Επίθεση Σοσιαλιστικής Έκφρασης σε Αστυνομία για Αριστοτέλους-«Νομίζουν έχουν το δικαίωμα να παρανομούν»

Ως αστυνομικό εκφοβισμό χαρακτηρίζει τη δωδεκάωρη ανάκριση της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους, αναφορικά με τη διαρροή απόρρητου email που είδε το φως της δημοσιότητας, η Σοσιαλιστική Έκφραση.  

Σε ανακοίνωση της η Σοσιαλιστική Έκφραση, τονίζει μεταξύ άλλων πως με αυτή τη συμπεριφορά η Αστυνομία παρανομεί, ενώ παράλληλα εκφράζει τη συμπαράσταση της προς το πρόσωπο της Διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών.

Αυτούσια η ανακοίνωση 

Η 12ωρη ανάκριση της Άννας Αριστοτέλους από την Αστυνομία για την υποτιθέμενη διαρροή μυστικών πληροφοριών αποτελεί νέο επίπεδο αστυνομικού εκφοβισμού. Είναι φανερό πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια από τις πιο γυμνές επιδείξεις αυταρχισμού από ένα κράτος που έχει διαβρώσει κάθε έννοια νομιμότητας, κάθε έννοια δικαιοσύνης, κάθε έννοια χρηστής διοίκησης. Ένα κράτος που έχει διαβρώσει κάθε θεσμό και έχει απλώσει τα πλοκάμια της διαπλοκής για να περιλάβει την οικονομική ελίτ, τη δικαιοσύνη σε κάθε επίπεδο, τα μέσα πληροφόρησης και ολόκληρο τον κρατικό μηχανισμό.

Η Άννα Αριστοτέλους ανέλαβε τη Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών όταν η κατάσταση του σωφρονιστικού ιδρύματος ήταν άθλια, όταν οι αυτοκτονίες φυλακισμένων ήταν συχνό φαινόμενο. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση και να μετατρέψει τις Κεντρικές Φυλακές σε μια υποδειγματική δομή με παγκόσμια αναγνώριση. Αυτή η μεταμόρφωση δεν άρεσε στην Αστυνομία που ανέλαβε δράση για την υπόσκαψή της με συκοφαντίες και προσπάθειες παρέμβασης. Όταν ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας έφτασε στο σημείο να συνωμοτεί με κρατούμενο για την υπόσκαψή της και η Άννα Αριστοτέλους κατάγγειλε επίσημα το ζήτημα, η Αστυνομία, με τις ευλογίες της Γενικής Εισαγγελίας, αντί να το διερευνήσει, πέρασε στην αντεπίθεση με στημένες κατηγορίες και εκφοβισμό.

Η συμπεριφορά της Αστυνομίας δεν είναι τυχαία. Βασίζεται στην αντίληψή της ότι έχει το δικαίωμα να παρανομεί χωρίς να φοβάται ότι θα υποστεί οποιαδήποτε συνέπεια. Ξέρει ότι η Εισαγγελία, τα δικαστήρια, οι διάφορες ερευνητικές επιτροπές που διορίζει αυτή η Κυβέρνηση είναι βαθιά διαβρωμένα σώματα που θα κάμουν ό,τι μπορούν για να προστατέψουν τις παρανομίες της. Έχουμε μπροστά μας τη συμπεριφορά ενός αυταρχικού ολοκληρωτισμού που αν αφεθεί ανεξέλεγκτος θα γίνει μόνιμο χαρακτηριστικό της κυπριακής κοινωνίας.

Παρόμοιο δείγμα ολοκληρωτισμού αποτελεί και η στοχοποίηση του Θωμά Αντωνίου. Η επίθεση εναντίον του ΓεΣΥ, που εκδηλώθηκε με την απόπειρα διορισμού του κ. Αγαθαγγέλου στο Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας απέτυχε χάρις στη γενική κατακραυγή που προκάλεσε. Η επίθεση όμως συνεχίστηκε με την παρέμβαση του Γενικού Ελεγκτή και τον ισχυρισμό για την ύπαρξη ασυμβίβαστου σε σχέση με τη θέση του Θωμά Αντωνίου ως Προέδρου του Δ.Σ. του ΟΑΥ. Σε αυτή την περίπτωση, έχουμε την εργαλειοποίηση των θεσμών στην υπηρεσία της άρχουσας ελίτ και των διαπλεκόμενων μερών της για την υπόσκαψη του θεσμού του ΓεΣΥ.

Τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο. Δεν μπορούμε πια να έχουμε εμπιστοσύνη στο θεσμό της Δικαιοσύνης, δεν μπορούμε να εμπιστευόμαστε την Αστυνομία ή την Κυβέρνηση ή οποιοδήποτε άλλο θεσμό του Κράτους. Χρειαζόμαστε τέτοιες αντιδράσεις που να σταματήσουν αυτές τις αυθαιρεσίες, που να σταματήσουν τη διολίσθηση προς τον ολοκληρωτισμό. Ο αγώνας συμπαράστασης προς την Άννα Αριστοτέλους αποτελεί κρίσιμη καμπή για τον αγώνα προστασίας της Δημοκρατίας από τη διολίσθηση σε αστυνομικό κράτος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κλείνει... δωδεκάωρο στο Αρχηγείο η Αριστοτέλους-Μαραθώνια ανάκριση για το email

Δειτε Επισης

Επικρίνει την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ-«Ξέφραγο αμπέλι για τους σφαγείς των λαών»
Ανακοινώθηκαν τα πρώτα «καλλιστεία» τεχνητής νοημοσύνης-H νικήτρια... κούκλα θα λάβει πάνω από 20.000
Ένα βήμα πριν την ήττα η Ουκρανία-Η δυσοίωνη πρόβλεψη και το κρίσιμο πακέτο βοήθειας των ΗΠΑ
Oι τρεις προτάσεις νόμου του ΔΗΣΥ για τα πρόστιμα από τις κάμερες-«Η Κυβέρνηση οφείλει να βελτιώσει την κατάσταση»
BINTEO: Συνελήφθη ο άντρας που απειλούσε να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Για μεταναστευτικό θα ενημερώσει η ΠτΒ τη Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων ΕΕ
Ο ΥΠΕΞ της Ελλάδας χαιρετίζει τις αναφορές των Συμπερασμάτων του ΕΣ στο Κυπριακό
Μισοάδειο βλέπουν το ποτήρι μονογονιοί, πολύτεκνοι και συνταξιούχοι-Θέτουν σειρά αιτημάτων στο τραπέζι
Άντρας απειλεί να ανατιναχθεί στο ιρανικό προξενείο στο Παρίσι
Μιχαηλίδου: Έμφαση στην προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των παιδιών