Σε διπλό φονικό εξελίχθηκε η τραγωδία στον Πύργο-Υπέκυψε και η γειτόνισσα

Σε διπλό φονικό εξελίχθηκε η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον Πύργο Λεμεσού στις 8 Ιουνίου, καθώς η 73χρονη Δήμητρα Χαραλάμπους που τραυματίστηκε υπέκυψε στα τραύματά της λίγο μετά τις 8:00 το πρωί της Τετάρτης. 

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα βρισκόταν στο σπίτι με άλλα δύο πρόσωπα, όταν ο 59χρονος Στυλιανός Χριστοφή έθεσε φωτιά, με αποτέλεσμα ο 79χρονος θείος του Μιχαλάκης Μάγκας να χάσει τη ζωή του και η 77χρονη θεία του και 73χρονη γειτόνισσα να τραυματιστούν σοβαρά. Ακολούθως ο δράστης εξαφανίστηκε και βρέθηκε νεκρός σε κοντινή απόσταση, φέροντας τραύμα από πυροβόλο όπλο.

Όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία, διερευνά την υπόθεση φόνου, μαζί και με την υπόθεση φόνου του 79χρονου Μιχαλάκη Μάγκα, ενώ επίσης διερευνά τις συνθήκες θανάτου και του Στυλιανού Χριστοφή. 

Σύμφωνα με τα γεγονότα της υπόθεσης, γύρω στις 12.00 το μεσημέρι της 8ης Ιουνίου 2022, λήφθηκε πληροφορία στην Αστυνομία ότι, ο 59χρονος θεάθηκε να απομακρύνεται από συγκεκριμένη κατοικία των θείων του στο χωριό Πύργος Λεμεσού, έχοντας στην κατοχή του πυροβόλο όπλο, ενώ στην κατοικία είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Μέλη της Αστυνομίας έσπευσαν στο σημείο, όπου μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επιχειρούσαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς. Με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, εντοπίστηκαν εντός της κατοικίας, νεκρός ο 79χρονος Μιχαλάκης Μάγκας, και χωρίς να έχουν τις αισθήσεις τους, οι 77χρονη σύζυγος του και 73χρονη γειτόνισσα, που βρισκόταν κατά το δεδομένο χρόνο στην οικία. Οι δύο γυναίκες μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και παρά το γεγονός πως η Αστυνομία ανακοίνωσε πως η κατάσταση της υγείας τους ήταν εκτός κινδύνου, τελικά φαίνεται η κατάσταση της 73χρονης να επιδεινώθηκε, με αποτέλεσμα να υποκύψει στα τραύματά της.

Δύο ώρες μετά το φονικό, μετά από πληροφορία, εντοπίστηκε από μέλη της Αστυνομίας, σε ανοιχτό χώρο σε αγροτική περιοχή του χωριού Πύργος, νεκρός ο 59χρονος Στυλιανός Χριστοφή. Ο 59χρονος έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο. Δίπλα του βρισκόταν κυνηγετικό πυροβόλο όπλο, ενώ στο σημείο βρέθηκε και το αυτοκίνητό του.  

Σύμφωνα με τις πληροφορίες ενώπιον της Αστυνομίας, ο δράστης φαίνεται είχε έρθει προηγουμένως σε αντιπαράθεση με τον θείο του, με τον οποίο φαίνεται να είχαν διαφορές, αφού του καταλόγιζε ευθύνες για κάποια προσωπικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροτομής, που διενήργησαν οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου, διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος του 79χρονου επήλθε από εκτεταμένα βαρέα εγκαύματα εκτάσεως πάνω του 25%, ενώ ο θάνατος του φερόμενου θύτη προκλήθηκε από βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση προκληθείσα από πυροβόλο όπλο. Επιπλέον, λήφθηκαν δείγματα για περαιτέρω επιστημονικές εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι η άλλη γυναίκα συνεχίζει να νοσηλεύεται στην κλινική εγκαυμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Συνελήφθη στα κατεχόμενα άτομο για «παραβίαση ιδιωτικής ζωής»
Μεγαλώνει ο κύκλος των συλλήψεων για τις πλαστές άδειες οδήγησης αλλά και διαμονής στην ΚΔ
Ανοικτή επιστολή από τη μητέρα της αδικοχαμένης Μαριλένας-«Έκλαψα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα για την κόρη μου»
Στις 18 Απριλίου απαντά η 47χρονη σε κατηγορίες για κλοπές μέσω καρτών paysafe
Συνελήφθη 16χρονος που οδηγούσε κλοπιμαία μοτοσικλέτα υπό την επήρεια ναρκωτικών
Καταζητείται ο 55χρονος Θεόδωρου Θεοδώρου-Δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο (pic)
Ζήτησε πόρισμα με «ανοιχτή αιτία» για Θανάση η Εισαγγελία, δολοφονία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας έδειξε η οικογένεια
Στροφή Εισαγγελίας στο Εφετείο για 82χρονο παππού-Δεν φέρει ένσταση στο αίτημα για ποινή με αναστολή
Ποινή δύο ετών στον 25χρονο για τον χαμό της 19χρονης Μαριλένα-Ξέσπασε η μητέρα της αδικοχαμένης
Ούτε αυτή την εβδομάδα αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον της Ανακριτικής Επιτροπής οι μοναχοί