Άγριος καβγάς στη Βουλή-«Ρε» ο Θεμιστοκλέους, «ρέγγες» ο Χριστοφίδης

Ένταση προκλήθηκε στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, ανάμεσα στον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Χρίστου Χριστοφίδη και του ανεξάρτητου βουλευτή, Ανδρέα Θεμιστοκλέους, με τις δύο πλευρές να εξαπολύουν εκατέρωθεν βαριές κουβέντες. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ υπέδειξε ότι θα καταγγείλει τον κ. Θεμιστοκλέους στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής και το κ. Θεμιστοκλέους να απαντά ότι θα τον «σάσει» ενώπιον της Ολομέλειας.

Η ένταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης της Επιτροπής Παιδείας, για το θέμα της αναγνώρισης  του τίτλου σπουδών «Master of Pharmacy» του Ηνωμένου Βασιλείου, όταν μία αναφορά του ανεξάρτητου βουλευτή προκάλεσε την έκρηξη του κ. Χριστοφίδη. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ πήρε το λόγο, διακόπτοντας την τοποθέτηση του κ. Θεμιστοκλέους και με έντονο ύφος ανέφερε πως αρκετά τον ανέχτηκε και προσβάλλει συνεχώς με τις τοποθετήσεις του, τους ιδίους, τη Βουλή και τους πάντες.

Μάλιστα, ο κ. Χριστοφίδης προσπάθησε να υποδείξει στον κ. Θεμιστοκλέους ότι επρόκειτο για προγράμματα σπουδών, τα οποία ετοιμάζουν οι αρμόδιοι. Η κίνηση του κ. Χριστοφίδη δεν άρεσε στον κ. Θεμιστοκλέους, ο οποίος με ειρωνικό ύφος, τον αποκαλούσε «ρε» και ότι είναι πολύ έξυπνος, με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ να του απαντά «ρέγγες».

Ο κ. Θεμιστοκλέους τον αποκάλεσε αυθάδη και διερωτήθηκε ποιος του έδωσε το δικαίωμα να μιλήσει, αναφέροντας δε ότι «θα σε σάσω στην Ολομέλεια». Αυτό δεν άρεσε στον κ. Χριστοφίδη, ο οποίος τον αποκάλεσε προσβολή της Κυπριακής Βουλής και ότι θα τον καταγγείλει στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Απαντώντας σε αυτό, ο κ. Θεμιστοκλέους του είπε «συμμαζεύτου, επειδή δεν σε βλέπω καλά», με τον Χρίστο Χριστοφίδη να ξεκαθαρίζει ότι και οι απειλές θα καταγγελθούν στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Παίρνοντας για τελευταία φορά το λόγο ο κ. Θεμιστοκλέους, τον αποκάλεσε θρασύδειλο.

Την τάξη προσπάθησε να επιβάλει ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής του ΔΗΚΟ, Παύλος Μυλωνάς, αλλά και οι άλλοι βουλευτές, υπενθυμίζοντας στους δύο ότι στην αίθουσα υπάρχουν ξένοι και καλεσμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Δειτε Επισης

Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Χ. Γεωργιάδης: Πρόωροι οι «πανηγυρισμοί» της Κυβέρνησης για το μεταναστευτικό
Ν. Παπαδόπουλος: Δεν είμαστε όλοι το ίδιο στο μεταναστευτικό
Ενέκρινε ψήφισμα για μεταναστευτικό η Βουλή-Ζητά-Ζητά να εντείνει τις ενέργειες της προς την ΕΕ η Κυβέρνηση
Δυο άμεσα μέτρα για τη μετανάστευση σε επίπεδο ΕΕ ζήτησε ο Στεφάνου
Επικρίνει τα μεγάλα κόμματα ο Κουλίας-«Το μεταναστευτικό πρόβλημα υπήρχε από το 2011»
Παρεμβάσεις Κυπρίων Βουλευτών σε συζήτηση Ολομέλειας ΚΣΣΕ για περιβάλλον
Α. Ατταλίδου: Να αντιμετωπίσουμε την μετανάστευση με δημιουργικό τρόπο
Σ. Ιωάννου: Οι προτάσεις που προωθήθηκαν για μεταναστευτικό ήταν του ΕΛΑΜ