Κατέρρευσε η υπόθεση Πογιατζή-Δυστοκία εξιχνίασης φόνων με φόντο τον υπόκοσμο

Στις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που άφησε τη σφραγίδα του ο υπόκοσμος, κατατάσσεται πλέον και ο φόνος του Λεόντιου Πογιατζή, που διαπράχθηκε στις 15 Ιουλίου 2021 στην Πάφο, αφού το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες του τρεις κατηγορούμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Χάρτινος πύργος η εξιχνίαση της ενέδρας Πογιατζή-Κι άλλος φόνος στα ανεξιχνίαστα

H Αστυνομία θεωρούσε πως είχε στοιχεία που δικαιολογούσε την παραπομπή των κατηγορουμένων ενώπιον Κακουργιοδικείου, ενώ καθοριστικής σημασίας για την έκβαση της υπόθεσης είχε κριθεί η μαρτυρία προσώπου. 

Ο συγκεκριμένος είχε συλληφθεί λίγες ώρες προηγουμένως για άλλα η υπόθεση και ενέπλεξε στην υπόθεση του Πογιατζή τους τρεις κατηγορούμενους. Ωστόσο, στη συνέχεια ο μάρτυρας της Αστυνομίας αναίρεσε τα λεγόμενα του και αφού η Αστυνομία δεν είχε άλλη μαρτυρία, το Κακουργιοδικείο ανέστειλε την ποινική δίωξη τους.

Σημειώνεται πως, πρόκειται για άλλη μια δολοφονία που εμπίπτει στο ξεκαθάρισμα λογαριασμών του υποκόσμου και η οποία παραμένει μέχρι στιγμής ανεξιχνίαστη.

Όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, οι περισσότεροι φόνοι με φόντο τον υπόκοσμο, που διαπράχθηκαν τα τελευταία δέκα χρόνια παραμένουν ανεξιχνίαστοι, με την Αστυνομία να δείχνει αδυναμία στην εξιχνίαση τέτοιων δολοφονιών.

Το ποσοστό ανεξιχνίαστων δολοφονιών, τα τελευταία 21 χρόνια, αγγίζει το 90,33%, που σε πραγματικούς αριθμούς σημαίνει 26 δολοφονίες, με ίσο αριθμό θυμάτων. Το υπόλοιπο 9,66%, δηλαδή πέντε υποθέσεις θεωρούνται εξιχνιασθείσες ή έστω, μερικώς εξιχνιασθείσες.

Αυτές οι δολοφονίες, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στην πρώτη, εντάσσονται τρεις δολοφονίες, αυτές των Σάββα Νικηφόρου, άλλως Νικουλής (2007), Παναγιώτη Χριστοδούλου, άλλως «Γιώτης το κορμί» (2016) και Χρήστου Μιχαήλ (2019), οι οποίες οδηγήθηκαν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ωστόσο, πρόκειται για υποθέσεις με ηθικούς αυτουργούς τους ίδιους τους δράστες και πρόκειται για εγκλήματα που δεν έφεραν την υπογραφή εισαγόμενων εκτελεστών και δεν κατατάσσονται στη λίστα με τις «άριστες δολοφονίες» που οργανώθηκαν και εκτελέστηκαν από επαγγελματίες. Επίσης, σημαντικός παράγοντας στην εξιχνίαση των εν λόγω υποθέσεων ήταν ότι οι δράστες ήταν Κύπριοι και οι συγκεκριμένες δολοφονίες ήταν πρόχειρα προσχεδιασμένες.

Οι άλλες δύο δολοφονίες που η Αστυνομία θεωρεί εξιχνιασθείσες, είναι το πενταπλό και το τετραπλό φονικό. Υποθέσεις οι οποίες μπορεί να έφεραν καταδίκες, ωστόσο σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δικαστηρίου, παραμένουν ορφανές από ηθικούς αυτουργούς. Όπως ορφανές παραμένουν και άλλες τόσες υποθέσεις όπου πέραν των ηθικών αυτουργών, ασύλληπτοι είναι ακόμα και οι δράστες.

Στην πορεία αυτής της εικοσαετίας, υπήρξαν και εγκλήματα που επίσης είχαν τη σφραγίδα του υποκόσμου και χαρακτηρίστηκαν ως τέλεια εγκλήματα. Τρανά παραδείγματα ήταν οι δολοφονίες των Γιώργου Γεωργίου άλλως Τσικίτο (2016), όπως και του Άντρου Ροδοθέου (2017), όταν οι εκτελεστές σκότωσαν τα θύματα από μακρινή απόσταση και υπό την κάλυψη του σκότους. Μάλιστα, σε καμία από τις δύο δολοφονίες δεν αφέθηκε το παραμικρό ίχνος, κάτι που επιβεβαιώνει ότι οι εκτελεστές ήταν επαγγελματίες και προσλήφθηκαν για να διαπράξουν τη δουλειά στην εντέλεια.

Επίσης, την σφραγίδα του επαγγελματία εκτελεστή άφησε και ο δολοφόνος του Κυριάκου Χατζησάββα, πρώην ιδιοκτήτη καμπαρέ, που διαπράχθηκε στις 21 Οκτωβρίου 2017 στην Αγία Νάπα, η οποία μετρά τους περισσότερους νεκρούς, αφού διαπράχθηκε το πενταπλό και το τετραπλό φονικό. Ο 47χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα του στον χώρο της πολυκατοικίας που διέμενε και τότε ο δολοφόνος που τον περίμενε, πάτησε τη σκανδάλη, πετυχαίνοντας τον στο κεφάλι. Ο εκτελεστής «χτύπησε» από μακρινή απόσταση, ενώ δεν άφησε ούτε κάλυκες

Τον Νοέμβριο του 2018, άλλη μια δολοφονία διαπράττεται με γκανγκστερικό τρόπο, η οποία παρέπεμπε σε Αμερικανική ταινία. Η δολοφονία του 33χρονου Γκάρυ Μπόρις Χριστοδούλου που διαπράχθηκε στην μέση του αυτοκινητόδρομου της Αγίας Νάπας. Οι εκτελεστές άφησαν πίσω τους μηδαμινά στοιχεία, ενώ όπως διαπιστώθηκε, γνώριζαν καλά τις κινήσεις του θύματος. Οι δράστες που επέβαιναν σε όχημα, είχαν ανοίξει πυρ κατά του οχήματος του, το οποίο ο Γκάρυ ακινητοποίησε στην άκρη του δρόμου και επιχείρησε να διαφύγει τρέχοντας προς την απέναντι πλευρά του αυτοκινητόδρομου. Ωστόσο, καταδιώχθηκε κι ενώ επιχειρούσε να πηδήξει από περίφραξη, δέχθηκε τις θανατηφόρες βολές από τον εκτελεστή.

Το παραμικρό ψεγάδι δεν υπήρξε ούτε στη δολοφονία του Μάριου Γεωργίου άλλως Μαριούθκιας, που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2021. Μια δολοφονία, που επίσης είχε τις δικές της ιδιαιτερότητες, αφού το θύμα εκτελέστηκε ενόσω το όχημά του βρισκόταν εν κινήσει, σε δρόμο της Λάρνακας, ενώ ο εκτελεστής είχε κρυφτεί σε δέντρα, δίπλα στο δρόμο. Aκολούθησε η δολοφονία του 52χρονου Ανδρέα Ευαγγέλου που διαπράχθηκε τον Δεκέμβριο του 2021 και επίσης παραμένει ανεξιχνίαστη. 

Η πορεία των εγκλημάτων με φόντο τη νύχτα, έδειξε και συνεχίζει δείχνει ότι ο υπόκοσμος έχει καταφέρει να βάλει με κάθε τρόπο δύσκολα στην Αστυνομία, η οποία αδυνατεί να εξιχνιάσει τα πλείστα εγκλήματα. Όπως προκύπτει, υπάρχει δυστοκία στη στοιχειοθέτηση, κάτι που καταδεικνύεται και μέσα από τις υποθέσεις που οδηγήθηκαν στο Δικαστήριο και οι οποίες είναι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δειτε Επισης

Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων
Διέταξε έρευνα για την πυρκαγιά η Παναγιώτου-Πιθανή αιτία η καταστροφή φωτοβολίδων
Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων
Οι επιστημονικές εξετάσεις δίνουν απαντήσεις για τον θάνατο της οκτάχρονης Καισσαριανής
Καταχωρείται μέχρι την Παρασκευή η αίτηση για παύση Ελεγκτή-Ανοίγουν παλιά μέτωπα, ετοιμοπόλεμες οι δύο πλευρές
Δεκαεπτάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)