Όχι σε φρουρά από Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη-Ξεκαθαρίζουν τη θέση τους

Ποικιλοτρόπως σχολιάστηκε η απόφαση της Αστυνομίας, για παραχώρηση φρουράς στους υποψήφιους Προέδρους, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη, οι οποίοι μετά τις αντιδράσεις και τις επικρίσεις, βγαίνουν μπροστά ξεκαθαρίζοντας από τη μία πως δεν επρόκειτο για αίτημα των ιδίων και από την άλλη πως αρνούνται την φρουρά.

Όπως αποκάλυψε ο REPORTER, η Αστυνομία, αφού αξιολόγησε τους κινδύνους, θεώρησε πως πρέπει ο κάθε υποψήφιος να διαθέτει αστυνομική φρουρά με δύο άτομα και για την σχετική απόφαση, τόσο ο κ. Χριστοδουλίδης, όσο και ο κ. Μαυρογιάννης, ενημερώθηκαν την περασμένη Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τελικά όχι σε αστυνομική φρουρά από Χριστοδουλίδη

Σε ό,τι αφορά τους κινδύνους που θεώρησε η Αστυνομία πως υπάρχουν, αλλά και τα κριτήρια με τα οποία έλαβε την απόφαση για την αστυνομική συνοδεία των δύο εν λόγω υποψηφίων και όχι άλλων, η Αστυνομία δεν τοποθετείται, υποδεικνύοντας ωστόσο πως πρόκειται για απόφαση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Και οι δύο υποψήφιοι βγήκαν μπροστά, ξεκαθαρίζοντας πως ήταν απόφαση της Αστυνομίας, ενώ την ίδια ώρα, ανακοινώνουν ότι αρνήθηκαν την αστυνομική συνοδεία. Από την πλευρά του, ο Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε πως ενημέρωσε την Αστυνομία πως αρνείται την φρουρά, καθώς δεν θεωρεί ότι την χρειάζεται.

Από πλευράς του, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, σε ανάρτησή του στο Twitter, ανέφερε πως «η απόφαση για παραχώρηση φρουράς, ήταν αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της Αστυνομίας, μετά από αξιολόγηση των σχετικών κινδύνων. Συνυπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους, η απόφασή μου είναι να μην κάνω χρήση της δυνατότητας αυτής που μου παρέχεται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Aστυνομική φρουρά για Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη-Φωνές για αχρείαστες δαπάνες

Υπενθυμίζεται ότι την απόφαση έλαβε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά την περασμένη του συνεδρία, εγκρίνοντας αίτημα για αστυνομική συνοδεία στους υποψήφιους προέδρους, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη. Την πρόταση διαβίβασε στο Υπουργικό, η καθ' ύλην αρμόδια υπουργός, Στέφη Δράκου.  

Σημειώνεται πως δεν συνηθίζεται να παρέχεται αστυνομική φρουρά σε υποψήφιους Προέδρους, εκτός και αν τίθενται λόγοι ασφαλείας, με τις πληροφορίες σε αυτή την περίπτωση να αναφέρουν πως δεν προκύπτει τέτοιο ζήτημα. Επίσης, ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αστυνομική συνοδεία στους δύο εν λόγω υποψηφίους και όχι για τους υπόλοιπους.

Σε ό,τι αφορά τους υποψηφίους Αβέρωφ Νεοφύτου και Χρίστο Χρίστου, αυτοί διαθέτουν αστυνομική φρουρά λόγω της ιδιότητας τους ως Προέδροι κοινοβουλευτικών κομμάτων.      

Δειτε Επισης

Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Οι κεραυνοί κατά της αντιπολίτευσης και η ολιστική προσέγγιση στην οικονομική πολιτική
Πυροβολισμοί στα ΚΤΕΛ Κηφισού-Ένας τραυματίας
Χριστοδουλίδης: Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να επενδύει στην ενίσχυση του πολιτισμού
Τραγωδία στη Νότια Αφρική-Λεωφορείο με 46 άτομα έπεσε από γέφυρα, επέζησε μόνο ένα παιδί
Πράσινο φως για μαλλί άφρο και ράστα στους χώρους εργασίας ανάβει η Γαλλία
Απειλητικό μήνυμα Ισλαμικού Κράτους προς Δύση-«Να πλήξουμε τους σταυροφόρους στις ΗΠΑ, την Ευρώπη και το Ισραήλ»