Άκουσαν φωνές οι γείτονες, είδαν τον σκύλο να δαγκώνει τον οκτάχρονο

Έρευνες πραγματοποιούνται για εντοπισμό σκύλου ράτσας Ροτβάιλερ, ο οποίος τραυμάτισε σοβαρά 8χρονο αγοράκι στη Λεμεσό, με την Αστυνομία να συστήνει προσοχή στο κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για τη ζωή δίνει ο οκτάχρονος-Διερευνούν πιθανή επίθεση από αγέλη σκύλων

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι ο σκύλος που εντοπίστηκε στη σκηνή του περιστατικού και παραλήφθηκε από τις υγειονομικές υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, δεν είναι ο σκύλος που επιτέθηκε στο αγοράκι.

«Σύμφωνα με την μαρτυρία που είχε εξασφαλιστεί, στο επεισόδιο παρευρίσκονταν δύο σκύλοι όμως στο παιδάκι επιτέθηκε ο ένας εξ αυτών, όχι αυτός που εντοπίστηκε, ο οποίος όμως είχε δείξει άγριες διαθέσεις και γι αυτό απομονώθηκε και παραλήφθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες», ανέφερε.

Ο σκύλος που δεν έχει εντοπιστεί είναι επικίνδυνος, συνέχισε και προέτρεψε το κοινό να μην τον πλησιάσει, σε περίπτωση που τον εντοπίσει, ενώ σημείωσε ότι, σύμφωνα με μαρτυρίες, ο σκύλος έχει ίχνη αίματος στο κεφάλι και στο σώμα.

«Οι εξετάσεις συνεχίζονται και η Αστυνομία ζητά τη βοήθεια των πολιτών, όπου εντοπιστεί σκύλος αυτής της περιγραφής, να μην πλησιάσουν αλλά να ενημερώσουν τον τοπικό αστυνομικό σταθμό ή την κεντρική Αστυνομία στο 25805050», συμπλήρωσε.

Σε σχέση με το πρωινό περιστατικό, ο κ. Κυριάκου είπε ότι περίοικοι της περιοχής Αγίου Ιωάννη, άκουσαν τις φωνές παιδιών και μόλις πλησίασαν, είδαν δυο σκύλους, ένας εκ των οποίων δάγκωνε τον 8χρονο στο κεφάλι.

«Αμέσως προσέτρεξαν σε βοήθεια και απομάκρυναν τον σκύλο και έδωσαν τις Πρώτες Βοήθειες στο παιδάκι, ενώ ειδοποίησαν ασθενοφόρο του ΓΝ Λεμεσού, όπου και μεταφέρθηκε», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διασωληνωμένο στο Μακάρειο το οκτάχρονο που δέχθηκε επίθεση από σκύλους (pics)

Υποβάλλεται σε εγχείρηση ο οκτάχρονος

Υπενθυμίζεται ότι κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του 8χρονου στο Μακάρειο Νοσοκομείο, όπου υποβάλλεται σε εγχείρηση αποκατάστασης των τραυμάτων του, ενώ η κατάσταση του είναι σταθερή και εκτός κινδύνου.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο επιστημονικός διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Χρήστος Μηνά, ανέφερε πως «το παιδί έχει διακομιστεί στο Μακάρειο και εισήχθη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων. Είναι μεν διασωληνωμένο, ωστόσο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μηνά, «προφανώς ένα παιδί που χρήζει χειρουργικής επέμβασης είναι εξ ορισμού σοβαρό περιστατικό» και τόνισε πως «είναι σταθερή η κατάστασή του στον αναπνευστήρα».

Σημείωσε παράλληλα ότι «αυτή τη στιγμή θεωρείται εκτός κινδύνου και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μόλις ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υποβάλλεται σε επέμβαση ο οκτάχρονος που δέχθηκε επίθεση-«Σε σταθερή κατάσταση»

Δειτε Επισης

Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Έπεσε ο πέλεκυς στον 25χρονο για τον θανατηφόρο που στοίχησε την ζωή στην 19χρονη Μαριλένα-Ποινή δύο ετών
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί
Κομματική υποστήριξη για τον «Ζανέττο»-Πήρε «ψήφο» από τους Οικολόγους για τον Δήμο Λευκωσίας
Συνελήφθη καταζητούμενη για υποθέσεις κλοπών σε Λάρνακα και Αμμόχωστο
Οριζόντια αλλά και στοχευμένα μέτρα προανήγγειλε ο ΠτΔ πριν το Υπουργικό-Αιχμές στην αντιπολίτευση
Μη παραδοχή απάντησε σε όλες τις κατηγορίες ο 44χρονος που κατηγορείται για το τετραπλό θανατηφόρο
Εικόνες από την φωτιά στο οίκημα της Ομόνοιας-Δείχνει «άσπονδους φίλους» ο πρόεδρος του Σωματείου
Φωτιά στο σωματείο της Ομόνοιας στην Παπανικολή-Έρευνες από τις Αρχές
Κατασχέθηκαν δύο υπολογιστές μετά από έφοδο σε υποστατικό στο Παραλίμνι