Παρασκευή 30 Σεπ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Αρχίζει έρευνα και η Αστυνομία για τον θάνατο του γάτου Berton

  10/08/2022 19:38
Αρχίζει έρευνα και η Αστυνομία για τον θάνατο του γάτου Berton

Αρχίζει έρευνα και η Αστυνομία για τον θάνατο του γάτου Berton

  10/08/2022 19:38

Έρευνα και από την Αστυνομία πραγματοποιείται αναφορικά με τον θάνατο του γάτου Berton, έτσι ώστε να διαφανεί εάν διαπράχθηκαν ποινικά αδικήματα.

Όπως ανέφερε η Αστυνομία, μετά από συνεννόηση του Αναπληρωτή Αρχηγού Αστυνομίας κ. Δημήτρη Δημητρίου με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργο Σαββίδη, έχει ήδη αρχίσει τη διερεύνηση των αιτιών θανάτου του γάτου Berton για το ενδεχόμενο διάπραξης οποιωνδήποτε ποινικών αδικημάτων. Πιο συγκεκριμένα, τη διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε η Αστυνομία για τα Ζώα.

ΔΙΑΒΑΣΤ ΕΔΩ: Άρχισαν έρευνα οι Κτηνιατρικές για το θάνατο του Berton-Διενεργείται η νεκροτομή

Σε ανάρτησή του, ο Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης, ανέφερε πως «ο σεβασμός και η φροντίδα στα ζώα είναι ένδειξη πολιτισμού. Κάθε μορφή κακοποίησης είναι καταδικαστέα. Καταγγελίες για κακοποίηση ζώων πρέπει να διερευνώνται άμεσα και αποτελεσματικά. Γι' αυτό συστάθηκε και η Αστυνομία των Ζώων».

Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, αποφάσισαν να διεξάγουν έρευνα για το θάνατο του ζώου. Το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να διενεργηθεί η νεκροτομή στη Λευκωσία, για να διαφανούν τα ακριβή αίτια θανάτου του ζώου, στην παρουσία ανεξάρτητου ιδιώτη κτηνιάτρου εκ μέρους της κηδεμόνα του.

Υπενθυμίζεται ότι ο Berton, είδους Serval, που έφυγε από τη ζωή την Τρίτη, απασχόλησε δύο φορές στο παρελθόν, μία τον περασμένο Μάιο, όταν επιτέθηκε σε τρίχρονο και άλλη μία όταν  υπήρξε καταγγελία ότι διαβιούσε υπό άθλιες συνθήκες, στο ζωολογικό κήπο Λεμεσού, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί από το χώρο στο ζωολογικό κήπο Πάφου.

 Το Κόμμα για τα Ζώα, πάντως, ετοιμάζει δυναμική διαμαρτυρία το πρωί της Πέμπτης, έξω από το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα, σε συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του κόμματος, «ήρθε η ώρα πλέον όχι μόνο να καταδικάσουμε αλλά να ζητήσουμε από τον Γενικό εισαγγελέα την ποινική δίωξη του Διευθυντή των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών για τις μέχρι σήμερα εγκληματικές αποφάσεις και ενέργειες του ενάντια στα αθώα και ανυπεράσπιστα ζώα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μετά το σάλο, δίνουν στοιχεία για τη διαχείριση του ζώου Serval οι Κτηνιατρικές

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας