Παραδίδουν υπόμνημα σε Δράκου οι Αστυνομικοί-«Ενωμένοι κερδίζουμε, διχασμένοι παρακαλάμε»

Έτοιμοι να διεκδικήσουν όλα τα εργασιακά τους δικαιώματα, είναι οι αστυνομικοί, που αποφάσισαν το βράδυ της Τρίτης να κατέλθουν σε διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στις 23 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέρχονται σε διαμαρτυρία οι αστυνομικοί-Έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, τονίζει ότι πρέπει να γίνει διόρθωση της στρέβλωσης των μισθών των αστυνομικών, καλώντας τα μέλη της Αστυνομίας να παρευρεθούν στην εκδήλωση.

Όπως αναφέρει «το Προεδρείο και Ανώτατο Συμβούλιο του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος ΙΣΟΤΗΤΑ, αποφάσισε ομόφωνα στην έκτακτη συνεδρία του, στις 6/9/22, την πραγματοποίηση συμβολικής εκδήλωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 23/9/22 η ώρα 11:00, έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης».

Σημειώνει πως «η συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί, για να παραδώσουμε γραπτό υπόμνημα στην Υπουργό Δικαιοσύνης, που αφορά την αναβάθμιση των απολαβών των 4000 χαμηλόμισθων Αστυνομικών, οι οποίοι εδώ και χρόνια έχασαν το 30% του μισθού τους και βρίσκονται στο πάτο του μισθολογίου. Ο πρώτος βασικός μισθός ενός Αστυνομικού, ισούται σχεδόν με τον ελάχιστο κατώτατο μισθό οποιουδήποτε εργαζόμενου. Έχουμε ευθύνη σαν Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι 1300 μελών μας, να πορευτούμε με γνώμονα το καλό και των 5000 Αστυνομικών».

Τονίζει επίσης πως «στην συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας καλούμε να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι Αστυνομικοί, που θα βρίσκονται εκτός καθήκοντος, με τις οικογένειες τους, αλλά και όσους θέλουν να ενισχύσουν αυτήν την προσπάθεια. Παράλληλα καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να παρευρεθούν, ενισχύοντας το αίσθημα αδικίας για τον εργαζόμενο που ονομάζεται Σώμα Ασφαλείας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Υποδεικνύει εξάλλου ότι «σε μια συμβολική εκδήλωση διαμαρτυρίας η αιτία είναι αυτή που καθορίζει το στίγμα της σημασίας του Συνδικαλισμού και του δίκαιου αιτήματος 4000 χαμηλόμισθων και των χιλιάδων οικογενειών τους που επηρεάζονται. Οι υποψήφιοι των Προεδρικών εκλογών αλλά και τα κοινοβουλευτικά κόμματα με την Πολιτεία, γνωρίζουν με κάθε λεπτομέρεια τι πρέπει να γίνει για διόρθωση της στρέβλωσης».

Καταλήγοντας, υπογραμμίζει ότι «όλοι μαζί με καθαρά χέρια, χωρίς αλλότρια κίνητρα, χωρίς ανταλλάγματα πίσω από κλειστές πόρτες, θα διεκδικήσουμε μέσα σε κόσμια επίπεδα όπως ορίζει ο νόμος, να ξεκολλήσει ο Αστυνομικός από την εκμετάλλευση που τυγχάνει σαν εργαζόμενος εδώ και δεκαετίες , όσο αφορά, τα εργασιακά του δικαιώματα. Λεπτομέρειες για την ημέρα της συμβολικής εκδήλωσης θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες. ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ ΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΕ».

«Εντός των ημερών εξελίξεις για μισθολογική αναβάθμιση των αστυνομικών»

Εντός των ημερών θα υπάρξουν "ουσιαστικές εξελίξεις" που αφορούν στη μισθολογική αναβάθμιση των αστυνομικών, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.).

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι προσπάθειες για αναβάθμιση των μισθολογικών κλιμάκων των μελών έχουν ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια και προς τούτο έχουν εκπονηθεί μάλιστα και επιστημονικές και αναλογιστικές μελέτες που καταδεικνύουν το δίκαιο του αιτήματος. Έκτοτε, προστίθεται, το θέμα είναι εγγεγραμμένο στους μηχανισμούς της Μικτής Επιτροπής Προσωπικού Αστυνομίας (Μ.Ε.Π.Α.) και "τα τελευταία δύο χρόνια οι διαβουλεύσεις και οι προσπάθειες για ικανοποίηση του αιτήματος έχουν εντατικοποιηθεί".

Ο Σ.Α.Κ. με τη συμβολή και της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ., συνεχίζει να χειρίζεται το υψίστης σημασίας αυτό θέμα για τα μέλη, με κάθε σοβαρότητα και μακριά από ερασιτεχνισμούς, ακρότητες και λαϊκισμούς, συμπληρώνεται.

"Ο Σ.Α.Κ. και η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ διαβεβαιώνουν τα μέλη της Αστυνομίας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται σε πολύ προχωρημένο στάδιο και εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να ανακοινωθούν ουσιαστικές εξελίξεις", αναφέρεται.

Καταλήγοντας, ο Σ.Α.Κ. και η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. απευθύνουν έκκληση προς όλα τα μέλη να περιβάλλουν με εμπιστοσύνη εκείνους που με συνέπεια αγωνίζονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους, "αγνοώντας εκείνους που έχουν συνηθίσει να οικειοποιούνται και να καπηλεύονται τα επιτεύγματα των άλλων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)