Τρίτη 6 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Υποβάλλεται σε επέμβαση ο οκτάχρονος που δέχθηκε επίθεση-«Σε σταθερή κατάσταση»

  30/08/2022 13:11
Υποβάλλεται σε επέμβαση ο οκτάχρονος που δέχθηκε επίθεση-«Σε σταθερή κατάσταση»

Υποβάλλεται σε επέμβαση ο οκτάχρονος που δέχθηκε επίθεση-«Σε σταθερή κατάσταση»

  30/08/2022 13:11

Σε χειρουργική επέμβαση αναμένεται να υποβληθεί το οκτάχρονο αγοράκι που δέχθηκε δαγκώματα από σκύλο ή σκύλους το πρωί, σε ανοιχτό χώρο στη Λεμεσό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κρίσιμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μάχη για τη ζωή δίνει ο οκτάχρονος-Διερευνούν πιθανή επίθεση από αγέλη σκύλων

Ο οκτάχρονος, που μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο, μετά από εξέταση που έτυχε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, είναι διασωληνωμένος και νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Μακάρειου. 

4310970653172993 image

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο επιστημονικός διευθυντής του Μακάρειου Νοσοκομείου, Χρήστος Μηνά, ανέφερε πως «το παιδί έχει διακομιστεί στο Μακάρειο και εισήχθη στην ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων. Είναι μεν διασωληνωμένο, ωστόσο βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση και θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση».

Όπως ανέφερε ο κ. Μηνά, «προφανώς ένα παιδί που χρήζει χειρουργικής επέμβασης είναι εξ ορισμού σοβαρό περιστατικό» και τόνισε πως «είναι σταθερή η κατάστασή του στον αναπνευστήρα».

Σημείωσε παράλληλα ότι «αυτή τη στιγμή θεωρείται εκτός κινδύνου και θα μπορούμε να πούμε περισσότερα μόλις ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση». 

4310970561758165 image

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διασωληνωμένο στο Μακάρειο το οκτάχρονο που δέχθηκε επίθεση από σκύλους (pics)

Έρευνες από την Αστυνομία

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες της Αστυνομίας για το περιστατικό, από τις οποίες, μέχρι στιγμής ξεκαθάρισε ότι το οκτάχρονο βρισκόταν με άλλο παιδί σε ανοικτό χώρο που φιλοξενεί κυνηγετικά σκυλιά σε κλουβιά, και σε κάποια στιγμή, σκύλος ή σκύλοι του επιτέθηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί.

Στο σημείο του περιστατικού, η Αστυνομία εκτιμά ότι πιθανόν να βρίσκονταν μέχρι και τέσσερα σκυλιά, ενώ διερευνάται το ενδεχόμενο το παιδί να δέχθηκε επίθεση από αριθμό σκύλων ή από ένα σκύλο. 

4310970472059315 image

Σημειώνεται ότι στο χώρο εντοπίστηκε από τα μέλη της Αστυνομίας ένας σκύλος που έτυχε εξέτασης, χωρίς να εντοπιστεί σε αυτό μικροτσίπ και διερευνάται εάν ο σκύλος που εντοπίστηκε στο σημείο σχετίζεται με το περιστατικό.

Το ενδεχόμενο τα σκυλιά να είναι αδέσποτα διερευνάται από τις Αρχές, οι οποίες αναφέρουν ότι για την υπόθεση η Αστυνομία αναζητεί σκύλο που επιτέθηκε στον ανήλικο.

Όπως αναφέρει «ο σκύλος είναι επιθετικός και καλούνται οι πολίτες, σε περίπτωση που τον εντοπίσουν να ενημερώσουν άμεσα την Αστυνομία. Σύμφωνα με περιγραφή του, είναι πιθανόν ράτσας ΡΟΤΒΑΙΛΕΡ, χρώματος ΚΑΦΕ με ΜΑΥΡΟ και σύμφωνα με μαρτυρία, έχει αίματα στο κεφάλι και στο σώμα του».

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας