Τρίτη 7 Φεβ, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Ξεκάθαρο μήνυμα Αριστοτέλους-«Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι θα κατάγγελλα τη διαφθορά»

  29/07/2022 21:01
Ξεκάθαρο μήνυμα Αριστοτέλους-«Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι θα κατάγγελλα τη διαφθορά»

Ξεκάθαρο μήνυμα Αριστοτέλους-«Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, πάλι θα κατάγγελλα τη διαφθορά»

  29/07/2022 21:01

Δεν μετανιώνει για την απόφασή της να καταγγείλει υπόθεση διαφθοράς η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών, Άννα Αριστοτέλους. Σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, ανέφερε πως αν γύριζε τον χρόνο πίσω θα έπραττε το ίδιο. «Ήρθαμε εδώ με καθαρή συνείδηση και με καθαρή συνείδηση φεύγουμε, τόνισε. Εξέφρασε περηφάνεια για το έργο που έχει επιτελέσει, λέγοντας πως όλοι μαζί καταφέραμε να σώσουμε ζωές.    

Η κ. Αριστοτέλους επανέλαβε ταυτόχρονα πως είναι οι φυλακές που ζητούσαν εδώ και ενάμιση χρόνο την αναβάθμιση του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων. «Εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να προβαίνουμε σε έρευνες και ελέγχους, απλά εμείς συνηθίζουμε να λειτουργούμε αθόρυβα και δεν σπαταλούμε ενέργεια στο marketing», ανέφερε με νόημα.   

«Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να με διαβάλουν, άκουσα για δεκάδες εκδοχές βίντεο, ισοπέδωσαν τα πάντα, οι εκθέσεις όμως της Επιτροπής Πρόληψης των Βασανιστηρίων  (CPT) και των ευρωπαϊκών οργάνων είναι εκεί και δεν νομίζω να καταφέραμε όλοι να κοροϊδέψαμε το Συμβούλιο της Ευρώπης», σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από τις αυτοχειρίες στις Κεντρικές στην πολιτική αυτοχειρία

Έπρεπε να ολοκληρωθεί η πρώτη έρευνα

«Θεωρούμε ότι θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η ποινική έρευνα που διενεργείται από τον ποινικό ανακριτή κ Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και μετά την ολοκλήρωση της έρευνας αυτής, να αποφασίζετο τυχόν άλλη έρευνα. Το ίδιο μαρτυρικό υλικό που θα διερευνηθεί στην νέα έρευνα απασχολεί ήδη την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν μπορούν οι δύο έρευνες να αποσυνδεθούν. Εδώ δόθηκε υλικό του τεκμηρίου που εμείς παραδώσαμε στον ποινικό ανακριτή και για το οποίο ήδη λήφθηκαν καταθέσεις», είπε η κ. Αριστοτέλους. 

Διευκρίνισε, ταυτόχρονα, πως οι φωτογραφίες που παρουσιάστηκαν στο ρεπορτάζ συγκεκριμένου καναλιού αφορούν μέρος του μαρτυρικού υλικού το οποίο εμείς παραδώσαμε στον ποινικό ανακριτή.

«Εμείς τολμήσαμε να καταγγείλουμε τη διαφθορά και γι΄ αυτό γίναμε στόχος αποδόμησης και δεν μετανιώνω ούτε και για μια στιγμή και αν γύριζα το χρόνο πίσω το ίδιο θα έπραττα γιατί ήρθαμε εδώ με καθαρή συνείδηση και με καθαρή συνείδηση θα φύγουμε», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σκιές γύρω από τη δεύτερη έρευνα για Φυλακές-«Είναι η αντεπίθεση του συστήματος»

«Καταφέραμε να σώσουμε ζωές»

«Είμαι περήφανη για το έργο το οποίο επιτελέσαμε και επιτελούμε στις Φυλακές που καταφέραμε το ακατόρθωτο το οποίο αναγνωρίζεται από ευρωπαϊκά και διεθνή όργανα και θέλω να πω ότι το έργο αυτό δεν το κατάφερα μόνη μου αλλά με την συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού, των κρατουμένων, τη στήριξη των οικογενειών τους και την αγάπη του κόσμου και όλοι μαζί καταφέραμε να σώσουμε ζωές και αυτό για εμάς είναι το πιο σημαντικό και καταφέραμε σώσουμε ανθρώπους δακτυλοδυκτούμενους και να μετατρέψουμε τις Φυλακές σε μια σύγχρονη σωφρονιστική υπηρεσία και για το οποίο έργο οι άλλες χώρες του ΣτΕ έχουν αναγνωρίζει τις Φυλακές μας ως πρότυπο», υπογράμμισε.

«Επειδή κάποιοι ισοπεδώνουν τα πάντα, και δεν λέω ότι δεν χρειάζεται συνεχής δουλειά και προσπάθεια για να διορθώσουμε τα κακώς έχοντα του παρελθόντος που οδήγησαν τη χώρα μας σε καταδικαστικές αποφάσεις από το ΕΔΑΔ αλλά και για τα βασανιστήρια του παρελθόντος που καταγράφονται σε εκθέσεις της Επιτρόπου Διοικήσεως και να υπενθυμίσω ότι εμείς είμαστε που με δικές μας ενέργειες καταφέραμε τη σύλληψη και απόλυση 6 μελών του προσωπικού λόγω της μηδενικής ανοχής που επιδεικνύουμε σε πράξεις διαφθοράς σε ένα οργανισμό που αριθμεί μόλις 350 άτομα προσωπικό και ούτε χίλια ή πέντε χιλιάδες», πρόσθεσε η διευθύντρια των Φυλακών.

Υπογράμμισε, περαιτέρω, πως εμείς είμαστε που εδώ και ενάμιση χρόνο ζητούμε την αναβάθμιση του συστήματος απενεργοποίησης κινητών τηλεφώνων και εμείς οι ίδιοι συνεχίζουμε να προβαίνουμε σε έρευνες και ελέγχους, απλά εμείς συνηθίζουμε να λειτουργούμε αθόρυβα και δεν σπαταλούμε ενέργεια στο marketing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Απασφάλισαν οι δικηγόροι Αριστοτέλους κατά Αγγελίδη-«Ξεκίνησε η αποδόμηση επειδή τόλμησαν να καταγγείλουν διαφθορά»

Ειρωνεύονται το «μάμμα Άννα»

Την ενέργεια μας τη διοχετεύουμε για να σώσουμε ανθρώπους που για οποιοδήποτε λόγο ήρθαν στη Φυλακή και κάνουμε ότι μπορούμε για να τους στηρίξουμε και να τους βοηθήσουμε να γίνουν καλύτεροι γιατί δεν αρκεί να εντοπίζεις το πρόβλημα, πρέπει να το λύνεις κιόλας, σημείωσε η Άννα Αριστοτέλους.

«Για αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω το προσωπικό, τους κρατούμενους αλλά και τον απλό κόσμο που μας στηρίζει και συμβάλει σε αυτή την προσπάθεια και για μένα η μεγαλύτερη ικανοποίηση είναι να βλέπεις ανθρώπους που αποφυλακίζονται να καταφέρνουν να ορθοποδήσουν, να σε βλέπουν στο δρόμο και να σε αντιμετωπίζουν ως οικογένεια», ανέφερε.

«Και επειδή κάποιοι θέλουν να ειρωνεύονται  το «μάμα Άννα», θέλω να απαντήσω ότι όταν  έρχονται μέσα στην Φυλακή παιδιά κατεστραμμένα που δεν έχουν κανένα και δεν τους στηρίζει κανένας και στις Φυλακές έμαθαν γράμματα, στις Φυλακές είχαν φαγητό να φάνε, στις Φυλακές ένιωσαν αγάπη, στις Φυλακές βρήκαν οικογένεια, στις Φυλακές ένιωσαν ότι ξαναγεννήθηκαν και σε αυτούς τους ανθρώπους είμαστε η οικογένεια τους και αυτοί οι άνθρωποι με δίδαξαν πάρα πολλά, και ας αναλογιστεί ο καθένας τις ευθύνες του», υπέδειξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δεν υπάρχει σήμερα ούτε και ένας θεσμός να φωνάξει «Ντροπή»...

«Πιστεύω στον άνθρωπο»

«Προσπάθησαν με κάθε τρόπο να με διαβάλουν, άκουσα για δεκάδες εκδοχές βίντεο, ισοπέδωσαν τα πάντα, οι εκθέσεις όμως της Επιτροπής Πρόληψης των Βασανιστηρίων  (CPT) και των ευρωπαϊκών οργάνων είναι εκεί και δεν νομίζω να καταφέραμε όλοι να κοροϊδέψαμε το Συμβούλιο της Ευρώπης», επεσήμανε η διευθύντρια των Φυλακών.

Για το θέμα της αποχώρησης μου από τις Φυλακές, παρέπεμψε στην ανακοίνωση των δικηγόρων η οποία είναι ξεκάθαρη και την κατάλληλη στιγμή θα ειπωθούν περισσότερα. «Μέχρι στιγμής είμαι εδώ στις Φυλακές και θα συνεχίσω να κάνω ότι έκανα και πριν μέχρι και την τελευταία ημέρα που θα βρίσκομαι στη θέση μου. Αγαπώ τη δουλειά μου, πιστεύω στον άνθρωπο και τη θετική εξέλιξη του και μαζί με την υπέροχη ομάδα μου θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε», είπε.

Καταληκτικά, συνέστησε να μην ξεχνάμε ότι εμείς είμαστε αυτοί που κόψαμε παχουλά κονδύλια για να προσφέρουμε παιδεία και άλλα στο προσωπικό και στους κρατούμενους μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Δείχνει Δράκου και Αστυνομία πίσω από τη νέα έρευνα ο Σαββίδης-Προέκυψαν τώρα τα στοιχεία

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας