Αντεξετάζεται η ψυχολόγος στη δίκη τέως Κιτίου-Στο επίκεντρο οι σημειώσεις της

Στο επίκεντρο της δίκης του τέως Μητροπολίτη Κιτίου, ο οποίος κατηγορείται για άσεμνη επίθεση σε ανήλικη, πριν από σαράντα χρόνια, τίθενται οι σημειώσεις της κυβερνητικής ψυχολόγου, που είχε συναντήσεις με την παραπονούμενη και οι οποίες είχαν ως στόχο την σκιαγράφηση του προφίλ της, αλλά και των συναισθημάτων που την διακατείχαν για το περιστατικό που κατήγγειλε ότι έζησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Η ένσταση Πική και η κατάθεση της ψυχολόγου στη δίκη του τέως Κιτίου

Αφού η μάρτυρας εξετάστηκε στην προηγούμενη δικάσιμο από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής, ο συνήγορος του Μητροπολίτη, Μιχάλης Πικής ζήτησε κάποιες σημειώσεις που λάμβανε η ψυχολόγος κατά τις συναντήσεις και τις οποίες δεν είχε λάβει η πλευρά του Μητροπολίτη, η οποία γνώριζε μόνο για την έκθεση που συντάχθηκε.

Ως εκ τούτου, στη σημερινή δικάσιμο, ο κ. Πικής αφού μελέτησε τα στοιχεία που του παραδόθηκαν, θα αντεξετάσει τη μάρτυρα. Κατά την αντεξέταση, αναμένεται να ζητήσει διευκρινίσεις τόσο επί των όσων ανέφερε η ψυχολόγος στην εξέτασή της από την Κατηγορούσα Αρχή, όσο και σε στοιχεία που αναγράφονται στις σημειώσεις.

Εάν και εφόσον υπάρχει χρόνος, ενώπιον του Δικαστηρίου αναμένεται να κληθεί να καταθέσει και η ανακρίτρια της Αστυνομίας, που ανέλαβε τη διερεύνηση της υπόθεσης και η οποία θα κατέθετε στην προηγούμενη δικάσιμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Όσα κατέθεσε η παραπονούμενη κατά του τέως Κιτίου και το φραστικό επεισόδιο

Όσα κατέθεσε η ψυχολόγος

Κατά την προηγούμενη δικάσιμο, η ψυχολόγος κλήθηκε να σχολιάσει, μεταξύ άλλων, γιατί η παραπονούμενη δεν κατήγγειλε την άσεμνη επίθεση πριν από σαράντα χρόνια, λέγοντας ότι η αφορμή για να καταγγείλει τώρα, ήταν δημοσιεύσεις στον Τύπο. «Ήταν ένα κίνημα που ξεκίνησε το 2016 στην Ευρώπη και ήρθε το 2019 στην Κύπρο. Η πρόσβαση στην ενημέρωση ήταν καλύτερα από το 1981. Κατάλαβε ότι δεν ήταν μόνη. Υπήρχαν κι άλλοι».

Η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, Άννα Γιάλλουρου, την κάλεσε να απαντήσει για το κατά πόσον παίζει ρόλο η καθυστέρηση στην καταγγελία, με την μάρτυρα να σημειώνει ότι «οι συνθήκες που επηρέασαν ήταν πολλές. Ο χαμός του πατέρα, η σχέση με τη μητέρα, ως επίσης και το γεγονός ότι επρόκειτο για άνθρωπο που ήταν σε θέση ισχύος, θεωρώ ότι είναι ανασταλτικός παράγοντας. Οι συνθήκες το 1981 ήταν πολύ δυσμενείς για να το συζητήσει το θέμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι καταθέσεις μητέρας και αδελφής στη δίκη του τέως Κιτίου και η αντεπίθεση Πική

Παράλληλα, η ψυχολόγος ενημέρωσε το Δικαστήριο ως προς τα βιώματα της παραπονούμενης που σχετίζονται με τον χαμό του πατέρα της εξηγώντας ότι της είχε μιλήσει με ευσυγκινησία για το συγκεκριμένο θέμα. «Αναφέρθηκε σε ένα πολύ ισχυρό συναισθηματικό δέσιμο με τον πατέρα της, που την έκανε να μεταποιήσει τα άτομα μέσα στην οικογένεια. Μετά το θάνατό του, υπήρξε μια ψυχρότητα και απομάκρυνση από τη μητέρα της. Υπήρχε συναισθηματική απόσταση. Προσπαθούσε να βρει τη θέση της στην οικογένεια», είπε η μάρτυρας.

Σημειώνεται ότι οι πλείστοι μάρτυρες που κλήτευσε η Νομική Υπηρεσία για την υπόθεση έχουν ήδη καταθέσει, ενώ αφότου ολοκληρωθούν και οι μαρτυρίες που απομένουν, ενώπιον του Δικαστηρίου θα βρεθεί για να καταθέσει και ο κατηγορούμενος, ο οποίος δίνει ανελλιπώς το παρόν του σε όλες τις δικαστικές διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Κατέθεσε ο γιατρός στη δίκη του Κιτίου-«Δεν είναι ένα γεγονός που ξεχνάς»

Δειτε Επισης

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας απέρριψε αγωγή κατά της Δημοκρατίας σε υπόθεση κουρέματος
«Αλλοδαποί στις Κεντρικές ζητούν αναστολή ποινής και συμφωνούν με απέλαση αλλά απορρίπτονται οι αιτήσεις»
Συνελήφθησαν τρία πρόσωπα για υπόθεση λαθρεμπορίου μεταναστών
Οκτώ χρόνια φυλάκισης στον προπονητή στίβου που κακοποιούσε ανήλικες αθλήτριες
Συνελήφθη 49χρονος επιχειρηματίας για τη φωτιά στην Πάφο-Προκλήθηκε μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Παράπονα στην Eπ. Προστασίας για τη νομιμότητα λειτουργείας κλειστών κυκλωμάτων σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία
Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου