Διαστάσεις στο σκάνδαλο με ξέπλυμα στα κατεχόμενα-Πώς εμπλέκουν Τατάρ

Η «αστυνομία» ανακοίνωσε ότι διεύρυνε την έρευνά της για «ξέπλυμα εσόδων από εγκληματικές πράξεις» που άρχισε με την σύλληψη ατόμου, με τα αρχικά Σ.Τ., στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν 800.000 ευρώ κατά την είσοδό του στο ψευδοκράτος μέσω του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου. Έτσι η «αστυνομία» διαπίστωσε ότι δύο άτομα, πατέρας και γιος, με το ίδιο όνομα, έφεραν στα κατεχόμενα το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πλυντήριο χρημάτων τα κατεχόμενα-Μεταφορές εκατομμυρίων, τέσσερις συλλήψεις

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Γενί Ντουζέν γράφει την Πέμπτη στο πρωτοσέλιδό της ότι στην ανακοίνωση της «αστυνομίας» αναφέρεται ότι καταζητούνται κάποια άτομα και λαμβάνονται καταθέσεις σε σχέση με την υπόθεση. Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έρευνας, ο ύποπτος Σ.Τ. παρέδωσε το ποσό των 2.100.000 ευρώ και ότι ο συλληφθείς με τα αρχικά Ο.Τ. οδηγήθηκε εκ νέου στο «δικαστήριο», το οποίο διέταξε την διήμερη κράτησή του.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι διαπιστώθηκε πως ο ένας από τους υπόπτους που συνελήφθησαν για την μεταφορά στα κατεχόμενα των 30 εκατομμυρίων ευρώ «χωρίς εξηγήσεις» και «χωρίς πηγή προέλευσης» είναι ο Οκκές Τας, διευθυντής της εταιρείας Sunix Kıbrıs. Επισημαίνεται ότι τα εγκαίνια του καταστήματος της εν λόγω εταιρείας στην κατεχόμενη Κερύνεια τελέστηκαν το 2019 από τον τότε «πρωθυπουργό», Ερσίν Τατάρ.

Εξάλλου, ο Οκκές Τας είχε επαφές και φωτογραφίες με πολλούς πολιτικούς στα κατεχόμενα, «υπουργούς» και τον «πρέσβη» της Τουρκίας, Αλί Μουράτ Μπάστσερι, τις οποίες και αναδημοσιεύει.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα σε προηγούμενο ρεπορτάζ της Γενί Ντουζέν, αναφέρεται ότι στις 8 Αυγούστου συνελήφθησαν πατέρας και γιος, γιατί έφεραν 10 φορές στα κατεχόμενα από 150.000 ευρώ. 

Επίσης, με μισό εκατομμύριο ευρώ στη βαλίτσα του συνελήφθη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου άνδρας στις 19 Ιουλίου, στις 28 Ιουνίου ακόμη ένα άτομο από την Κωνσταντινούπολη έφτασε στα κατεχόμενα με 950.000 ευρώ. Στις 16 Ιουλίου στην τσάντα ωμοπλάτης ενός ακόμη επιβάτη στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου εντοπίστηκε μισό εκ ευρώ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Στο μικροσκόπιο τα κινητά του δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά, ανοίγουν τραπεζικούς λογαριασμούς-Όσα λέχθηκαν στο Δικαστήριο
Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά της Λευκορωσίας-Δύο εταιρείες όπλων στην Κύπρο
Η Αστυνομία αναζητά ένα ύποπτο πρόσωπο για διάρρηξη εκκλησίας (pics)
Σαρανταενάχρονος οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ και προκάλεσε τροχαίο
Εμπρησμός πίσω από τα 15 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες στο Καϊμακλί-74 χτυπήματα από την αρχή του έτους
Χειροπέδες σε 32χρονη που εργαζόταν παράνομα σε ξενοδοχείο με πλαστή ταυτότητα
Χειροπέδες σε δεσμοφύλακα για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στο Φρουραρχείο των Κεντρικών Φυλακών
Συνελήφθη 24χρονος που είχε στην κατοχή του ναρκωτικά και κλοπιμαία
Στο κελί ο 60χρονος που παρέσυρε με το όχημα του αστυνομικό
Στις φλόγες συνεργείο στη Λευκωσία-Κάηκαν ολοσχερώς δώδεκα αυτοκίνητα (pics)