Στη ΜΕΘ μετά την επέμβαση ο οκτάχρονος-«Πιθανόν να χρειαστεί επανεπεμβάσεις»

Σε σταθερή κατάσταση στην ΜΕΘ του Μακάρειου νοσηλεύεται το οκτάχρονο παιδί που δέχθηκε επίθεση από αδέσποτο σκύλο στην περιοχή Αγίου Ιωάννη στη Λεμεσό μετά την επέμβαση αποκατάστασης των τραυμάτων του.

Ο παιδοχειρουργός Χρίστος Μηνά δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι «έγινε χειρουργική επέμβαση το απόγευμα από ομάδα παιδοχειρουργών και πλαστικών», προσθέτοντας ότι το παιδί νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου Νοσοκομείου.

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο αναμένεται πλήρης ανάρρωση του παιδιού, ο παιδοχειρουργός απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα, «λόγω του κινδύνου λοιμώξεων από τα δαγκώματα σκύλων και πιθανόν να χρειαστεί κι άλλες επανεπεμβάσεις για ολοκλήρωση της θεραπείας του σύμφωνα με τους χειρουργούς».

Ερωτηθείς ο γιατρός είπε ότι τα σοβαρότερα τραύματα του παιδιού είναι στο κεφάλι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άκουσαν φωνές οι γείτονες, είδαν τον σκύλο να δαγκώνει τον οκτάχρονο

Σε εξέλιξη οι έρευνες 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για το περιστατικό, από τις οποίες, μέχρι στιγμής ξεκαθάρισε ότι το οκτάχρονο βρισκόταν με άλλο παιδί σε ανοικτό χώρο που φιλοξενεί κυνηγετικά σκυλιά σε κλουβιά, και σε κάποια στιγμή, σκύλος ή σκύλοι του επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι ο σκύλος που εντοπίστηκε στη σκηνή του περιστατικού και παραλήφθηκε από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, δεν είναι ο σκύλος που επιτέθηκε στο αγοράκι.

«Σύμφωνα με την μαρτυρία που είχε εξασφαλιστεί, στο επεισόδιο παρευρίσκονταν δύο σκύλοι όμως στο παιδάκι επιτέθηκε ο ένας εξ αυτών, όχι αυτός που εντοπίστηκε, ο οποίος όμως είχε δείξει άγριες διαθέσεις και γι αυτό απομονώθηκε και παραλήφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε.

Ο σκύλος που δεν έχει εντοπιστεί είναι επικίνδυνος, συνέχισε και προέτρεψε το κοινό να μην τον πλησιάσει, σε περίπτωση που τον εντοπίσει, ενώ σημείωσε ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σκύλος έχει ίχνη αίματος στο κεφάλι και στο σώμα.

Όπως ανέφερε ο κος Κυριάκου «ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία. Σύμφωνα με περιγραφή του, είναι πιθανόν ράτσας ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, χρώματος ΚΑΦΕ με ΜΑΥΡΟ και σύμφωνα με μαρτυρία, έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του».

Οι εξετάσεις συνεχίζονται και η Αστυνομία ζητά τη βοήθεια των πολιτών, όπου εντοπιστεί σκύλος αυτής της περιγραφής, να μην πλησιάσουν αλλά να ενημερώσουν τον τοπικό αστυνομικό σταθμό ή την κεντρική Αστυνομία στο 25805050.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)