Αντεπιτίθεται το προσωπικό των Φυλακών-«Δεν θα ανεχθούμε το κυνήγι μαγισσών στο βωμό των σκοπιμοτήτων»

Οι χωρίς τεκμηρίωση καταγγελίες σε βάρος του προσωπικού από ένα τηλεοπτικό σταθμό, όπως καταγράφονται στο ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», αποτελεί «στίγμα» και «διαπόμπευση άνευ στοιχείων» για το προσωπικό και τις οικογένειές τους, δηλώνει ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών της ΠΑΣΥΔΥ.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, αναφορικά με ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «Σίγμα», με αναφορές στον διορισμό ποινικών ανακριτών, ο Κλάδος κάνει λόγο για «δημιουργία εντυπώσεων» εις βάρος του προσωπικού φυλακών σε θέματα ναρκωτικών και απαγορευμένων αντικειμένων, τονίζοντας πως «το προσωπικό του Τμήματος Φυλακών εργάζεται άοκνα, έντιμα και ευσυνείδητα μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας».

Όπως σημειώνει «ο υπερπληθυσμός, η υποστελέχωση του προσωπικού, οι κτιριακές εγκαταστάσεις που δεν επιτρέπουν τον σωστό διαχωρισμό των κρατουμένων, είναι επιβαρυντικοί παράγοντες στην σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος Φυλακών» και προσθέτει ότι «οι χωρίς τεκμηρίωση καταγγελίες σε βάρος του προσωπικού από ένα τηλεοπτικό σταθμό, όπως καταγράφονται στο ρεπορτάζ του Σίγμα, αποτελεί στίγμα και διαπόμπευση άνευ στοιχείων για το προσωπικό και τις οικογένειές τους».

«Η δημιουργία εντυπώσεων», τονίζει, «εις βάρος του προσωπικού του Τμήματος Φυλακών δεν θα γίνει αποδεκτή χωρίς στοιχεία με ατεκμηρίωτα ρεπορτάζ. Στηρίξαμε και θα στηρίξουμε την διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών στην επίδειξη μηδενικής ανοχής σε θέματα διαφθοράς από το προσωπικό. Εκεί που υπήρξαν τέτοια κρούσματα αθόρυβα και με στοιχεία αποπέμφθηκαν από τις τάξεις του προσωπικού μέλη του που κρίθηκαν ένοχα σε πράξεις διαφθοράς».

Καταληκτικά αναφέρει ότι αυτό που δεν θα ανεχθεί ως Κλάδος «είναι το κυνήγι μαγισσών και την χρησιμοποίηση του προσωπικού στον βωμό των όποιων σκοπιμοτήτων εκφράζει ο κάθε δημοσιογράφος ξεχωριστά».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε αίτηση Γενικού Εισαγγελέα σε απόφαση απαλλοτρίωσης γης
Σημαντικά επιτεύγματα στην Σύνοδο Κοινοπολιτείας για Ωκεανούς
ΓΓ της Κοινοπολιτείας: Η Κύπρος πρώτη στη βιώσιμη υδατοκαλλιέργεια
Στεφάνου: Έχουμε τα εχέγγυα να κερδίσουμε το στοίχημα των εκλογών
Το λάθος που κάνουμε όλοι-Γιατί δεν πρέπει να βάζουμε τα αυγά στην πόρτα του ψυγείου
Πολιτικές αναταράξεις στην Ουγγαρία-Έρευνες κατά επικριτή του Όρμπαν λόγω υποψιών για χρηματοδότηση
Αισιοδοξία Κουμή για αντίστοιχες επιδόσεις στις τουριστικές αφίξεις με το 2023 παρά τις προκλήσεις
Τουρίστες βγήκαν για περίπατο και βρήκαν σε σακούλα εκατοντάδες κροτίδες
Υποψήφια στις ευρωεκλογές η Ιταλίδα ακτιβίστρια που κρατείται στην Ουγγαρία
Γιατί το Ιράν δεν έχει κανένα συμφέρον να διαρκέσει η κρίση με το Ισραήλ-Αναλυτές εξηγούν