Τρίτη 4 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 43χρονος για το θάνατο της 34χρονης που έσβησε σε τελετή με βότανα

  17/08/2022 15:06
Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 43χρονος για το θάνατο της 34χρονης που έσβησε σε τελετή με βότανα

Παραπέμφθηκε σε δίκη ο 43χρονος για το θάνατο της 34χρονης που έσβησε σε τελετή με βότανα

  17/08/2022 15:06

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας παραπέμπεται ο 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τον θάνατο της 34χρονης, τον Αύγουστο του 2019, η οποία συμμετείχε σε πνευματική τελετή κατά την οποία της δόθηκε συγκεκριμένο βότανο από τον Αμαζόνιο.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 43χρονος, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στην Ισπανία, οδηγήθηκε το πρωί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, όπου έγινε η άμεση καταχώρηση της υπόθεσης από την Αστυνομίας. Το Δικαστήριο αποφάσισε πως ο 43χρονος θα παραμείνει υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. 

Η επόμενη δικάσιμος, που θα πραγματοποιηθεί στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας, έχει οριστεί για τις 29 Σεπτεμβρίου. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθη 45χρονος για τον θάνατο της 34χρονης σε πνευματική τελετή με βότανα

Υπενθυμίζεται ότι ο 45χρονος συνελήφθη στην Ισπανία από την Αστυνομία της χώρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, η οποία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, άρχισε στις 27 Αυγούστου 2019, όταν 34χρονη μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι η 34χρονη ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της. Σύμφωνα επίσης με τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών, κατά τη συνάντηση προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο φέρεται να περιείχε ναρκωτική ουσία.

Μεταξύ των διοργανωτών της συνάντησης φέρονται να ήταν 53χρονη, καθώς και ο 45χρονος. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, με αποτέλεσμα η 53χρονη, να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση, στις 28 Αυγούστου 2019, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο 45χρονος δεν είχε εντοπιστεί τότε και στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού του εκδόθηκε εναντίον του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανής υπόθεση-Σε πνευματική τελετή συμμετείχε η 34χρονη που ξεψύχησε

Ο 45χρονος εντοπίστηκε στην Ισπανία και δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος συνελήφθη, από την Ισπανική Αστυνομία. Χθες, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο 45χρονος παραδόθηκε από τις Ισπανικές Αρχές, σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, τα οποία τον συνέλαβαν εκ νέου.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας