Πέμπτη 1 Δεκ, 2022 | Επικοινωνία
trans gif

Απαντήσεις Εισαγγελίας για το πάγωμα υπόθεσης Σιζόπουλου-Η εκδοχή της για ασυλία

  11/07/2022 13:09
Απαντήσεις Εισαγγελίας για το πάγωμα υπόθεσης Σιζόπουλου-Η εκδοχή της για ασυλία

Απαντήσεις Εισαγγελίας για το πάγωμα υπόθεσης Σιζόπουλου-Η εκδοχή της για ασυλία

  11/07/2022 13:09

Ότι δεν λήφθηκε ποτέ, ούτε από τον τέως, ούτε από τον νυν Γενικό Εισαγγελέα απόφαση για άρση της ασυλίας του προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου, αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νομική Υπηρεσία, σε σχέση με την υπόθεση αγοραπωλησίας κτηματικής εταιρείας σε Ιρακινό που στη συνέχεια έλαβε το διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας. 

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση το Τμήμα Φοφολογίας εντόπισε δύο συμβόλαια που πωλούσαν την ίδια εταιρεία στον ίδιο Ιρακινό με διαφορετικές όμως τιμές πώλησης και ενημέρωσε την Αστυνομία. Η Αστυνομία με της σειρά της, ανέκρινε έναν εκ των μετόχων της εταιρείας, ο οποίος παραδέχθηκε ενοχή και έδωσε κάποιους ισχυρισμούς. 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Περιμένουν Εισαγγελέα, προαναγγέλλουν εξελίξεις για την ασυλία του Σιζόπουλου

Στην ανακοίνωση της η Νομική Υπηρεσία αναφέρει ότι, «τις τελευταίες ημέρες τη δημόσια συζήτηση απασχόλησε συγκεκριμένη υπόθεση που αφορά, μεταξύ άλλων, εν ενεργεία βουλευτή, η οποία διερευνήθηκε από την Αστυνομία το 2019 και της οποίας ο φάκελος τέθηκε ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας τον Αύγουστο του 2019».

Για την υπόθεση, σύμφωνα με τη Νομική Υπηρεσία, πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις σε διάφορα στάδια μεταξύ του τότε επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας και των νομικών λειτουργών με την ανακριτική ομάδα. «Υπήρξαν νομικά και πραγματικά θέματα και κωλύματα, τα οποία προβλημάτισαν σε σχέση με τον ενδεικνυόμενο χειρισμό της υπόθεσης», προστίθεται.

«Για την ορθή παράθεση ωστόσο των γεγονότων σημειώνεται ότι, ουδέποτε αποφασίστηκε από οποιονδήποτε, είτε από τον τέως Γενικό Εισαγγελέα είτε από τους νυν επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας, η υποβολή αίτησης για άρση ασυλίας βουλευτού. Από την ημέρα που παραδόθηκε ο φάκελος στη Νομική Υπηρεσία τον Αύγουστο του 2019, αναλώθηκε πάρα πολύς χρόνος, ανταλλάχθηκαν απόψεις και αναλύθηκαν τα νομικά ζητήματα που ανέκυπταν, με γνώμονα πάντοτε την προσπάθεια εξυπηρέτησης της Δικαιοσύνης», αναφέρει η Νομική Υπηρεσία.

Σημειώνει την ίδια ώρα πως, «ωστόσο ότι για το θέμα δεν λήφθηκε οποιαδήποτε τελική απόφαση για έναρξη ή μη οποιασδήποτε ποινικής φύσεως διαδικασίας μέχρι τον Ιούλιο του 2020, όταν μετά από μελέτη της συλλεχθείσας μαρτυρίας, αντικειμενικά και σφαιρικά ιδωμένης, αποφασίστηκε από τη νέα ηγεσία της Νομικής Υπηρεσίας η μη άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον οποιουδήποτε από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα λόγω της μη ύπαρξης επαρκούς μαρτυρίας και δη της μη ύπαρξης ανεξάρτητης μαρτυρίας σε σχέση με την εμπλοκή και τον ρόλο που διαδραμάτισαν τα διάφορα εμπλεκόμενα πρόσωπα».

«Ο φάκελος επεστράφη από τη Νομική Υπηρεσία στην Αστυνομία και έκτοτε δεν υπήρχε οποιοδήποτε άλλο θέμα σε εκκρεμότητα, είτε για τη Νομική Υπηρεσία είτε για την Αστυνομία. Παρά ταύτα, δόθηκαν τότε οδηγίες για να παραπεμφθεί το θέμα στον Έφορο Φορολογίας για τη δική του αξιολόγηση, με βάση τη δική του αρμοδιότητα», καταλήγει η Νομική Υπηρεσία.

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
 
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πίσω στην αρχή της σελίδας