Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Για ρωσικές πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο μέσω Αττάλειας κάνει λόγο η Yeni Safak

  23/09/2022 10:47
Για ρωσικές πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο μέσω Αττάλειας κάνει λόγο η Yeni Safak

Για ρωσικές πτήσεις στο παράνομο αεροδρόμιο μέσω Αττάλειας κάνει λόγο η Yeni Safak

  23/09/2022 10:47

Μετά τη δήλωση του Ταγίπ Ερντογάν ότι μίλησε με τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το ψευδοκράτος, με το σχόλιο πως «εάν ξεκινήσουν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς τη ‘τδβκ’, φυσικά θα είμαστε ευχαριστημένοι», παρά τις διαψεύσεις που διατυπώθηκαν από τη ρωσική πλευρά τις προηγούμενες ημέρες, ο τουρκικός Τύπος επανήλθε στο θέμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak, η οποία επικαλείται πληροφορίες, αναμένεται τον Νοέμβριο να ξεκινήσουν πτήσεις από τη Μόσχα στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, κάτι για το οποίο εργάστηκαν σκληρά λεγόμενοι «αξιωματούχοι» του ψευδοκράτους. Προστίθεται ότι θα πραγματοποιούνται καθημερινές πτήσεις Μόσχα-Αττάλεια-‘τδβκ’ και στην πρώτη θα βρίσκεται και ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η εφημερίδα επιμένει στη διασύνδεση που επιχειρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την άρση του αμερικανικού εμπάργκο, λέγοντας ότι το βήμα αυτό έγινε μετά την απόφαση. «Σύμφωνα με ειδικούς, η Ρωσία αναπτύσσει κινήσεις κατά των Ηνωμένων Πολιτειών», αναφέρει, με τον ακαδημαϊκό Ata Atun να δηλώνει πως έχει επιτευχθεί συμφωνία και τώρα αναμένεται ένα ευνοϊκό περιβάλλον. «Εάν οι ΗΠΑ έχουν κάνει ένα βήμα, πρέπει να κάνει ένα βήμα και η Ρωσία», είπε. Αναφέρθηκε στη Συμφωνία του Σικάγο, λέγοντας ότι βάσει αυτής πραγματοποιούνται διεθνείς πτήσεις προς τα αεροδρόμια που έχουν δηλωθεί από κυρίαρχα αναγνωρισμένα κράτη. «Ως εκ τούτου, η Ρωσία πρέπει να βρει εξαρχής μια φόρμουλα για αυτή τη συμφωνία. Μέχρι να συμβεί αυτό, οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται στη γραμμή Μόσχα-Αττάλεια-‘ερκάν’. Η Τουρκία είναι ο μόνος σύμμαχος της Ρωσίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ και η Ρωσία δεν θέλει να τη χάσει».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι πτήσεις θα έχουν διπλωματικές και οικονομικές επιπτώσεις. «Το γεγονός ότι δεν υπάρχει άλλη χώρα εκτός από την Τουρκία που να αναγνωρίζει την ‘τδβκ’ έχει κάνει αυτό το βήμα που έκανε η Ρωσία να ερμηνευθεί ως διπλωματική εξέλιξη», ανέφερε, προσθέτοντας ότι μια τέτοια κίνηση ερμηνεύεται ως εν μέρει αναγνώριση.

Το μέλος της Ένωσης Ταξιδιωτικών Πρακτορείων Τουρκίας (Türsab) Αλί Μπιλίρ δηλώσει ότι «πρόκειται για μια ευχάριστη εξέλιξη. Η 'τδβκ' θα έχει απευθείας τουρίστες από τη Ρωσία. Με αυτό θα μαλακώσει κάπως και ο τρόπος που βλέπουν οι άλλες χώρες την 'τδβκ'. Εάν η Ρωσία αναγνωρίσει στο μέλλον την 'τδβκ', τότε θα την αναγνωρίσουν και άλλες χώρες».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας