Τρίτη 4 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

«Ο σεβασμός στους αστυνομικούς θα πρέπει να είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τα ζώα»

  10/08/2022 21:19
«Ο σεβασμός στους αστυνομικούς θα πρέπει να είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τα ζώα»

«Ο σεβασμός στους αστυνομικούς θα πρέπει να είναι ένα επίπεδο πιο πάνω από τα ζώα»

  10/08/2022 21:19

Κάτω από την ανάρτηση του Γενικού Εισαγγελέα, για τον γάτο Berton ξέσπασε ο Κλάδος Αστυνομικού Σώματος Ισότητα, απαιτώντας από τον Γιώργο Σαββίδη σεβασμό στα σώματα ασφαλείας και ορθό χειρισμό υποθέσεων.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας, αφού αναδημοσίευσε σχετική ανάρτηση της Αστυνομίας, που ενημέρωνε για έναρξη έρευνας από την Αστυνομία των Ζώων αναφορικά με τα αίτια θανάτου του γάτου, σχολίασε ότι «ο σεβασμός και η φροντίδα στα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού. Κάθε μορφή κακοποίησης είναι καταδικαστέα. Καταγγελίες για κακοποίηση ζώων πρέπει να διερευνώνται άμεσα και αποτελεσματικά. Γι' αυτό συστάθηκε και η Αστυνομία των Ζώων».

Η Ισότητα πιάστηκε από τα λόγια του κ. Σαββίδη, γράφοντας «ο σεβασμός και στα μέλη των σωμάτων ασφαλείας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ένα επίπεδο πάνω από τα ζώα». Πρόσθεσε ότι αναμένουν από τη Γενική Εισαγγελία και τον Αρχηγό της Αστυνομίας να αποφασίσουν εάν «οι απόπειρες φόνου εναντίον αστυνομικών θα οδηγούνται στα δικαστήρια με τις σωστές κατηγορίες ή θα οδηγούνται μόνο οι υποθέσεις εναντίον των σωμάτων ασφαλείας μετά από εισηγήσεις της ΑΔΙΠΑ;».

Η συντεχνία ακολούθως σχολίασε και στην ανάρτηση της Αστυνομίας, λέγοντας πως «χαιρόμαστε όταν βρίσκετε χρόνο να ασχοληθείτε και με τα ζώα. Άλλωστε και αυτά έχουν ψυχή και τα αγαπάμε». Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «μακάρι να δείχνατε και την ίδια ευαισθησία στους υφιστάμενούς σας, με τις επιθέσεις εναντίον τους και τον κίνδυνο της ζωής τους». Κατέληξε λέγοντας πως αυτοί στην πρώτη γραμμή κρατάνε τον τόπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αρχίζει έρευνα και η Αστυνομία για τον θάνατο του γάτου Berton

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας