Δευτέρα 30 Ιαν, 2023 | Επικοινωνία
trans gif

Εξετάζεται το ενδεχόμενο μηχανικού προβλήματος στη θεριστική μηχανή

  12/07/2022 07:13
Εξετάζεται το ενδεχόμενο μηχανικού προβλήματος στη θεριστική μηχανή

Εξετάζεται το ενδεχόμενο μηχανικού προβλήματος στη θεριστική μηχανή

  12/07/2022 07:13

Οι έρευνες που θα γίνουν σήμερα από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και Λειτουργούς του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας θα καταδείξουν τα αίτια του χθεσινού διπλού θανατηφόρου δυστυχήματος σε αγροτική περιοχή του Στρουμπιού, που στοίχησε τη ζωή στον Νίκο Δημοσθένους και Πανίκο Ιωαννίδη. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Πώς εκτυλίχθηκε η διπλή τραγωδία-Είχε εγκλωβιστεί κάτω από τη θεριστική μηχανή ο χειριστής

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που θα εξετασθεί επιτόπου στη σκηνή, η οποία φρουρείται από την Αστυνομία, είναι αν υπήρξε οποιοδήποτε μηχανικό πρόβλημα με αποτέλεσμα ο χειριστής να απωλέσει τον έλεγχο της θεριστικής μηχανής, η οποία στη συνέχεια ανατράπηκε επανειλημμένα, αφού υπήρξε και μετατόπιση του φορτίου των σιτηρών που μετέφερε.

4268508937633683 image

Οι δυο οικογενειάρχες έχασαν την ζωή τους ενώ θέριζαν σιτηρά σε αγροτική περιοχή του χωριού Στρουμπί.  Λίγο μετά τις 3 το απόγευμα, θεριστική μηχανή καταπλάκωσε τον χειριστή της Νίκο Δημοσθένους, 53 χρόνων, από το χωριό Ίννεια, και τον 62χρονο Πανίκο Ιωαννίδη από το χωριό Στρουμπί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Διπλή τραγωδία... Νεκροί οι δύο E/κ που καταπλακώθηκαν από θεριστική μηχανή

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Αστυνομία και το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας, ο χειριστής της μηχανής θέριζε χωράφι με σιτηρά που ανήκαν στον 62χρονο πυροσβέστη, που βρισκόταν σε προαφυπηρετική άδεια. Το χωράφι ήταν χωρισμένο σε αναβαθμίδες λόγω υψομετρικής διαφοράς.

4268509091448697 image

Όταν ολοκλήρωσαν το θέρισμα, αφού όλες οι αναβαθμίδες βρέθηκαν θερισμένες, στην  προσπάθεια του ο χειριστής  να εισέλθει στον κύριο δρόμο Στρουμπιού- Καθηκα, φορτωμένος με το σιτάρι του χωραφιού, το βαρύ αγροτικό μηχάνημα ανατράπηκε σε αγροτικό ανηφορικό δρόμο, με αποτέλεσμα να καταπλακώσει τόσο τον χειριστή του όσο και τον ιδιοκτήτη του χωραφιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Σοβαρό εργατικό ατύχημα στην Πάφο-Γεωργικό όχημα καταπλάκωσε δύο πρόσωπα

Είναι άγνωστο ακόμη εάν ο τελευταίος βρισκόταν πάνω στο όχημα ή έξω από αυτό. Ο 62χρονος εντοπίσθηκε νεκρός εκτός του οχήματος, ενώ ο χειριστής της θεριστικής μηχανής βρέθηκε εντός της καμπίνας στην αναποδογυρισμένη θεριστική μηχανή και χρειάσθηκε να απεγκλωβισθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι  Δημοσθένους και Ιωαννίδης καταλείπουν συζύγους και δυο ενήλικα παιδιά ο κάθε ένας.

Το βράδυ της Δευτέρας, έγινε κατορθωτό η θεριστική μηχανή να μετακινηθεί από το σημείο, με τη χρήση ανυψωτικού μηχανισμού γερανού.

Παράλληλα, φως στα αίτια του θανάτου των δύο ανδρών αναμένεται να ρίξουν οι νενομισμένες νεκροτομές, που θα διενεργηθούν επί της σορούς τους.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας