Aστυνομική φρουρά για Χριστοδουλίδη και Μαυρογιάννη-Φωνές για αχρείαστες δαπάνες

Την ώρα που εντός της Αστυνομίας υπάρχουν φωνές για υποστελέχωση και ειδικότερα σε ότι αφορά τα μέλη της πρώτης γραμμής που έχουν άμεση επαφή με τους πολίτες, συνεχίζουν να φρουρούνται ουκ ολίγοι κρατικοί αξιωματούχοι, χωρίς ωστόσο να τίθεται θέμα κινδύνου για τη ζωή τους, ωστόσο αυτό προβλέπει η θεσμική τους θέση που κατέχουν ή κατείχαν.   

Το Υπουργικό Συμβούλιο στην περασμένη συνεδρία του αποφάσισε να εγκρίνει αίτημα για αστυνομική συνοδεία στους υποψήφιους προέδρους, Νίκο Χριστοδουλίδη και Ανδρέα Μαυρογιάννη. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του REPORTER, πρόκειται για πρόταση που διαβίβασε στο Υπουργικό η υπουργός Δικαιοσύνης, Στέφη Δράκου, κατόπιν εισήγησης της Αστυνομίας, η οποία και εγκρίθηκε, ενώ οι υποψήφιοι πρόεδροι θα έχουν από δύο αστυνομικούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν καθήκοντα τις επόμενες ημέρες. 

Σημειώνεται πως δεν συνηθίζεται να παρέχεται αστυνομική φρουρά σε υποψήφιους Προέδρους, εκτός και αν κρίνει η Αστυνομία πως τίθενται θέμα ασφαλείας, με τις πληροφορίες σε αυτή την περίπτωση να αναφέρουν πως δεν προκύπτει τέτοιο ζήτημα. Επίσης, ένα άλλο ερώτημα που τίθεται είναι με ποια κριτήρια αποφασίστηκε η αστυνομική συνοδεία στους δύο εν λόγω υποψηφίους και όχι για τους υπόλοιπους. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η περίοδος φρούρησης των δύο υποψηφίων θα διαρκέσει μέχρι το πέρας των εκλογών στις 12 Φεβρουαρίου, για διάστημα δηλαδή έξι μηνών. Η απόφαση αυτή σχολιάζεται ποικιλοτρόπως εντός της Αστυνομίας, με πολλούς να θεωρούν πως πρόκειται για άσκοπο μέτρο, δεδομένου πως δεν υπάρχουν πληροφορίες που θέτον θέμα ασφάλειας, ενώ υποδεικνύουν πως στην παρούσα φάση δεν κατέχουν οποιοδήποτε αξίωμα που να δικαιολογεί την συνοδεία από αστυνομικούς. Μάλιστα κάποιοι θέλησαν να τονίσουν πως πρόκειται για δαπάνες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν και το κονδύλι να χρησιμοποιηθεί με άλλο τρόπο. 

Ωστόσο, θα πρέπει να τονιστεί πως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο υποψήφιοι δεν ζήτησαν οι ίδιοι αστυνομική φρουρά, αλλά επρόκειτο για πρόταση από την Επιτροπή Αξιολόγηση της Αστυνομίας. 

Υπενθυμίζεται σε ότι αφορά τους υποψηφίους Αβέρωφ Νεοφύτου και Χρίστο Χρίστου, αυτοί διαθέτουν αστυνομική φρουρά λόγω της ιδιότητας τους ως Προέδροι κοινοβουλευτικών κομμάτων.     

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)