Έτοιμος να καταθέσει στον ανακριτή ο Μαμαλικόπουλος για τα περί εμπόρων σε ΥΚΑΝ

Αναμφίβολα ο ισοβίτης Δημήτρης Μαμαλικόπουλος, είναι ένα πρόσωπο το οποίο ενδεχομένως γνωρίζει πολλά. Και αυτό διότι, παρά το γεγονός πως καταδικάστηκε για το πενταπλό φονικό και κρίθηκε ένοχος για τις δύο απόπειρες δολοφονίας, είναι από τα πρόσωπα που δεν έσπασε την ομερτά και ουδέποτε κατονόμασε ή ενέπλεξε άλλο πρόσωπο.

Μετά το τέλος της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον του Κακουργιοδικείο την Δευτέρα, ο Μαμαλικόπουλος απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ανέφερε πως «κάθονται και κατονομάζουν εμένα για έμπορο ναρκωτικών, ενώ οι έμποροι είναι η ΥΚΑΝ, που στήνουν τις υποθέσεις τους».

Μια δήλωση που δεν μπορεί να προσπεραστεί, την ώρα που στην ΥΚΑΝ καταλογίζονται τον τελευταίο καιρό διάφορα πράγματα, ενώ εναντίον του διοικητή διερευνάται ποινική έρευνα μετά τις καταγγελίες της Διεύθυνσης των Φυλακών, η οποία εξασφάλισε στοιχεία για παράνομες συνομιλίες με βαρυποινίτη, ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή φυλάκισης για εμπορία ναρκωτικών. Κάτι που έχει τη σημασία του, αφού ουκ ολίγες φορές τέθηκε ζήτημα για τη συνεργασία της Αστυνομίας με πρόσωπα του υποκόσμου, στα οποία ενδεχομένως να δίνεται ασυλία, αφού λειτουργούν ως πληροφοριοδότες, διαχωρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

Ανάλογες καταγγελίες έγιναν και κατά τη διάρκεια της δίκης του Γιώργου Χριστοδούλου Ζαβράνντωνα, όπου ενώπιον Δικαστηρίου τέθηκε θέμα για ευνοϊκή μεταχείριση προσώπων που μεταφέρονται στο πρόγραμμα μαρτύρων της ΥΚΑΝ και στους οποίους στη συνέχεια αναστέλλεται η ποινή τους, ενώ υπενθυμίζεται πως ενώπιον Δικαστηρίου είχαν κατατεθεί φωτογραφίες από αμπελοπούλια και αλκοόλ στο χώρο κράτησης των μαρτύρων σε αστυνομικό σταθμό. Μάλιστα, στην ίδια δίκη, ο Αλέξης Μαυρομιχάλης αποκάλυψε πως δέχθηκε κλήση από παράνομο κινητό που είχε στην κατοχή του υπό προστασία μάρτυρας, ο οποίος τον απείλησε, προβαίνοντας σε καταγγελία στην Αστυνομία.

Πηγαίνοντας πίσω στη δήλωση του ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλου, φαίνεται πως η αναφορά του ήθελε να στείλει συγκεκριμένα μηνύματα, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε τέτοιες αναφορές, αφού με γραπτή του δήλωση στο παρελθόν, μίλησε για ανταλλάγματα που έλαβε ο μάρτυρας που κατέθεσε εναντίον του. Επίσης, μεταξύ άλλων ανέφερε, «ο φόβος της Αστυνομίας έγινε αδυναμία και με ύπουλες τακτικές θέλουν να με κρατούσουν στην Κύπρο και με τη λύση της υπόθεσης να κάνουν πάρτι με τα γαλόνια που θα πάρουν».

Τα όσα ισχυρίζεται ο βαρυποινίτης περί εμπόρων ναρκωτικών στην ΥΚΑΝ, o οποίος βαρύνεται με φόνους, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμα του να προβεί σε καταγγελία, αφήνουν σκιές γύρω από μια υπηρεσία, η οποία τον τελευταίο καιρό σείεται συθέμελα, με το ερώτημα πλέον που αιωρείται να είναι εάν γνωρίζει κάτι ο ισοβίτης και τι, ώστε να προβεί σε αυτή τη δήλωση. Πάντως, πηγή που εκπροσωπεί τον ισοβίτη, αναφέρει πως αν κληθεί από τον ποινικό ανακριτή, ενδεχομένως να καταθέσει. 

Υπενθυμίζεται πως σε σοβαρές καταγγελίες προέβησαν στο παρελθόν σε ανοιχτή επιστολή τους και οι κρατούμενοι, οι οποίοι μεταξύ άλλων ανέφεραν πως «έχουμε όμως πλέον σοβαρές ανησυχίες και φόβους για τη ζωή μας από αστυνομικούς που χωρίς κανένα ενδοιασμό επικοινωνούν με κατάδικους και αφού τους προσφέρουν λεφτά και ανταλλάγματα, αποσπούν αλλά και δημιουργούν πληροφορίες για να τις χρησιμοποιήσουν για την προσωπική τους ατζέντα». Επίσης, σε παλαιότερη τους επιστολή είχαν αναφέρει, «θα θέλαμε να στείλουμε μήνυμα προς την αστυνομία πως οι νομοθεσίες είναι για όλους και ίδια πρέπει να είναι η μεταχείριση. Ας στρέψει επιτέλους η Αστυνομία και λίγο τα μάτια της στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, που βρίσκεται σε χώρο εκτός των φυλακών και εξουσία ασκεί η Αστυνομία (ΥΚΑΝ), πόσα εγκλήματα γίνονται από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως δολοφονίες, διακινήσεις ναρκωτικών, αλλά και ψευδορκίες από αλά καρτ μάρτυρες με την πολυτέλεια των κινητών τους τηλεφώνων, με τη δική τους ανοχή και άδεια και με τις διάφορες ανέσεις που τους παρέχονται. Η αναφορά μας που γίνεται στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων-εκτός του ότι είναι κοινό μυστικό-υπάρχουν και γραπτές καταθέσεις ενώπιον των αρμόδιων αρχών».

Όλοι οι πιο πάνω ισχυρισμοί πλήττουν την Αστυνομία, ενώ σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν και οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, πως άτομα εκτός φυλακών κατέθεσαν στον ανεξάρτητο ποινικό ανακριτή, ότι υπήρχε προσέγγιση ώστε να εξασφαλιστούν στοιχεία σε βάρος της Διεύθυνσης των Φυλακών.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται να επιβληθεί η ποινή στον Μαμαλικόπουλο για τις δύο απόπειρες φόνου. 

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα