Τρίτη 27 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος επαγγελματία υγείας οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ

  11/08/2022 16:12
Καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος επαγγελματία υγείας οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ

Καταδικάζουν την επίθεση σε βάρος επαγγελματία υγείας οι νοσηλευτές της ΠΑΣΥΔΥ

  11/08/2022 16:12

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού, της ΠΑΣΥΔΥ καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη το νέο περιστατικό βίας εναντίον επαγγελματία υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφθασε το ασθενοφόρο να τον παραλάβει και έριξε μπουνιά στον νοσηλευτή

Προσθέτοντας ότι επί του θέματος ενημερώθηκε άμεσα και ο Υπουργός Υγείας, ο Κλάδος εκφράζει συμπάθεια και συμπαράσταση στον επαγγελματία υγείας που κτυπήθηκε και παράλληλα θέτει εκ νέου θέμα κατά πόσον θα πρέπει τα ασθενοφόρα να ανταποκρίνονται σε κλήσεις για μεταφορά ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση μέθης ή υπό την επήρεια άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών.

Προηγουμένως είχε εκδώσει καταδικαστική ανακοίνωση και ο ΟΚΥπΥ, ο οποίος ανέφερε ότι «καταδικάζει το περιστατικό βίας κατά μέλους πληρώματος ασθενοφόρου, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του», σημειώνοντας πως τέτοιου είδους περιστατικά, σε καμία περίπτωση δεν γίνονται αποδεκτά από τον Οργανισμό.

«Εκφράζουμε τη συμπαράσταση μας προς τον νοσηλευτή και του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του», πρόσθεσε.

Τέλος ο ΟΚΥπΥ σημειώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στο προσωπικό του, στηρίζοντας με κάθε τρόπο το έργο του.

Το περιστατικό σημειώθηκε τα ξημερώματα, όταν ασθενοφόρο κλήθηκε από φίλους 24χρονου τουρίστα, που βρισκόταν σε κατάσταση μέθης.

Στην προσπάθεια αστυνομικού και νοσηλευτή να μεταφέρουν τον 24χρονο, αυτός φέρεται να γρονθοκόπησε τον νοσηλευτή στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει τραύμα στα χείλη.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας