Ολονύχτια επιτήρηση του χώρου από τους κατοίκους Μιτσερού-Νέα μέτρα από το πρωί

Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας θα παραμείνουν επί τόπου, στον χώρο όπου προορίζεται να γίνει το εργοστάσιο ασφαλτικού στο Μιτσερό, οι κάτοικοι της περιοχής με αίτημα να ανασταλούν οι εργασίες εγκατάστασης του. Το πρωί θα συνεχίσουν και πάλι τα δυναμικά τους μέτρα χωρίς να αποκλείουν και το κλείσιμο του δρόμου Κάτω Μονής προς Άγιο Ιωάννη Μαλούντας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: BINTEO: Επικρίσεις και καταγγελία για υπέρμετρη βία από αστυνομικό στο Μιτσερό

Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κοινοτάρχης Αγροκηπιάς Σωτήρης Κυριάκου, ο οποίος ανέφερε ότι συγκεντρώνεται συνέχεια κόσμος στην περιοχή. «Ο κόσμος σηκώθηκε από τον καναπέ γιατί πρέπει να προστατεύσουμε την υγεία των κατοίκων μας. Δεν έχουμε άλλα περιθώρια», είπε.

Στην περιοχή, συνέχισε, θα έχουμε συνέχεια άτομα που θα αλλάζουν εκ περιτροπής ώστε να υπάρχει παρουσία για αποτροπή οποιασδήποτε έναρξης εργασιών εκ μέρους του εργολάβου. 

Ο κ. Κυριάκου ανέφερε ότι θα υπάρξει μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μεταξύ 25 και 26 Αυγούστου για συζήτηση του θέματος.

«Ζητήσαμε να αναστείλει η εταιρεία τις εργασίες της μέχρι τουλάχιστον τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Εμείς είμαστε βέβαιοι ότι θα πείσουμε τον Πρόεδρο ότι αδικούν την περιοχή μας λόγω των πολλών οχληρών αναπτύξεων που έχουμε. Δυστυχώς ήθελαν να εξυπηρετήσουν μια κατάσταση που λέγεται Δάλι», είπε.

Πρόσθεσε ότι «μόνο ο Πρόεδρος μπορεί να πάρει απόφαση για να αναστείλει προσωρινά τις εργασίες μέχρι να έχουμε την ευκαιρία να τοποθετηθούμε κι εμείς».

Ερωτηθείς ο κ. Κυριάκου είπε ότι οι διαμαρτυρίες στην περιοχή θα είναι επ΄ αόριστον μέχρι να υπάρξει συνεννόηση για το θέμα με την κυβέρνηση, προς όφελος της υγείας των κατοίκων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έκρυθμη η κατάσταση στο Μιτσερό-Πιάστηκαν στα χέρια με Αστυνομία οι πολίτες

Έντονες αντιδράσεις για το βίντεο με αστυνομικό

Την ίδια ώρα, έντονες είναι οι αντιδράσεις, αλλά και οι επικρίσεις που δέχεται η Αστυνομία από πολίτες, για βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο δείχνει μέλος της δύναμης να σπρώχνει διαμαρτυρόμενους.

Στο βίντεο, φαίνεται το τεταμένο κλίμα που επικρατεί, αλλά και η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ των πολιτών και του αστυνομικού, αμέσως μετά το πρώτο σπρώξιμο, από μέλος της δύναμης.

Μάλιστα, οι πολίτες καταγγέλλουν υπέρμετρη βία από τους αστυνομικούς, που μετέβησαν στο χώρο για να προστατεύσουν τους εργάτες της εταιρείας που άρχισε εργασίες.

 

 Η εκπρόσωπος της Ομάδας Πρωτοβουλίας «Κοινότητες Εν Δράσει», Άντρη Βασιλείου, κατήγγειλε την «υπέρμετρη», όπως ανέφερε, βία που άσκησε η Αστυνομία το πρωί. «Άκουσα τις δηλώσεις του Εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, ότι η Αστυνομία ήρθε για τη διαμαρτυρία. Η αστυνομική δύναμη ήρθε μετά από οδηγίες για να προστατεύσει την εταιρεία για να ξεκινήσει τις εργασίες για εγκατάσταση του ασφαλτικού. Άνδρες της ΜΜΑΔ έδειξαν υπέρμετρη βία προς τον κόσμο», υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Ένταση στη διαδήλωση στο Μιτσερό-Αστυνομικοί σπρώχνουν και φωνάζουν σε πολίτες

Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι των δώδεκα κοινοτήτων της περιοχής του Μιτσερού είχαν βγει από το πρωί στους δρόμους, αποκλείοντας την κίνηση και αποκόπτοντας τους δρόμους, ώστε να διαμαρτυρηθούν για τις ενέργειες της εταιρείας να αρχίσει εργασίες στην περιοχή. Μάλιστα, οι εντάσεις είχαν ξεκινήσει από νωρίς, καθώς η Αστυνομία πέρασε χειροπέδες κοινοτάρχες Μιτσερού κα Αγρoκηπιάς.

Όπως είχε αναφέρει στον REPORTER, μία εκ των εκπροσώπων της ομάδας πρωτοβουλίας «Κοινότητες εν δράσει», η κ. Ειρήνη Σταύρου, «το πρωί ήθελαν οι αστυνομικοί να μετακινηθούμε από ένα σημείο. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο δεν μας άφηναν εκεί, ήμασταν στην άκρη του δρόμου. Μας τραβούσαν από τα χέρια και μας έσπρωχναν».

Ένα δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε όταν οι διαμαρτυρόμενοι είχαν αποφασίσει να ανέβουν στον χώρο που θα γίνονταν οι εργασίες, ώστε να τις αποτρέψουν. Εκεί, παρατηρήθηκε νέα ένταση με τους ένστολους και τους πολίτες, όταν και πάλι άρχισαν να τους σπρώχνουν, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος ένας εκ των διαδηλωτών. Στο μεταξύ, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία παραμένουν στο σημείο και περιμένουν να τους δοθεί η εταιρεία να ξεκινήσουν.

«Θέλουν να δουλέψουν, αλλά εμείς δεν θα το επιτρέψουμε. Θα είμαστε στο σημείο συνέχεια, η διαμαρτυρία θα συνεχίζεται επ’ αόριστο, με τους κάτοικους να εναλλάσσονται. Τώρα είναι ήρεμα τα πράγματα, αλλά υπήρχαν και μέχρι πριν από λίγο εντάσεις, όταν οι αστυνομικοί ήταν προκλητικοί και πιάστηκαν στα χέρια με τους κάτοικους», σημείωσε. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Συνελήφθησαν δύο Κοινοτάρχες-Παρεμπόδισαν εκσκαφέα να αρχίσει εργασίες για ασφαλτικό

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)