Ψάχνουν να βρουν εάν φορούσε σωστά τις χειροπέδες ο 32χρονος-Σε εξέλιξη η έρευνα

Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας, για τον εντοπισμό του 32χρονου, που κατάφερε να δραπετεύσει από αστυνομικό όχημα της ΥΚΑΝ, το βράδυ της Τρίτης, στη Λευκωσία. 

Οι Αρχές έχουν δώσει τη φωτογραφία και τα στοιχεία του 32χρονου στη δημοσιότητα, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τα ίχνη του. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η αντίδραση της Ισότητας για την απόδραση-«Οι ευθύνες βαραίνουν όλους»

Κληθείς να αναφερθεί στο περιστατικό με τον 32χρονο Πακιστανό ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, ανέφερε πως για την απόδραση ο Αρχηγός Αστυνομίας, διέταξε έκθεση γεγονότων, ώστε να εξακριβωθούν οι συνθήκες απόδρασης του.

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου «μόνο το τμήμα μεταγωγών Αστυνομίας που χειρίζεται μεταφορά κρατουμένων, χειρίζεται και μεταφέρει 6.000 κρατούμενους από και προς τα Δικαστήρια. Πέραν των υπολοίπων μεταφορών που γίνονται όπως το ΤΑΕ, ΥΚΑΝ, Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης, αντιλαμβάνεστε ότι μεταφέρουμε καθημερινά κρατούμενους αλλά και κρατούμενους που βρίσκονται σε αστυνομικούς σταθμούς».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «σίγουρα, κατά τη διάρκεια των καθηκόντων των μελών μας, υπάρχουν διάφορα θέματα, τα οποία σίγουρα μας απασχολούν. Γι’ αυτό και ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες πριν από αρκετό καιρό που είχαν ξεκινήσει κάποια θέματα, όσον αφορά αποδράσεις κρατουμένων, είχαν μελετηθεί και μελετώνται ακόμα κάθε υπόθεση ξεχωριστά αποδράσεων, είτε η απόδραση γίνεται από οποιοδήποτε μέρος ή από τα κρατητήρια».

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε πως ο 32χρονος φορούσε χειροπέδες, προσθέτοντας πως «εάν τις χειροπέδες αυτές τις έφερε με τον σωστό τρόπο, αυτό θα διερευνηθεί. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο σωστός τρόπος να της φέρει είναι πίσω. Εκτός αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας με τον κρατούμενο, τότε εκεί χειρίζεται με τον ανάλογο τρόπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 32χρονου που απέδρασε από το όχημα της ΥΚΑΝ

Όπως είπε ο κ. Ανδρέου ο 32χρονος χτύπησε με τις χειροπέδες και κλότσησε τα μέλη της Αστυνομίας. «Ενώ μετέφεραν δύο μέλη μας τον κρατούμενο στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου στα κρατητήρια, φαίνεται να επιτέθηκε στο μέλος μας που βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, με τις χειροπέδες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πρόσωπο και στη συνέχεια μετακινήθηκε προς το μπροστινό μέρος χτυπώντας και κλοτσώντας με τα πόδια τη συνάδελφο, την οποία βρισκόταν οδηγός. Στη συνέχεια, άνοιξε την πόρτα του συνοδηγού και τράπηκε σε φυγή. Αυτό διερευνάται και έχει εξασφαλιστεί ένταλμα σύλληψης εναντίον του».

Υπενθυμίζεται πως, ο 32χρονος διαμένει παράνομα στην Κύπρο, αφού η άδεια παραμονής του έληξε τον Σεπτέμβριο του 2021, με αποτέλεσμα να συλληφθεί.

Στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 32χρονου

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 32χρονος αλλοδαπός, καταζητείται σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόδρασης από νόμιμη κράτηση, επίθεσης εναντίον αστυνομικού, και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, δίνει στη δημοσιότητα η Αστυνομία, με σκοπό τη συλλογή πληροφοριών που μπορεί να οδηγήσουν στον εντοπισμό του. 

Πρόκειται για τον Muhammad Atif, ημερομηνία γέννησης 01/09/1989, από το Πακιστάν, εναντίον του οποίου έχει εκδοθεί δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.​ 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Άφαντος ο 32χρονος δραπέτης-Πώς κατάφερε να ξεφύγει από τα μέλη της ΥΚΑΝ

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Και νέα απόδραση-Κρατούμενος ξέφυγε από όχημα της ΥΚΑΝ

Δειτε Επισης

Μέσα από χίλια μύρια κύματα ψηφίστηκε ο νόμος που επιτρέπει την ταυτοποίηση χρηστών καρτοκινητών
Λήστεψαν έξι γυναίκες μέσα σε μια ημέρα στη Λεμεσό-Συνελήφθησαν δυο 21χρονοι
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Χειροπέδες σε 29χρονο για τη μεταφορά μεταναστών στην Κύπρο
Τρέχουν να σβήσουν τις... φωτιές μετά τις πυρκαγιές από βεγγαλικά-Ανάκληση αδειών για χρήση πυροτεχνημάτων
Ανακαλούνται όλες οι άδειες που έχουν εκδοθεί για χρήση πυροτεχνημάτων μετά τη φωτιά που ξέσπασε
Τίθεται σε διαθεσιμότητα ο διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων για τη φωτιά στο Κρατικό Δάσος
Διατάχθηκαν επιχειρήσεις αυξημένων ελέγχων για τις λαμπρατζιές-Έκκληση σε γονείς για να λάβουν μέτρα
Κακοποιούσε σεξουαλικά τις ανήλικες και τους έλεγε είναι αναγκαίο-Η ετυμηγορία του Κακουργιοδικείου για τον προπονητή
Ετοιμότητα ΕΦ για παροχή βοήθειας στην ΕΕ με κάθε δυνατό τρόπο στην αντιμετώπιση κρίσεων στο μέλλον