Στις Αρχές τα ονόματα γιατρών που υπέγραφαν τις «αναγεννησιακές» θεραπείες

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα, που διαφήμιζε παράνομες θεραπείες για long covid- δηλαδή θεραπείες σε ασθενείς που νόσησαν με covid και παρουσιάζουν μακροχρόνια συμπτώματα- μετά την ενδελεχή έρευνα από τις ιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας και την έφοδο από την Αστυνομία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκαλίζουν τις «αναγεννησιακές» θεραπείες του ιατρικού κέντρου οι Αρχές

Οι παράνομες «αναγεννησιακές» θεραπείες που διαφήμιζε τον κέντρο ήταν αυτές που έφεραν τις Αρχές ενώπιον μιας πρωτοφανούς υπόθεσης για μη εγκεκριμένες θεραπείες με τη χρήση ανθρώπινων κυττάρων (εμβρυικά κύτταρα) και ομφαλικό αίμα.

Κατά την έφοδο της Αστυνομίας στο ιατρικό κέντρο, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το πελατολόγιο του κέντρου και ανθρώπινα κύτταρα, τα οποία σφραγίστηκαν, ενώ τμήμα του κέντρου έχει κλείσει για να βοηθηθούν οι εξετάσεις των Αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του REPORTER, οι αρμόδιοι λειτουργοί των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι από την αρχή διερεύνησαν την υπόθεση, έδωσαν στις Αρχές τα ονόματα των γιατρών που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ένας εκ των δύο γιατρών φαίνεται να ήταν αυτός που υπέγραφε και έδινε έγκριση για θεραπείες. Όπως αναφέρει αρμόδια πηγή, πρόκειται για γιατρό που κατέχει άδεια εξάσκησης επαγγέλματος. Η περίπτωση του δεύτερου γιατρού βρίσκεται υπό διερεύνηση.

Σημειώνεται πως την ίδια ώρα, εξετάσεις γίνονται μέσω των ιατρικών κέντρων του εξωτερικού (Ουκρανία και Σλοβακία) από όπου φέρονταν να προμηθευόταν το ιατρικό κέντρο τα ανθρώπινα κύτταρα. Παράλληλα, φως στην περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης αναμένεται να δώσουν και οι έντεκα φάκελοι ασθενών στους οποίους χορηγήθηκε η θεραπεία κυττάρων.

Πάντως, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνο Αθανασίου, το ιατρικό κέντρο, σε πολλές περιπτώσεις προχωρούσε σε πακέτα προσφορών, εάν ο πελάτης επέλεγε σειρά από ακριβές θεραπείες. Για παράδειγμα, εάν κάποιος αγόραζε τη θεραπεία με τα ανθρώπινα κύτταρα, λάμβανε δώρο θεραπεία έκχυσης βιταμινών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Έφοδος Αστυνομίας στο ιατρικό κέντρο που διαφημίζει θεραπεία long covid

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση, είχε έρθει αρχικά στο φως μετά από καταγγελία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας από Βρετανίδα δημοσιογράφο, η οποία είχε γράψει τον Ιούλιο πως ασθενείς με long covid συμπτώματα ταξιδεύουν σε ιδιωτικές κλινικές στην Κύπρο για να λάβουν θεραπείες.

Μετά τη δημοσίευση του άρθρου, η δημοσιογράφος μέσω email ενημέρωσε και κατήγγειλε το ιατρικό κέντρο στο Υπουργείο Υγείας και στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ). Όπως πληροφορήθηκε ο REPORTER, οι ιατρικές υπηρεσίες προχώρησαν σε ανάλογες ενέργειες, αφού η θεραπεία δεν προσφέρεται από την επιστημονική κοινότητα, ούτε είναι σε θέση τη δεδομένη στιγμή να αξιολογήσει τα δεδομένα για οποιαδήποτε τέτοια θεραπεία.

Συγκεκριμένα οι ιατρικές υπηρεσίες, είχαν προχωρήσει αρχικά σε ελέγχους για τους οποίους είναι εξουσιοδοτημένες να προχωρεί, ως δηλαδή έφορος ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και αρμόδια αρχή για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, όπου είχε διαπιστωθεί η παράνομη χρήση του μηχανήματος για long covid. Όπως είχε αναφερθεί στο δημοσίευμα, εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου είχε πει ότι όλες οι θεραπείες που προσφέρονται βασίζονται πάντα στην ιατρική και κλινική αξιολόγηση από τους γιατρούς και τον κλινικό διατροφολόγο τους, τη διάγνωση μέσω αιματολογικών εξετάσεων με εργαστηριακή παρακολούθηση σύμφωνα με την ορθή ιατρική πρακτική. Κάτι που εν τέλει αποδείχθηκε παράνομο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία στο Υπ. Υγείας για ιατρικό κέντρο που διαφημίζει θεραπεία long covid

Δειτε Επισης

Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι
BINTEO: Άνδρας αυτοπυρπολήθηκε έξω από το δικαστήριο του Τραμπ
Επανέρχεται με επιστολή προς Υφ. Πρόνοιας για το Πασχαλινό Επίδομα η ΕΚΥΣΥ