Τετάρτη 5 Οκτ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Χειροπέδες σε 46χρονο για τα 132 κιλά κάνναβης-Εκδόθηκε στην Κύπρο από την Ισπανία

  02/08/2022 15:12
Χειροπέδες σε 46χρονο για τα 132 κιλά κάνναβης-Εκδόθηκε στην Κύπρο από την Ισπανία

Χειροπέδες σε 46χρονο για τα 132 κιλά κάνναβης-Εκδόθηκε στην Κύπρο από την Ισπανία

  02/08/2022 15:12

Η Αστυνομία, μετά από συνεργασία με τις Αρχές της Ισπανίας, προχώρησε χθες, στη σύλληψη 46χρονου, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών και συγκεκριμένα ποσότητας 132 κιλών κάνναβης, που εισήχθη στην Κύπρο και εντοπίστηκε από μέλη της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών – ΥΚΑΝ, τον περασμένο Μάρτιο, στη Λεμεσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στα... αζήτητα τα 132 κιλά ναρκωτικά-Προς ακύρωση διάταγμα για τηλεπικοινωνιακά

Ο 46χρονος καταζητείτο από τις Αρχές της Δημοκρατίας, που εξέδωσαν εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, μετά από στοιχεία που προέκυψαν κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης. Αυτός εντοπίστηκε πρόσφατα στη Ισπανία και συνελήφθη με το ευρωπαϊκό ένταλμα, ενώ μετά από Δικαστική διαδικασία, οι Ισπανικές Αρχές ενέκριναν το αίτημα για έκδοση του στην Κύπρο.

Μέλη της ΥΚΑΝ μετέβησαν στην Ισπανία και χθες συνόδευσαν αεροπορικώς τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου με την άφιξη τους προχώρησαν στη σύλληψη του με Δικαστικό ένταλμα.

Το πρωί σήμερα ο 46χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που μετά από αίτημα της Αστυνομίας, εξέδωσε διάταγμα τετραήμερης κράτησης του, για σκοπούς διερεύνησης της υπόθεσης.

Το συντονισμό της συνεργασίας και επικοινωνίας με τις Αρχές της Ισπανίας, διεξήγαγε το Γραφείο Interpol Λευκωσίας, της Διεύθυνσης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας – ΔΕΕ-ΔΑΣ, του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Η μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών εντοπίστηκε σε εμπορευματοκιβώτιο στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού, μετά από διερεύνηση πληροφορίας και στη βάσει αξιολόγησης στοιχείων και μαρτυριών. Το εμπορευματοκιβώτιο φέρεται να ξεφορτώθηκε από πλοίο που αφίχθηκε στο Νέο Λιμάνι Λεμεσού στις 03 Μαρτίου, 2022. Σύμφωνα με την περιγραφή του εμπορευματοκιβώτιου, αυτό περιείχε 915 σακούλια ζωοτροφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Εξελίξεις για τα 132 κιλά ναρκωτικά-Πληροφοριοδότης και παραλήπτης του φορτίου 61χρονος

Στις 8 Μαρτίου, 2022 το εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε αποθήκη στο χώρο του Λιμανιού όπου μετά από εξασφάλιση δικαστικού εντάλματος και με τη συνεργασία του Τμήματος Τελωνείων, αυτό ανοίχθηκε και ερευνήθηκε. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, εντοπίστηκαν 24 παλέτα με αριθμό σακουλιών ζωοτροφών ενώ σε δύο παλέτα εντοπίστηκαν κρυμμένα σε σακούλια ζωοτροφών, 132 αεροστεγείς νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα κάνναβης βάρους 132 κιλών περίπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ελεύθερος ο 37χρονος μετά το θάνατο του ισοβίτη-Στο αέρα η υπόθεση των 132 kg ναρκωτικών

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας