Επίθεση Οδυσσέα σε Αγγελίδη-«Απαράδεκτες δηλώσεις, ανυπόστατοι ισχυρισμοί»

Την έντονη ενόχληση της εκφράζει με ανακοίνωση η Ελεγκτικής Υπηρεσία, σε σχέση με δημόσιες τοποθετήσεις του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα, ότι ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης υπερβαίνει τις εξουσίες του και υιοθετεί τις γνωματεύσεις αλά καρτ.     

Σε ανάρτηση της η Ελεγκτική Υπηρεσία αναφέρει ότι, «απορρίπτουμε ως απαράδεκτες τις δηλώσεις του Β.Γ. Εισαγγελέα ότι δήθεν ο Γ. Ελεγκτής εκφεύγει των εκ του Συντάγματος αρμοδιοτήτων του».

«Είναι οι ίδιοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί», συνεχίζει η Ελεγκτική Υπηρεσία, «που προβάλλονται από την Κυβέρνηση από το 2015». Την ίδια ώρα καλεί τον Σάββα Αγγελίδη να περιοριστεί στα του οίκου του. 

Τη σχετική ανάρτηση αναδημοσίευσε και ο ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης ο οποίος προσθέτει πως, «οι σχέσεις των δύο Υπηρεσιών δεν θα είχαν επηρεαστεί αν η Νομική Υπηρεσία δεν είχε ταυτιστεί με την Κυβέρνηση στην προβολή προσκομμάτων στο έργο μας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και δεν επιχειρούσε γενικά την κηδεμόνευση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας».

«Η Ελεγκτική Υπηρεσία συνεχίζει απερίσπαστη το έργο της με βάση τα διεθνή πρότυπα που εφαρμόζει», κατέληξε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Τετάρτη, μιλώντας στην εκπομπή Legal Matters του Χριστόφορου Χριστοφή, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Σάββας Αγγελίδης, είπε μεταξύ άλλων ότι σε αρκετές περιπτώσεις, «ο Γενικός Ελεγκτής μεταπηδά από το ρόλο του. «Δίδει γνωματεύσεις, αλά κάρτ συμφωνεί ή όχι», πρόσθεσε. Ο στόχος, συνέχισε, είναι η αγαστή συνεργασία. «Μακάρι να υπήρχε. Δεν υπάρχει. Έγιναν προσπάθειες διότι είναι κοινός ο στόχος», ανέφερε μεταξύ άλλων, ο Σάββας Αγγελίδης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου
LIVE: Κατέθεσαν τις υποψηφιότητες τους Τορναρίτης και Προύντζος-Το όραμα τους για τον δήμο Λευκωσίας
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)