Παρασκευή 7 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Επίθεση Οδυσσέα σε Αγγελίδη-«Απαράδεκτες δηλώσεις, ανυπόστατοι ισχυρισμοί»

  23/09/2022 08:42
Επίθεση Οδυσσέα σε Αγγελίδη-«Απαράδεκτες δηλώσεις, ανυπόστατοι ισχυρισμοί»

Επίθεση Οδυσσέα σε Αγγελίδη-«Απαράδεκτες δηλώσεις, ανυπόστατοι ισχυρισμοί»

  23/09/2022 08:42

Την έντονη ενόχληση της εκφράζει με ανακοίνωση η Ελεγκτικής Υπηρεσία, σε σχέση με δημόσιες τοποθετήσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης υπερβαίνει τις εξουσίες του και υιοθετεί τις γνωματεύσεις αλά καρτ.     

Σε ανάρτηση της η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι, «απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Β.Γ. Εισαγγελέα ότι δήθεν ο Γ. Ελεγκτής εκφεύγει των εκ του Συντάγματος αρμοδιοτήτων του».

«Είναι οι ίδιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί», συνεχίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, «που προβάλλονται από την Κυβέρνηση από το 2015». Την ίδια ώρα καλεί τον Σάββα Αγγελίδη να περιοριστεί στα του οίκου του. 

Τη σχετική ανάρτηση αναδημοσίευσε και ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο οποίος προσθέτει πως, «οι σχέσεις των δύο Υπηρεσιών δεν θα είχαν επηρεαστεί αν η Νομική Υπηρεσία δεν είχε ταυτιστεί με την Κυβέρνηση στην προβολή προσκομμάτων στο έργο μας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και δεν επιχειρούσε γενικά την κηδεμόνευση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

«Η Ελεγκτική Υπηρεσία συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της με βάση τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζει», κατέληξε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, μιλώντας στην εκπομπή Legal Matters του Χριστόφορου Χριστοφή, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, είπε μεταξύ άλλων ότι σε αρκετές περιπτώσεις, «ο Γενικός Ελεγκτής μεταπηδά από το ρόλο του. «Δίδει γνωματεύσεις, αλά κάρτ συμφωνεί ή όχι», πρόσθεσε. Ο στόχος, συνέχισε, είναι η αγαστή συνεργασία. «Μακάρι να υπήρχε. Δεν υπάρχει. Έγιναν προσπάθειες διότι είναι κοινός ο στόχος», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Σάββας Αγγελίδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας