Τα ιατροδικαστικά ευρήματα στις σορούς των θυμάτων από τη διπλή τραγωδία στο Στρουμπί

Πολύωρες ήταν οι νεκροτομές, που διενεργήθηκαν το απόγευμα επί των σορών του 53χρονου Νίκου Δημοσθένους και του 62χρονου Πανίκου Ιωαννίδη, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε αγροτική περιοχή στο Στρουμπί της Πάφου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τα ευρήματα των ιατροδικαστών, Αγγελικής Παππέτα και Ορθόδοξου Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε πως ο θάνατος του 53χρονου Δημοσθένους, επήλθε από ασφυξία συνεπεία καταπλάκωσης από βαρεού τύπου γεωργικό μηχάνημα και πολλαπλές κακώσεις σώματος και ζωτικών οργάνων λόγω του υπό αναφερόμενου εργατικού ατυχήματος.

Ο θάνατος του 62χρονου Ιωαννίδη, σύμφωνα με τα ευρήματα, επήλθε από αιμορραγικό σοκ συνεπεία πολλαπλών κακώσεων σώματος και ζωτικών οργάνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:  Ρίχνει φως η νεκροτομή στις σορούς των δύο θυμάτων από το εργατικό ατύχημα

Συνεχίζονται οι έρευνες

Την ίδια ώρα, οι έρευνες των τεχνικών της ηλεκτρομηχανολογικής υπηρεσίας για τα αίτια του διπλού θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, στρέφονται στον μπροστινό άξονα της θεριστικής μηχανής που δίνει κίνηση στο βαρύ αγροτικό μηχάνημα

Συγκεκριμένα, ο μπροστινός άξονας βρέθηκε κομμένος και αυτό που εξετάζεται είναι αν κόπηκε εν κινήσει, με αποτέλεσμα ο χειριστής να απωλέσει τον έλεγχο ή αν κόπηκε όταν η θεριστική μηχανή ανατράπηκε.

Ο προϊστάμενος του επαρχιακού γραφείου επιθεώρησης εργασίας Γιώργος Κατσονούρης δήλωσε ότι γίνεται ενδελεχής έρευνα στο μηχάνημα με την αφαίρεση κάποιων εξαρτημάτων προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Στις έρευνες μετέχει και το ΤΟΜ που εξετάζει κατά πόσο το μηχάνημα βρισκόταν σε καλή μηχανική κατάσταση και αν ήταν εγγεγραμμένο.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, τα δύο θύματα έχασαν την ζωή τους ενώ θέριζαν σιτηρά, όταν λίγο μετά τις 15:00 το απόγευμα, θεριστική μηχανή καταπλάκωσε τον 53χρονο χειριστή της και τον 62χρονο.

Από τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ο χειριστής της μηχανής θέριζε χωράφι με σιτηρά που ανήκαν στον 62χρονο πυροσβέστη, που βρισκόταν σε προαφυπηρετική άδεια. Το χωράφι ήταν χωρισμένο σε αναβαθμίδες λόγω υψομετρικής διαφοράς.

Όταν ολοκλήρωσαν το θέρισμα, αφού όλες οι αναβαθμίδες βρέθηκαν θερισμένες, στην προσπάθεια του ο χειριστής  να εισέλθει στον κύριο δρόμο Στρουμπιού- Καθηκα, φορτωμένος με το σιτάρι του χωραφιού, το βαρύ αγροτικό μηχάνημα ανατράπηκε σε αγροτικό ανηφορικό δρόμο, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τόσο τον χειριστή του όσο και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού.

Είναι άγνωστο ακόμη εάν ο τελευταίος βρισκόταν πάνω στο όχημα ή έξω από αυτό. Ο 62χρονος εντοπίσθηκε νεκρός εκτός του οχήματος, ενώ ο χειριστής της θεριστικής μηχανής βρέθηκε εντός της καμπίνας στην αναποδογυρισμένη θεριστική μηχανή και χρειάσθηκε να απεγκλωβισθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι  Δημοσθένους και Ιωαννίδης καταλείπουν συζύγους και δυο ενήλικα παιδιά ο κάθε ένας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς εκτυλίχθηκε η διπλή τραγωδία-Είχε εγκλωβιστεί κάτω από τη θεριστική μηχανή ο χειριστής

Δειτε Επισης

Υπό πλήρη έλεγχο η δασική πυρκαγιά στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού
Ανακρίθηκε αριθμός ατόμων για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη
Πέντε νέες κάμερες σε λειτουργία στη Λεμεσό από τη Δευτέρα-Η ανακοίνωση της Αστυνομίας
Ποινική διερεύνηση για θέματα διαιτησίας και χειραγώγησης αγώνων ποδοσφαίρου
Ανάκληση όλων των αδειών για ρίψη πυροτεχνημάτων ζήτησε η Παναγιώτου-Καταζητείται ένα άτομο για τη φωτιά στην Πάφο
Κατασχέθηκαν προϊόντα ελεγχόμενων φαρμακευτικών και ναρκωτικών μετά από έρευνα σε κατάστημα
Ένταλμα σύλληψης εναντίον ενός προσώπου-Προκάλεσε τη φωτιά μετά από ρίψη πυροτεχνημάτων
Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)