Στα σκαριά ενιαία εφαρμογή για πρόσληψη αποφυλακισθέντων σε δήμους

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Ένωσης Δήμων, είχε το πρωί ο Σύνδεσμος Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, κατά την οποία τέθηκαν επί τάπητος διάφορα ζητήματα. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Συνδέσμου Προστασίας Δικαιωμάτων Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων, με τον πρόεδρο Ένωσης Δήμων Κύπρου, με σκοπό να ζητηθεί η ενιαία εφαρμογή μίας νέας πρόνοιας, βάσει της οποία θα επιτρέπεται η άμεση εργοδότηση ατόμων που έχουν αποφυλακισθεί, στους δήμους σε όλη την Κύπρο, είτε για εποχιακή απασχόληση, είτε για μόνιμη.

Τον σύνδεσμο εκπροσώπησε η πρόεδρός του, Άννα Αντωνίου και ο δικηγόρος του Συνδέσμου Αλέξανδρος Κληρίδης. Όπως επεξηγήθηκε, έχει ξεκινήσει μια ιδιωτική πρωτοβουλία, μέσω του Συνδέσμου, η οποία σκοπό έχει, μέσα από απευθείας επικοινωνία με τον κάθε δήμο στην Κύπρο, να λάβει ενημέρωση ως προς την διαθεσιμότητα εργασίας για άτομα που έχουν αποφυλακιστεί. 

«Ο στόχος αυτός δεν μπορεί να επιτευχθεί με πιο σωστό και άμεσο τρόπο, πάρα με την σύμφωνη γνώμη, υποστήριξη και ενίσχυση των ενεργειών μας, από την ίδια την Ένωση Δήμων Κύπρου, και ο Πρόεδρος της Ένωσης φαίνεται να δείχνει άμεσο ενδιαφέρον για την ολοκλήρωση της ενέργειας αυτής του Συνδέσμου».

Στην ανακοίνωση προστίθεται πως ο ίδιος ο Πρόεδρος της Ένωσης, έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες προς το Σύνδεσμο ως προς τον ορθότερο τρόπο που θα πρέπει να προχωρήσει προς επίτευξη του στόχου αυτού, με πιο άμεσο και γρήγορο τρόπο. Οδηγίες, οι οποίες αμέσως υιοθετήθηκαν από το Σύνδεσμο και προχώρησαν με την σύνταξη σχετικής επιστολής, προς το Υπουργείο Εργασίας, την οποία θα υπογράψει και ο Πρόεδρος της Ένωσης.

Όπως φάνηκε από την συζήτηση, συνεχίζει η ανακοίνωση, η ένταξη των Δήμων στο πρόγραμμα επιδότησης, μέρος του μισθού ατόμων που έχουν αποφυλακισθεί αμέσως θα επιτρέψει στους Δήμους να εργοδοτήσουν ακόμα περισσότερα άτομα από αυτά που μπορούν να εργοδητήσουν σήμερα.

Εννοείται ότι και στο παρών στάδιο ο εκάστοτε Δήμος μπορεί να εργοδοτήσει οποιοδήποτε άτομο επιθυμεί για σκοπούς εποχιακής εργασίας, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε Δήμου. Σκοπός της ενέργειας είναι να μπορεί ο εκάστοτε Δήμος να εργοδοτήσει και εποχιακούς και μονίμους, με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση, χωρίς ενέργεια, η οποία μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει αφού οι Δήμοι έχουν πάντα ανάγκη για εργατικό προσωπικό. Στην ανακοίνωση προστίθεται πως άτομα που έχουν αποφυλακισθεί, που χρειάζονται άμεση εργασία στα μετρά τους, πάντα υπάρχουν και οι Δήμοι πάντα έχουν εργασίες, που μπορούν να γίνουν ή μπορούν να γίνουν ακόμα καλυτέρα.

«Ο Σύνδεσμος ευχαριστεί το Δήμαρχο Λάρνακας και Προέδρο Ένωσης Δήμων για την εξαιρετικά βοηθητική και φιλική στάση του προς τις προτεινόμενες ενέργειες και σκοπούς του Συνδέσμου. Ο Σύνδεσμος είναι βέβαιος ότι με συμμάχους όπως τον κύριο Ανδρέα Βύρα, η επιτυχία στους στόχους και σκοπούς είναι πέραν από σίγουρη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

BINTEO: Πήγε για κούρεμα και τον πήρε ο ύπνος-Η απόφαση του κουρέα που έγινε viral
Το Χάρβαρντ ζητά συγγνώμη και αφαιρεί το δέσιμο βιβλίου-Ήταν φτιαγμένο από... ανθρώπινο δέρμα
Αναμένει υλοποίηση έργων και προειδοποιεί η Συντ. Γονέων Σχολείων του Ύψωνα
Ξεδίπλωσε το πλάνο του για τα πρόστιμα ο Βαφεάδης-Στο τραπέζι η μείωση κατά 50% του εξώδικου υπό προϋποθέσεις
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Δείχνει παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων λόγω της διχοτόμησης η έκθεση των ΗΕ-Υποδείξεις για τα οδοφράγματα
Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης διαπιστώνει η Ελεγκτική
Ο πρώην μεγιστάνας των κρυπτονομισμάτων Σαμ Μπάνκμαν-Φριντ καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
«Δεν έδωσε άδεια Ευρωπαϊκός οργανισμός για ηλεκτρική διασύνδεση Τουρκίας-ψευδοκράτους»
Κακοκαιρία στην Ισπανία-Νεκροί δύο άνθρωποι που παρασύρθηκαν από τα κύματα