Σ. Δράκου για διαθεσιμότητα Κατσουνωτού: Πρώτα θα ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος για την απόφαση

Μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου πήραν παράταση οι έρευνες του ποινικού ανακριτή, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη, αναφορικά με το σκάνδαλο διαφθοράς στο οποίο φέρεται να εμπλέκεται ο διοικητής της ΥΚΑΝ, Μιχάλης Κατσουνωτός, τον οποίον κατήγγειλε η Διεύθυνση των Φυλακών, καθώς σε βάρος του εντοπίστηκαν στοιχεία που τον δείχνουν να επικοινωνούσε παράνομα με βαρυποινίτη που καταδικάστηκε για εμπορία ναρκωτικών, ψάχνοντας μεταξύ άλλων στοιχεία που θα έπλητταν τη Διεύθυνση με σκοπό την εξόντωση της.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Οι νέες μαρτυρίες, η κατάθεση του διαμεσολαβητή και η επέκταση των ερευνών

Όπως έγραψε ο REPORTΕR, οι έρευνες του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη μπήκαν στα βαθιά, έχοντας ενώπιον του από τη μια στοιχεία που προέκυψαν από τις συνομιλίες και από την άλλη δεκάδες μαρτυρίες, τόσο εντός όσο και εκτός των Φυλακών, ενώ λόγω του μεγάλου ανακριτικού έργου και των επιπρόσθετων μαρτυριών που προέκυψαν, ζήτησε και έλαβε παράταση στις έρευνες μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε κρίνει ο ίδιος πως θα είναι έτοιμος να παραδώσει το πόρισμα του στον Γενικό Εισαγγελέα, με τις εισηγήσεις του. 

Η εξέλιξη αυτή, οδηγεί και την υπουργό Δικαιοσύνης στην αναγκαιότητα για παράταση της διαθεσιμότητας του Μιχάλη Κατσουνωτού, η επιστροφή του οποίου, όπως μας ανέφερε αρμόδια πηγή, θα εξαρτηθεί από το πόρισμα του ανακριτή και αν θα προκύψουν ποινικά αδικήματα. 

Οι έρευνες του Αχιλλέα Αιμιλιανίδη προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες μας, έχει ενώπιον του δεκάδες μαρτυρίες από διάφορα πρόσωπα, εκ των οποίων κάποια προσκόμισαν και διάφορα στοιχεία, που είτε έχουν σχέση με την υπόθεση, είτε με συνυφασμένα ζητήματα. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στον REPORTER o κ. Αιμιλιανίδης, «έχει κριθεί από το ανακριτικό έργο ότι χρειάζεται να γίνει περαιτέρω ανάκριση, για αυτό συμφωνήθηκε παράταση μέχρι τις πέντε Σεπτεμβρίου», προσθέτοντας πως «η πρόθεση είναι να γίνει περισσότερο ανακριτικό έργο, το οποίο θεωρήθηκε σκόπιμο μετά την αξιολόγηση του ανακριτικού έργου που έγινε μέχρι σήμερα και το οποίο θα ολοκληρωθεί στις πέντε Σεπτεμβρίου». 

Ο ανακριτής έλαβε διάφορες καταθέσεις, με κάποια πρόσωπα να κρίνονται κλειδιά, ενώ κατέθεσαν και πρόσωπα εκτός Φυλακών, αλλά είχαν σχέση με συγκεκριμένα ζητήματα και στοιχεία. Επίσης, καταθέσεις κλήθηκαν και έδωσαν όλα τα μέλη του Συμβουλίου Αποφυλακίσεως, δεδομένου πως στις συνομιλίες γίνεται αναφορά στο όνομα της προέδρου, αφού ο διοικητής φαίνεται να ενημέρωσε τον βαρυποινίτη πως θα επικοινωνούσε μαζί της ώστε να τον βοηθήσει στην αίτηση για αποφυλάκιση του. Όλα τα μέλη έδωσαν τους δικούς τους ισχυρισμούς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κάποιοι εκ των μαρτύρων που κατέθεσαν γενικότερα, φαίνεται να έθεσαν ζητήματα παρεμβάσεων. Κάτι που καταγγέλθηκε και επίσημα από τους κρατούμενους, που έδωσαν στην δημοσιότητα επιστολή τους, μέσω της οποίας ισχυρίστηκαν πως «ο συγκεκριμένος ανώτερος αξιωματικός της Αστυνομίας έκοβε κατάδικους επεμβαίνοντας στο Συμβούλιο Αποφυλακίσεων για το parole και στη συνέχεια τους ευχόταν περαστικά, μέσω μηνυμάτων σε κατάδικους υποχείρια του. Στερούσε την ελευθερία σε ανθρώπους που ενδεχομένως να τη δικαιούνταν, λόγω καλής διαγωγής και ειλικρινούς μεταμέλειας απλά και μόνο για να επιβεβαιώνει την ισχύ και την εξουσία του στο σύστημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευθείες βολές κρατουμένων-«Σκευωρία καιροσκόπων, τα ονόματα τους θα δουν το φως»

Επίσης, για κατάθεση κλήθηκε και πρόσωπο το οποίο φαίνεται να του ζητήθηκε να μεσολαβήσει για να συναντηθεί ο Διοικητής της ΥΚΑΝ με τη Διεύθυνση των Φυλακών και μάλιστα να ανέφερε πως επιχειρήθηκε όχι μόνο μια φορά, ενώ στη συνέχεια ο Μιχάλης Κατσουνωτός, λόγω της άρνησης της Διεύθυνσης, απέστειλε σχετική επιστολή. Σημειώνεται πως η συνάντηση ζητήθηκε μετά τον εντοπισμό των στοιχείων, όπως προκύπτει από τα δεδομένα. 

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν πως προέκυψαν και επιπρόσθετες μαρτυρίες από πρόσωπα εκτός Φυλακών, τα οποία κατέθεσαν και έδωσαν πληροφορίες αναφορικά με προσέγγιση που έγινε πρόσφατα και ενώ οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη, δείχνοντας προσπάθεια αναζήτησης στοιχείων σε βάρος της Διεύθυνσης.

Οι έρευνες του ανακριτή βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ όπως αναφέρουν πληροφορίες, o Αχιλλέας Αιμιλιανίδης αναμένεται να ζητήσει άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων, κάτι που αναμένεται αφενός να δώσει ακόμη περισσότερες απαντήσεις σε ότι αφορά το χρονοδιάγραμμα των επικοινωνιών, ενώ από την άλλη, μέσω αυτής της διαδικασίας ενδεχομένως να προκύψουν και νέα στοιχεία γύρω από την επικοινωνία του βαρυποινίτη. 

Στο επίκεντρο των ερευνών του ποινικού ανακριτή είναι και τα ανταλλάγματα που φέρεται να έλαβε ο βαρυποινίτης, μεταξύ των οποίων και χρηματικό ποσό μέσω τρίτου και ως εκ τούτου διερευνάται ο τρόπος αλλά και από πιο κονδύλι δόθηκαν τα χρήματα. Για το εν λόγω ζήτημα, σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία.   

Στο μεταξύ, η υπουργός Δικαιοσύνης κληθείς να απαντήσει από τον REPORTER τι μέλλει γενέσθαι με τη διαθεσιμότητα του Διοικητή της ΥΚΑΝ, ανέφερε πως η απόφαση της θα ανακοινωθεί, αφού «πρώτα μελετήσει το θέμα και ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο». Ερωτηθείς ως προς το αν κλήθηκε για κατάθεση, αφού πληροφορίες την φέρουν να γίνεται λόγος στο όνομα της στις συνομιλίες, η Στέφη Δράκου απάντησε πως δεν μπορεί να τοποθετηθεί για θέματα τα οποία αφορούν ποινική έρευνα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μαρτυρίες τρίτων ενώπιον Αιμιλιανίδη εμπλέκουν Κατσουνωτό-Στα βαθιά οι έρευνες

Δειτε Επισης

Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»
Προτεραιότητα η επανέναρξη συνομιλιών για λύση Κυπριακού, λένε οι ΥΠΑΜ Ελλάδας-Κύπρου
Κάθειρξη 19 ετών ζήτησε ο εισαγγελέας στη Γαλλία για τον «βιαστή του Tinder»-«Είναι επικίνδυνος, κατέστρεψε 17 ζωές»
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν επαναφέρουν τον δημόσιο λιθοβολισμό των γυναικών
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ