Κυριακή 27 Νοε, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Εντοπίστηκε το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στον Άγιο Αμβρόσιο-Σε εξέλιξη οι έρευνες

  20/07/2022 09:26
Εντοπίστηκε το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στον Άγιο Αμβρόσιο-Σε εξέλιξη οι έρευνες

Εντοπίστηκε το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στον Άγιο Αμβρόσιο-Σε εξέλιξη οι έρευνες

  20/07/2022 09:26

Σε διαρκή εγρήγορση βρισκόταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στον Άγιο Αμβρόσιο, αφού παρατηρήθηκαν αναζωπυρώσεις από τη μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε το μεσημέρι σε τρία μέτωπα. Την ίδια ώρα, οι έρευνες για τα αίτια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, με τις Αρχές να καλούν όποιο έχει στοιχεία, να τα παρουσιάσει και να συνδράμει στις προσπάθειές τους. 

Όπως ανέφερε στον REPORTER ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, κατά τη διάρκεια της νύχτας παρατηρήθηκαν σε κάποια σημεία αναζωπυρώσεις, ωστόσο λόγω της άμεσης παρέμβασης των μελών της Δύναμης δεν επεκτάθηκαν. Στο σημείο παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης, για επιτήρηση, με τον κ. Κεττή να ξεκαθαρίζει πως στην περιοχή θα παραμείνουν οι δυνάμεις τους, μέχρις ότου διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ολονύχτια επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις-«Η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά-«Ήταν εσκεμμένη, ξεκίνησε από το δρόμο»

Οι έρευνες των Αρχών, για να διαπιστωθούν τα αίτια πίσω από την πυρκαγιά, είχαν ξεκινήσει από το απόγευμα της Τρίτης, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας, συνεχίζονται. Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Κεττής, μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί το σημείο έναρξης της πυρκαγιάς, το οποίο βρίσκεται δίπλα από αγροτικό δρόμο. 

Μάλιστα, οι Αρχές θα διερευνήσουν κατά πόσο οι δημόσιες καταγγελίες του κοινοτάρχη Αγίου Αμβροσίου, Στέλιου Γεωργίου, εάν κρύβεται κακόβουλη ενέργεια πίσω από την πυρκαγιά. Ο κ. Κεττής κάλεσε τον κ. Γεωργίου, αν έχει στοιχεία, να τα προσκομίσει στις Αρχές, ώστε να διευκολύνει το έργο τους. 

Πάντως, ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής υπέδειξε πως το πρόβλημα με τις πυρκαγιές στην περιοχή, όπου ξέσπασε η πυρκαγιά, είναι διαχρονικό, με αποτέλεσμα να έχουν περιπολίες. 

Εξάλλου, οι κάτοικοι του Αγίου Αμβροσίου άρχισαν ήδη να μετρούν τις πληγές τους και να καταγράφουν τις καταστροφές, που άφησαν πίσω τους οι φλόγες. Οι εικόνες που αντικρίζει κάποιος είναι αποκαρδιωτικές, αφού εκεί που μέχρι χτες ήταν πράσινο, σήμερα είναι μαύρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κοινοτάρχης του Αγίου Αμβροσίου, Στέλιος Γεωργίου, είχε δηλώσει πως η πυρκαγιά εξαπλωνόταν ραγδαία, ενώ για προληπτικούς λόγους είχαν εκκενωθεί οικίες, που ήταν κοντά σε μέτωπο. Δύο εξοχικές κατοικίες, ωστόσο, τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Τον χώρο επισκέφτηκε και ο Επίτροπος Ορεινών Κοινοτήτων, Κώστας Χαμπιαούρης, ο οποίος διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι η Κυβέρνηση θα σταθεί αρωγός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας