Συνελήφθη 45χρονος για τον θάνατο της 34χρονης σε πνευματική τελετή με βότανα

Μεταφέρθηκε χθες στην Κύπρο, από την Ισπανία και συνελήφθη 45χρονος, ο οποίος καταζητείτο από την Αστυνομία Κύπρου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με το θάνατο 34χρονης, τον Αύγουστο του 2019, η οποία συμμετείχε σε πνευματική τελετή κατά την οποία της δόθηκε συγκεκριμένο βότανο από τον Αμαζόνιο. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πρωτοφανής υπόθεση-Σε πνευματική τελετή συμμετείχε η 34χρονη που ξεψύχησε

 Ο 45χρονος συνελήφθη στην Ισπανία από την Αστυνομία της χώρας, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, που εκδόθηκε από την Αστυνομία Κύπρου, η οποία διερευνά υπόθεση αιφνίδιου θανάτου, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος και πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Η διερεύνηση της υπόθεσης από την Αστυνομία, άρχισε στις 27 Αυγούστου 2019, όταν 34χρονη μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι η 34χρονη ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της. Σύμφωνα επίσης με τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών, κατά τη συνάντηση προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο φέρεται να περιείχε ναρκωτική ουσία.

Μεταξύ των διοργανωτών της συνάντησης φέρονται να ήταν 53χρονη, καθώς και ο 45χρονος. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, με αποτέλεσμα η 53χρονη, να συλληφθεί και να τεθεί υπό κράτηση, στις 28 Αυγούστου 2019, για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Ο 45χρονος δεν είχε εντοπιστεί τότε και στο πλαίσιο της προσπάθειας εντοπισμού του εκδόθηκε εναντίον του Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

Ο 45χρονος εντοπίστηκε στην Ισπανία και δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος συνελήφθη, από την Ισπανική Αστυνομία. Χθες, στο αεροδρόμιο Λάρνακας, ο 45χρονος παραδόθηκε από τις Ισπανικές Αρχές, σε μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας, τα οποία τον συνέλαβαν εκ νέου.

Το πρωί σήμερα ο 45χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα πενθήμερης κράτησης.

Το ΤΑΕ Λάρνακας διερευνά την υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Πανηγυρική εμφάνιση Πούτιν στην Κόκκινη Πλατεία-Το μήνυμα για την επέτειο της προσάρτησης της Κριμαίας
Εμπρηστικός ο Ερντογάν-«Η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας αν δεν σταματούσαμε το 1974»
Στα 60 τα περιστατικά για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας-Ανάκληση προσωπικού από Πυροσβεστική
Δεκατέσσερα συνεργεία επί πόδος, στις 56 οι κλήσεις για βοήθεια λόγω κακοκαιρίας
Στο νοσοκομείο γυναίκα που εγκλωβίστηκε στο όχημά της μετά από τροχαίο
ΒΙΝΤΕΟ: Πλημμύρισαν υποστατικά και δρόμοι στη Λευκωσία-Επί ποδός η Πυροσβεστική
Όχημα ανετράπη και κατέληξε σε χωράφι-Στο νοσοκομείο δύο πρόσωπα
ΒΙΝΤΕΟ: Άνοιξαν οι ουρανοί σε όλη την Κύπρο-Άσπρισαν οι δρόμοι στη Λευκωσία
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ-καρέ η επιχείρηση διάσωσης του στρατιώτη στη Λευκωσία
Βροχόπτωση και χαλαζόπτωση στον αυτοκινητόδρομο-Οι συστάσεις της Αστυνομίας