Έβγαλαν νυστέρια Κυβέρνηση-ΑΚΕΛ, φούντωσε την κόντρα η παραίτηση Αντωνίου

Διαστάσεις παίρνει η κόντρα ανάμεσα σε Κυβέρνηση και ΑΚΕΛ, με την ανταλλαγή πυρών να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Πεδίο μάχης αυτή τη φορά το ΓεΣΥ και η απομάκρυνση του Θωμά Αντωνίου από το ΔΣ του ΟΑΥ, με το ΑΚΕΛ να κάνει λόγο για αποφάσεις δύο ταχυτήτων και το Προεδρικό να απαντά ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη εφάρμοσε ένα καθολικό σύστημα υγείας.

Σε γραπτή του δήλωση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, επεσήμανε πως επιτέλους το ΑΚΕΛ κάνει και μια σωστή διαπίστωση στην ανακοίνωση του για τον τομέα της υγείας, λέγοντας πως  «Το ΓΕΣΥ είναι μία από τις μεγαλύτερες  κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τόπο μας».

«Και έχουν, επίσης, δίκαιο όταν λένε πως “… Το ΓΕΣΥ χτίστηκε σε γερά θεμέλια”. Όταν, όμως, παρασύρονται από τον αντιπολιτευτικό τους οίστρο, να μην ξεχνούν πως αυτή την τεράστια κοινωνική μεταρρύθμιση, με τα γερά θεμέλια είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που την υλοποίησε».

Ο κ. Πελεκάνος, ξεκαθάρισε, παράλληλα πως «είναι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη που, αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των πολιτών, εφάρμοσε ένα σύστημα υγείας καθολικό και ολοκληρωμένο. Αυτή της την επιτυχία διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά ότι όχι μόνο θα προστατεύσει αλλά θα συνεχίσει να ενισχύει και να αναβαθμίζει».

Τα πυρά ΑΚΕΛ

Νωρίτερα, η Εζεκία Παπαϊωάννου, διά μέσου του Γιώργου Κουκουμά, εξαπέλυσε πυρά κατά του Προεδρικού, επισημαίνοντας πως «η απομάκρυνση του Θωμά Αντωνίου από την ηγεσία του ΔΣ του ΟΑΥ αποτελεί αρνητική εξέλιξη. Ο Θωμάς Αντωνίου, ως Πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΥ, εργάστηκε με συνέπεια και ανιδιοτέλεια για να θεμελιωθεί και να λειτουργήσει το ΓεΣΥ με τον κοινωνικά αλληλέγγυο και μονοασφαλιστικό χαρακτήρα του. Ηγήθηκε μιας από τις μεγαλύτερες κοινωνικές μεταρρυθμίσεις που συντελέστηκαν στον τόπο μας, με γνώμονα το δικαίωμα του κυπριακού λαού σε ποιοτική υγεία».

Ο κ. Κουκουμάς σημείωσε, δε, ότι «η κοινωνία αντιλαμβάνεται ότι στην περίπτωση του Θωμά Αντωνίου διυλίστηκε ο κώνωπας ενώ στις κραυγαλέες περιπτώσεις σύγκρουσης συμφέροντος που αφορούν τον Πρόεδρο, το Υπουργικό και την Εισαγγελία καταπίνεται η κάμηλος. Η στοχοποίηση του Θωμά Αντωνίου δεν ήταν τίποτε άλλο από στοχοποίηση του ίδιου του κοινωνικού χαρακτήρα του ΓεΣΥ από τα γνωστά πολιτικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στο χώρο της Υγείας. Είναι για αυτό που κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου για τις ανάλογες διαδικασίες που στρέφονται τώρα ενάντια στα άλλα μέλη του ΔΣ του ΟΑΥ. Επισημαίνουμε ότι η σύνθεση του ΔΣ του ΟΑΥ –στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι των εργαζομένων, των εργοδοτών, των αυτοεργοδοτουμένων, των ασθενών και του κράτους- αποτελεί έκφραση του κοινωνικού χαρακτήρα και της κοινωνικής ιδιοκτησίας του Οργανισμού».

Το ΑΚΕΛ, κατέληξε ο Γιώργος Κουκουμάς «γνωρίζει ότι οι πολιτικοί και οικονομικοί κύκλοι που επιβουλεύονται το ΓεΣΥ θα συνεχίσουν να μηχανεύονται τρόπους για να το υποσκάψουν. Όμως το ΓεΣΥ κτίστηκε σε γερά θεμέλια και σε πείσμα όλων αυτών θα εδραιώνεται κάθε μέρα περισσότερο. Το ΑΚΕΛ μαζί με τον κυπριακό λαό θα υπερασπιστούν την κατάκτηση αυτή μέχρι τέλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι στρατιές συμβούλων στο Προεδρικό, η ακρίβεια και οι κορυφές του λαϊκισμού

Δειτε Επισης

Στην εξίσωση δύο εμπρησμοί στη Λευκωσία και μια βόμβα στον Πρωταρά-Είχε κληθεί για κατάθεση το «Δημητρούι»
Οι μαθητές από το Ριζοκάρπασο επισκέφτηκαν το πάρκο καμήλων σε μία μέρα γεμάτη διασκέδαση (pics)
Ή αυτοί ή εκείνος... Η απόφαση επί της προσφυγής θα γράψει το τέλος της ιστορίας
Ξεκινά επίσημα η προεκλογική κούρσα-Κατατίθενται οι υποψηφιότητες των Ευρωεκλογών
Η ανάγκη της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία και οι μύθοι που καταρρίφθηκαν
Οι άνθρωποι της νύχτας δραστηριοποιούνται πλέον την ημέρα και η Αστυνομία αναζητά χειροκροτητές
Γυρίζουν τον χρόνο στην εποχή Αλέξη οι έρευνες για την ενέδρα-Στο κάδρο δύο Επαρχίες, είχαν πληροφορίες οι Αρχές
Διερευνά τα παράπονα καταναλωτών για υψηλούς λογαριασμούς υδατοπρομήθειας ο Δήμος Πάφου
Το σκανδαλοθηρικό National Enquirer είχε συμφωνία με τον Τραμπ για να «θάβει» ρεπορτάζ εναντίον του
Αποζημίωση 139 εκατ. για την ανεπαρκή έρευνα του FBI κατά του Λάρι Νάσαρ θα λάβουν τα θύματά του