Στο χειρουργείο 24χρονη από την πτώση μπαλκονιού-Μπαλάκι οι ευθύνες

Από θαύμα γλίτωσαν οι θαμώνες της καφετέριας, στην περιοχή των δημοτικών μπάνιων στην καρδιά της Κάτω Πάφου, έπειτα από κατάρρευση μπαλκονιού, λίγες ώρες μάλιστα, αφού είχε προηγηθεί η πρώτη πτώση μπαλκονιού στην Πάφο, από την οποία είχαν τραυματιστεί τρείς νεαροί  από το Νεπάλ.

Από το δεύτερο περιστατικό, σύμφωνα με την Αστυνομία, τραυματίστηκαν τέσσερις θαμώνες οι οποίοι απολάμβαναν τον καφέ τους. Πρόκειται για έναν άνδρα και μια γυναίκα ηλικίας 29 ετών, οι οποίοι, αφού διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και έτυχαν των πρώτων βοηθειών, έλαβαν εξιτήριο, ενώ 23χρονη κρατήθηκε για περαιτέρω νοσηλεία. Μια 24χρονη, η οποία τραυματίστηκε πιο σοβαρά, διακομίσθηκε εσπευσμένα στο νευροχειρουργικό τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Υπενθυμίζεται πως, το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της νύκτας και οι τρεις νεαροί εξακολουθούν να νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Αντιστρέφει τα πυρά για την κατάρρευση μπαλκονιών ο Νουρής-Επιστολή στον Φαίδωνα

Μπαλάκι οι ευθύνες

Τα δύο περιστατικά εγείρουν διάφορα ερωτήματα, για τους ελέγχους που γίνονται στα παλαιά κτίρια της Πάφου, ενώ την  ώρα που ο Δήμαρχος Πάφου εξαπέλυσε πυρά κατά του κράτους, ο υπουργός Εσωτερικών απέστειλε επιστολή προς τον Δήμο ο οποίος, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείο,  «φέρει ευθύνη».

Συγκεκριμένα ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι,» ευθύνη της κάθε οικοδομικής Αρχής αποτελεί μεταξύ άλλων, ο εντοπισμός, ο έλεγχος και η λήψη μέτρων σε περιπτώσεις επικίνδυνων οικοδομών, βάσει του Περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμου"Στις δυο τελευταίες περιπτώσεις τα υποστατικά των οποίων τα μπαλκόνια κατέρρευσαν, εμπίπτουν στα δημοτικά όρια του Δήμου Πάφου και ως εκ τούτου, ο Δήμος Πάφου σαν η αρμόδια Αρχή οφείλει να προβεί στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες».

Σημειώνει επίσης πως, «το ΥΠΕΣ αναφέρει ότι ακριβώς γι’ αυτό τον λόγο, ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε σήμερα επιστολή στον Δήμαρχο Πάφου, ζητώντας αφενός μεν ενημέρωση για τις όποιες ενέργειες και αφετέρου κάλεσε τον Δήμο Πάφου ως την αρμόδια αρχή, να προβεί σε όλα όσα ο νόμος ορίζει».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος, κατήγγειλε αδυναμία του κράτους να διαχειριστεί την κατάσταση σε περίπτωση που ο Δήμος και η Αστυνομία προβούν σε εξώσεις ενοίκων ακατάλληλων κτιρίων.

Όπως είπε στο κρατικό ραδιόφωνο ο Δήμαρχος Πάφου «τη Δευτέρα προτίθενται να κάνουν έξωση σε τριακόσια άτομα και τότε, είπε θα κριθούν όλοι στο πεδίο, όταν θα βρεθούν στα πεζοδρόμια στην τουριστική περιοχή της Πάφου.

Σε σχέση με το κτίριο του οποίου κατέρρευσε το μπαλκόνι τραυματίζοντας σοβαρά τρεις ενοίκους, ο κύριος Φαίδωνος είπε ότι προειδοποιήθηκαν οι ένοικοι και οι ιδιοκτήτες ζητούν παράταση χρόνου για να κάνουν την έξωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 40χρονο για εμπρησμό οχήματος στην Αραδίππου
Τους ανέκοψαν για έλεγχο και τους τσάκωσαν με πέντε κιλά κάνναβη-Χειροπέδες σε δύο (pics)
Το μπαλάκι στο Εφετείο για αναστολή ποινής στον 82χρονο παππού-Τα νέα δεδομένα και τα σενάρια
Ορόσημο η 10η Μαΐου για ένα ασήκωτο Γολγοθά 19 χρόνων... Ο επίλογος της αρχής του τέλους
Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)