Τα ντροπιαστικά επεισόδια, το «μεμονωμένο συμβάν» και η άλλη όψη της Αγίας Νάπας

Για άλλη μια φορά οι εικόνες βίας που εκτυλίσσονται στην Αγία Νάπα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, βρίσκονται στο επίκεντρο, με τους μεν να μιλούν για καθημερινό φαινόμενο και αδυναμία της Αστυνομίας να επιβάλει και να διατηρήσει την τάξη, ενώ οι δε, δηλαδή τη Δύναμη, να αντικρούει τις επικρίσεις, αναφέροντας πως πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν. Είναι όντως όμως τόσο απλά τα πράγματα; 

Είναι αλήθεια, πως είναι ευρέως γνωστό και διαδεδομένο πλέον στην Κύπρο και όχι μόνο, ότι η Αγία Νάπα αποτελεί και τουριστική ατραξιόν, αφού εκεί κτυπά η καρδιά της διασκέδασης κάθε καλοκαιρινή περίοδο. Χιλιάδες τουρίστες αλλά και ντόπιοι φυσικά, κυρίως νεαρής ηλικίας, επιλέγουν τη νυχτερινή ζωή της παραλιακής περιοχής, διασκεδάζοντας μέχρι τις πρωινές ώρες, καταναλώνοντας την ίδια ώρα αρκετά λίτρα αλκοόλ. 

Αποτελεί πραγματικότητα επίσης, ότι κάθε καλοκαιρινή περίοδο, θα δούμε διαπληκτισμούς, επεισόδια και μάχες σώμα με σώμα στα στενά της Αγίας Νάπας, όπου για διάφορους λόγους, θα πιαστούν μεταξύ τους θαμώνες σε διάφορα κέντρα διασκέδασης της περιοχής και κάποιοι μάλιστα θα τραυματιστούν και σοβαρά. Τραπέζια, καρέκλες, ποτήρια, κάλαθοι, πέτρες, αλλά και ότι βρουν στο πέρασμά τους θα το πετάξουν είτε για να κάνουν το κέφι τους, είτε για να παλέψουν με τους «αντίπαλους» οι μαχόμενοι. Την ίδια ώρα, χρειάζεται αρκετή δόση τύχης ώστε να μην βρίσκεται τυχαία στο πεδίο μάχης κάποιος περαστικός, αφού ίσως πέσει θύμα των επεισοδίων. 

Τα όσα εκτυλίχθηκαν το περασμένο Σάββατο στην πλατεία της Αγίας Νάπας, όπου άγνωστοι επιτέθηκαν σε τουρίστες με πέτρες και ξύλα, προκάλεσαν για πολλοστή φορά την οργή, τον αποτροπιασμό και το θυμό μεγάλης μερίδας πολιτών, οι οποίοι είδαν ξανά την άλλη όψη της περίφημης περιοχής που μαγνητίζει το ενδιαφέρον χιλιάδων κόσμου, ειδικότερα τουριστών, κάθε χρονιά. Μια προβληματική όψη, η οποία όπως όλα δείχνουν ακόμη δεν έχει εκλείψει, αφού φαίνεται να παρουσιάζονται κάποια κενά στα μέτρα και στην αστυνόμευση για να περιοριστούν αυτά τα φαινόμενα, που μόνο ντροπή προκαλούν στην ίδια την κοινωνία. 

Από την πλευρά της πάντως η Αστυνομία, χαρακτηρίζει ως μεμονωμένο περιστατικό τα όσα εκτυλίχθηκαν στην Αγία Νάπα, καθώς όπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΔΕ Αμμοχώστου, Στηβ Θεοδούλου, «δεν συνέβη την ώρα που υπήρχε κόσμος εκεί, αλλά ήταν τις πρωινές ώρες, όπου δεν είναι τόσο έντονη η Αστυνομική Δύναμη, όσο είναι κατά τη διάρκεια της νύχτας που είναι περισσότερος ο κόσμος».

Τα μέτρα που λαμβάνει η Αστυνομία στην περιοχή είναι καθημερινά, αφού σύμφωνα με τον κ. Θεοδούλου, «η Αστυνομική Διεύθυνση Αμμοχώστου, καθημερινά εκπονεί διαταγές επιχειρήσεων, στην οποία συμμετέχουν όλα τα μέλη της Διεύθυνσης. Την ίδια ώρα, ενισχυόμαστε από μέλη της ΜΜΑΔ, υπάρχουν συνεχώς πεζές και μηχανοκίνητες περιπολίες, τόσο στο κέντρο της πλατείας ακόμη και ποδηλατική Αστυνομία, όσο και εκτός, με ένστολους και πολιτικά ρούχα Αστυνομικούς». 

Αναντίρρητα, δεν είναι η πρώτη φορά που αντικρίζουμε τέτοια φαινόμενα βίας και επεισοδίων στην Αγία Νάπα, αφού κατά καιρούς διαρρέουν στο διαδίκτυο ντροπιαστικά περιστατικά από θαμώνες μεθυσμένους, είτε περαστικούς, που εμπλέκονται σε επεισόδια και πιάνονται μεταξύ τους στα χέρια. Βίντεο με πηχυαίους τίτλους, φιγουράρουν μέχρι και σε ιστοσελίδες του εξωτερικού, που δείχνουν την άλλη όψη της Αγίας Νάπας, που ντροπιάζει τον τόπο μας. Εξάλλου ένα απλό search στη μηχανή αναζήτησης του google με «nightlife at Ayia Napa» θα επιβεβαιώσει όλα τα προαναφερθέν. 

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι τα πρόσφατα επεισόδια κατά τη διάρκεια της νύχτας δεν συνέβησαν μόνο στην πλατεία της Αγίας Νάπας, αλλά και σε διάφορα άλλα σημεία, όπου κάνουν τον γύρο του διαδικτύου και αποδεικνύουν περίτρανα τα τρύπια μέτρα που υπάρχουν και κρούουν τον κώδωνα για αυστηροποίηση των μέτρων, προτού να είναι αργά και να θρηνήσουμε ανυποψίαστα θύματα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εγκρίθηκαν τροποποιητικοί νόμοι για ρυθμίσεις στην καταβολή διαφόρων επιδομάτων
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ψηφίστηκε πρόταση νόμου για δημοσίευση έκθεσης ελέγχων αγοράς από Υπ. Ενέργειας
«Κομβικό» το δημοψήφισμα για σχέδιο Ανάν λέει ο Τατάρ και παραπέμπει στο «όραμα» των δύο κρατών
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία
Η Σουηδία στέλνει τάγμα στη Λετονία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ
Ισότητα: Εκτεθειμένοι σε ψευδείς καταγγελίες οι Αστυνομικοί
Πέρασαν από την Ολομέλεια οι νέοι κανονισμοί των Δημοτικών-Ικανοποίηση ΥΠΑΝ, όσα αλλάζουν
Οι ΗΠΑ κατηγορούν την Κίνα για υποστήριξη της Ρωσίας στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας-«Παρέχετε όπλα, δεν είστε ουδέτεροι»
Άκυρο Βουλής για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων και αορίστου χρόνου-«Γάγγραινα και βόλεμα ημετέρων»