Συνεχίζονται οι αιτήσεις για τις κενές θέσεις στην Αστυνομία-Εκπνέει η προθεσμία

Η Αστυνομία Κύπρου ανακοίνωσε πριν από περίπου ένα μήνα την προκήρυξη για πλήρωση κενών θέσεων, σύμφωνα με τη γνωστοποίηση με αριθμό 5449/737, που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 19 Ιουλίου 2022.

Όπως αναφέρεται, οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της Κυβερνητικής Διαδικτυακής Διόδου Ασφαλείας (Αριάδνη) www.ariadni.gov.cy στη θεματική ενότητα «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΥΠΡΟΥ», μέχρι την Παρασκευή, 26/08/2022 και ώρα 14.00.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στην παρούσα διαδικασία πρόσληψης, θα έχουν επίσης όσοι υποψήφιοι πέτυχαν σε προγενέστερες γραπτές εξετάσεις για τη θέση Αστυνομικού, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύτηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, τα δύο τελευταία χρόνια, από την ημερομηνία δημοσίευσης της τελευταίας προκήρυξης, ανεξάρτητα εάν έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους. 

Όπως αναφέρεται, τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών, αφορούν τις προκηρύξεις με αριθμό 5247/1054 και 5313/866, τα οποία δημοσιεύτηκαν στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας στις 23/10/2020 και 23/06/2021, αντίστοιχα.

Αναφέρεται ότι σε τέτοια περίπτωση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν εκ νέου αίτηση και να καταβάλουν το ποσό των €45. Οι εν λόγω υποψήφιοι έχουν το δικαίωμα να μην παρακαθήσουν στις γραπτές εξετάσεις που αφορούν την παρούσα διαδικασία πρόσληψης, αλλά θα υποβληθούν σε όλες τις υπόλοιπες δοκιμασίες αξιολόγησης. Όπως σημειώνεται, σε περίπτωση που επιλέξουν να συμμετάσχουν στις γραπτές εξετάσεις της παρούσας διαδικασίας πρόσληψης, η επιτυχία τους σε προγενέστερες εξετάσεις, εντός των δύο προηγούμενων χρόνων, θα παύει να ισχύει.

Σε περίπτωση που υποψήφιος/α συμμετείχε και στις δύο προαναφερόμενες διαδικασίες πρόσληψης (5247/1054 και 5313/866), θα λαμβάνεται υπόψη η υψηλότερη βαθμολογία που πέτυχε στις γραπτές εξετάσεις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Προστίθεται ότι μετά την υποβολή της αίτησής τους, οι υποψήφιοι που έχουν εξασφαλίσει την επιτυχία τους στις γραπτές εξετάσεις, αλλά επιθυμούν να παρακαθίσουν εκ νέου στις γραπτές εξετάσεις της παρούσας διαδικασίας, θα πρέπει να ενημερώσουν γραπτώς το Γραφείο Προσλήψεων Αστυνομίας Κύπρου στην ηλεκτρονική διεύθυνση policeacademy.recruit@gmail.com. 

Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι, υποψήφιοι που έχουν συμπληρώσει το τριακοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και δικαιούνται να συμμετάσχουν στην παρούσα διαδικασία πρόσληψης, θα πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους σε έντυπη μορφή, στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου, στο Γραφείο Προσλήψεων εντός του χρονικού πλαισίου. Οι έντυπες αιτήσεις μπορούν να εκτυπωθούν από την ιστοσελίδα της Αστυνομίας Κύπρου. Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι έντυπες αιτήσεις θα γίνονται αποδεκτές μόνο για τους υποψήφιους που πληρούν τα κριτήρια.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Τα συγκλονιστικά ηχητικά μηνύματα Ρωσίδας στα social την ώρα της επίθεσης στη Μόσχα-«Σας αγαπώ, αντίο»
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Με δεσμεύσεις κονδυλίων ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός της ΔΕΦΑ