Πετροπόλεμος στο Πουρνάρα-Έσπασαν περιπολικά και ιδιωτικά οχήματα (pics)

Άγρια συμπλοκή με πετροπόλεμο, σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Κέντρο Φιλοξενίας Πουρνάρα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό πέντε αλλοδαπών που διαμένουν στο χώρο και δύο αστυνομικών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 23:00 το βράδυ, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, δύο ομάδες αλλοδαπών ήρθαν σε ρήξη και χρειάστηκε η παρέμβαση μελών την Αστυνομίας.

Αποτέλεσμα της άγριας συμπλοκής ήταν να τραυματιστούν πέντε αλλοδαποί, οι οποίοι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και αργότερα έλαβαν εξιτήριο. Επίσης, ελαφρά τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και δύο ιδιώτες φρουροί, ενώ από τον πετροπόλεμο υπέστησαν ζημιές δύο περιπολικά της αστυνομίας και άλλα δύο ιδιωτικά οχήματα.

Οι εξετάσεις συνεχίζονται από την Αστυνομία.

 Φωνές από αστυνομικούς-«Από τύχη δεν θρηνήσαμε συναδέλφους»

Για  αναλγησία των εμπλεκομένων όσον αφορά την μετακίνηση του δωματίου των Αστυνομικών που βρίσκεται εντός του Κέντρου Φιλοξενία, κάνει ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, με τον πρόεδρο του, Νίκο Λοϊζίδη να επαναφέρει το ζήτημα.

Σε δηλώσεις του στον REPORTER, ο κος Λοϊζίδης ανέφερε πως «είχαμε ζητήσει σαν Συντεχνία με επιστολή  ημερ.7/1/22 από την ηγεσία να μετακινηθεί εκτός του περιφραγμένου χώρου του Πουρνάρ, το λυόμενο των Αστυνομικών, αλλά, φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Τους είπαμε ότι σε περίπτωση ταραχών ή φυσικής καταστροφής (φωτιά) θα είναι πιο εύκολο, πιο ακίνδυνο, λιγότερα ριψοκίνδυνο για τους Αστυνομικούς και πιο αποτελεσματικό για να επέμβουν. Ψες από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε συναδέλφους».

Παράλληλα είπε πως «τα γραπτά μένουν. Αν δεν βγει εκτός του περιφραγμένου η ξύλινη παράγκα που στεγάζονται οι Αστυνομικοί, σε περίπτωση τραυματισμού συναδέλφου ή θανάτου αστυνομικού λόγω μη έγκαιρης πρόβλεψης γεγονότων, θα κινηθούμε νομικά σαν συντεχνία εναντίον όλων όσων ευθύνονται για αυτές τις αποφάσεις. Αλλά και δημόσια θα δαχτυλοδείξουμε τις ερασιτεχνικές αποφάσεις. Οι νομικοί μας σύμβουλοι αναμένουν το πράσινο φως».

Τέλος ανέφερε, «αλλοι κοιμούνται στα σπίτια τους και άλλοι βρίσκονται εγκλωβισμένοι σαν τα ποντίκια από εξαγριωμένο όχλο, λόγω έλλειψης αποφάσεων μέσα από το πρίσμα όχι της επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας αλλά υποδείξεων από τεχνοκράτες και ΜΚΟ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εντατικές οι έρευνες για τον θάνατο της Χριστίνας-Κλήθηκαν όλοι για κατάθεση

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)