
Oικολόγοι για τις δύο πυρκαγιές-«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο»
Επαναδιεκδικεί τον δήμο Στροβόλου ο Παπαχαραλάμπους-«Τα τελευταία χρόνια βάλαμε γερά θεμέλια»
Δηλώνει έτοιμος να εργαστεί σκληρά για την εξέλιξη του δήμου Στροβόλου ο Σταυρινίδης
Έδωσε το σύνθημα για αλλαγή σελίδας στον Στρόβολο ο Τσίγκης-«Με μέθοδο και όραμα για όλους τους πολίτες»
Η Τουρκία δεν θα παραστεί σε εκδήλωση για την επέτειο των 20 χρόνων διεύρυνση
Ανεξάρτητη υποψηφιότητα αντιδημάρχου για τον «Στρόβολο του αύριο» υπέβαλε ο Αιμίλιος Μιχαήλ
ΔΗΣΥ για την έλλειψη πτητικών μέσων-«Η παραδοχή της αρμόδιας υπουργού δεν αρκεί»
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης