Έφοδος Αστυνομίας στο ιατρικό κέντρο που διαφημίζει θεραπεία long covid

Έφοδο πραγματοποίησαν τα μέλη της Αστυνομίας στο ιατρικό κέντρο στη Λάρνακα, μετά από καταγγελία και έρευνα που έγινε από το Υπουργείο Υγείας, ότι το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο διαφήμιζε θεραπεία για long covid ασθενείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Καταγγελία στο Υπ. Υγείας για ιατρικό κέντρο που διαφημίζει θεραπεία long covid

Σύμφωνα με αρμόδια πηγή του Υπουργείου, η έφοδος από τα μέλη της Δύναμης, έγινε χθες και αφορούσε παράνομη εισαγωγή ανθρωπίνων κυττάρων. Κατά την έφοδο έγινε κατάσχεση ανθρωπίνων κυττάρων, τα οποία σφραγίστηκαν, και η αστυνομία λαμβάνει καταθέσεις τόσο από εμπλεκόμενους όσο και από λειτουργούς του Υπουργείου.

Υπενθυμίζεται πως, στη καταγγελία προς τις αρμόδιες υπηρεσίες είχε προχωρήσει βρετανίδα δημοσιογράφος η οποία  έγραψε πως ασθενείς με long covid συμπτώματα ταξιδεύουν σε ιδιωτικές κλινικές σε Κύπρο για να λάβουν θεραπείες. Μετά τη δημοσίευση άρθρου, η δημοσιογράφος μέσω email ενημέρωσε και κατήγγειλε το ιατρικό κέντρο στο Υπουργείο Υγείας και στον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο (ΠΙΣ).

Όπως πληροφορήθηκε ο REPORTER, στη συνέχεια τέθηκε υπόψιν των ιατρικών υπηρεσιών, οι οποίες προχώρησαν σε ανάλογες ενέργειες, αφού η θεραπεία, δεν προσφέρεται από την επιστημονική κοινότητα ούτε είναι σε θέση τη δεδομένη στιγμή να αξιολογήσει τα δεδομένα για οποιαδήποτε τέτοια θεραπεία.

Συγκεκριμένα οι ιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας, προχώρησαν σε ελέγχους για τους οποίους είναι εξουσιοδοτημένες να προχωρεί, ως δηλαδή έφορος ιδιωτικών νοσηλευτηρίων και αρμόδια αρχή για τον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. Από την έρευνα, όπως αναφέρει αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Υγείας, διαπιστώθηκε πως από απάντηση που πήραν από την κατασκευαστική εταιρεία που παρέχει στο ιατρικό κέντρο το μηχάνημα μετάγγισης αίματος, δεν ενδείκνυται για θεραπείες long covid και οι ιατρικές υπηρεσίες θα εξετάσουν εάν προκύπτουν ποινικά αδικήματα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, εκπρόσωπος του ιατρικού κέντρου ανέφερε ότι όλες οι θεραπείες που προσφέρονται βασίζονται πάντα στην ιατρική και κλινική αξιολόγηση από τους γιατρούς και τον κλινικό διατροφολόγο τους, τη διάγνωση μέσω αιματολογικών εξετάσεων με εργαστηριακή παρακολούθηση σύμφωνα με την ορθή ιατρική πρακτική. Σημειώνεται ωστόσο, πως το συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο δεν αδιοδοτείται από το Υπουργείο Υγείας και μόνο η Αστυνομία μπορεί να προχωρήσει, εάν παραστεί ανάγκη, σε αναστολή λειτουργίας του.

Την ίδια ώρα ο νομικός σύμβουλος του ΠΙΣ, Θανάσης Κορφιώτης ξεκαθάρισε στον REPORTER πως, «εάν από τις έρευνες φανεί ότι εμπλέκεται οποιοδήποτε γιατρός και διαπράττεται πειθαρχικό αδίκημα, θα εξεταστεί. Το ποινικό κομμάτι είναι θέμα της Αστυνομίας και του Γενικού Εισαγγελέα,  όχι του ΠΙΣ».

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν εννέα άτομα στο Τατζικιστάν ως ύποπτα για την πολύνεκρη επίθεση στη Μόσχα
Ζητούν ακύρωση της διαδικασίας για τη Μονή Αββακούμ οι μοναχοί-Το υπόμνημα στην Ιερά Σύνοδο
Κάθειρξη 10 ετών σε 67χρονο για βιασμό 61χρονης-Την κτύπησε και την κακοποίησε
Καταγγελία για κακοποίηση ηλικιωμένου από τη σύζυγό του-Ενήμερες και οι ΥΚΕ
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Ομόφωνα ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας-Της επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Ένοχος ο Ηλίας Μίχος για το βιασμό της 12χρονης-Αθώα η μητέρα
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια κατά τη μεταγωγή του Μίχου και των άλλων κατηγορουμένων στην υπόθεση Κολώνου
Για πρόσκληση Γκουτέρες σε Τατάρ για συνάντηση κάνουν λόγο τα κατεχόμενα