Καλά κρατεί η κόντρα των Γενικών-Έριξε το γάντι ο Σαββίδης, το σήκωσε ο Οδυσσέας

Στη διαπίστωση ότι η κόντρα μεταξύ των Γενικών καλά κρατεί, καταλήγει κανείς μετά και από τις πρόσφατες παρεμβάσεις αμφοτέρων σε σχέση με την πρόσφατη έκθεση που ετοίμασε η Ελεγκτική Υπηρεσία για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και τη διαβίβαση της στη Νομική Υπηρεσία.

Γενικός Εισαγγελέας και Γενικός Ελεγκτής, βρήκαν την ευκαιρία χωρίς να κάνουν άμεσες αναφορές, να επιβεβαιώσουν ότι οι σχέσεις τους δεν έχουν βελτιωθεί και πως η μεταξύ τους κόντρα παραμένει στο προσκήνιο. 

Συγκεκριμένα το πρωί στη διάρκεια των δηλώσεων του Γενικού Εισαγγελέα για την παραλαβή του πορίσματος για τον τραγικό θάνατο του Θανάση, ο Γιώργος Σαββίδης δέχθηκε ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες του σε σχέση με την πρόσφατη έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας. 

Ξεκάθαρα, ο Γιώργος Σαββίδης υπέδειξε πως παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ζήτησε την Ειδική Έκθεση και τα στοιχεία που τη συνοδεύουν, μέχρι σήμερα δεν του έχει παραδοθεί. 

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης όταν ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα, έσπευσε με ανάρτηση του στο twitter αφενός να ξεκαθαρίσει τους λόγους για τους οποίους δεν διαβιβάστηκε μέχρι σήμερα η Έκθεση του και αφετέρου να ρίξει πίσω στον Γιώργο Σαββίδη το γάντι, αφήνοντας αιχμές για τις ενέργειες του στις προηγούμενες Ειδικές Εκθέσεις της Νομικής Υπηρεσίας για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα. 

Όπως εξήγησε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης, η Ελεγκτική Υπηρεσία αναμένει κάποια συμπληρωματικά στοιχεία από το Υπουργείο Εσωτερικών, τα οποία αφού παραληφθούν, θα διαβιβαστεί η τελευταία Έκθεση, τόσο στον Γενικό Εισαγγελέα όσο και στην Αρχή κατά της Διαφθοράς. 

Την ίδια ώρα ο Γενικός Ελεγκτής, υποδεικνύει με νόημα πως παρομοίου περιεχομένου Εκθέσεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας από το 2020, αγνοήθηκαν από τον Γενικό Εισαγγελέα και την Αστυνομία. 

Ο Γιώργος Σαββίδης επανήλθε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τις οριακές σχέσεις των δύο κορυφαίων θεσμών, υπενθυμίζοντας πως o ίδιος ο Γενικός Ελεγκτής συμφώνησε να κληθεί και κλήθηκε στην επιτροπή Νικολάτου, στην οποία κατέθεσε. Συγκεκριμένα ο κ. Σαββίδης έγραψε σε ανάρτηση του στο twitter πως, «αναγκάζομαι να θυμίσω στον Γενικό Ελεγκτή πως ο ίδιος συμφώνησε να κληθεί και κλήθηκε από την επιτροπή Νικολάτου, δίδοντας πολύωρη κ εκτενή κατάθεση για τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, ως αναγράφονται στις εκθέσεις της. Οι αναφορές του Γενικού Ελεγκτή περιλήφθηκαν στο πόρισμα της επιτροπής Νικολάτου. Πόρισμα το οποίο κ χαιρέτισε», ενώ επισύναψε την κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι δύο υπηρεσίες μετά τη συνάντηση που είχε με τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη. 

Δεν χρειάστηκε να περάσουν αρκετά λεπτά για να επανέλθει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης για να απαντήσει εκ νέου με αιχμές στον Γιώργο Σαββίδη. «Φυσικά», έγραψε ο Γενικός Ελεγκτής, «γιατί εμείς πάντοτε θεωρούσαμε χρήσιμο το έργο της Επιτροπής, όπως και για το Συνεργατισμό. Το σημερινό σχόλιο μας αφορούσε τη παρατήρηση σας ότι πέρασαν 20 μέρες και ακόμη δεν σας στείλαμε στοιχεία για την Έκθεση. Από τις δύο προηγούμενες Εκθέσεις πέρασαν 20 μήνες», υπέδειξε με νόημα ο κ. Μιχαηλίδης.

Η κόντρα μεταξύ των δύο κορυφαίων θεσμών του κράτους, υπενθυμίζεται ότι καλά κρατεί από το Φθινόπωρο του 2020, όταν η Ελεγκτική Υπηρεσία ζήτησε πρόσβαση στους φακέλους του ΚΕΠ, με την Νομική Υπηρεσία να εκδίδει γνωμάτευση και να προτείνει στο Υπουργείο Εσωτερικών να μην παραδώσει τους φακέλους, αφού βρισκόταν ήδη σε εξέλιξη η έρευνα της επιτροπής Νικολάτου. Οι δύο έφτασαν ένα βήμα πριν το Ανώτατο για να επιλύσουν τις διαφορές τους για το συγκεκριμένο ζήτημα, ωστόσο επικράτησαν δεύτερες σκέψεις, χωρίς ωστόσο οι σχέσεις ανάμεσα στους δύο να βελτιώνεται.  

Δειτε Επισης

Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών
Υπόδικος για υπόθεση εισαγωγής μεθαμφεταμίνης ο δραπέτης των Κεντρικών-Ερωτήματα για το πώς ξέφυγε όλων των μελών
Ανάλυση BBC: Δώρο για τα γενέθλια του Χαμενεΐ η επίθεση, τώρα ο Νετανιάχου περιμένει
Αρνητική εξέλιξη η απόφαση για Κόσοβο-«Δυσκολεύει τα δικά μας επιχειρήματα και βοηθά το ψευδοκράτος»
Καμία αναφορά στις επιθέσεις του Ισραήλ από τον πρόεδρο του Ιράν
Με σπόντες για αποπροσανατολισμό απαντά η Κυβέρνηση για τα περί επιδόματος εξωτερικού του ΠτΔ
Ξεκαθαρίζει για πυραύλους στο Ισραήλ μέσω Κύπρου η Κυβέρνηση-«Δεν δόθηκε ποτέ τέτοια άδεια»
Προετοιμάζεται για την επόμενη επίσκεψη Ολγκίν η Λευκωσία-«Αταλάντευτη προσήλωση στις προσπάθειες»
Aπέδρασε κρατούμενος από τις Κεντρικές Φυλακές
Πληρώνει τελικά επιπλέον τόκους €4.220.000 με απόφαση Δικαστηρίου η ΚΔ για ακίνητο στη Λάρνακα